Førstkommende lørdag steller musikeren, best kjent fra sitt samarbeid med Odd Børretzen, til med storkonsert i Kultursalen.

Evenementet har fått tittelen «Lars Martin Myhre & haldenserne» og tittelen holder det den lover.

Vil gjerne ha flere

Køen av haldensere som skal bidra på konserten er lang som et usedvanlig godt år og teller bl.a. Freddy Holm, Terje Støldal, Anne Navestad, Kai Andersen (studio-Kai), Ine Kvitnes, Omar Østli, Siv Langøy, Dag Erik Johansen (studio-Dag Erik), koret Mixdur og Hilde Furuseths Haldenblås.

– Det stopper antakelig ikke med det, vi holder døra åpen, det er flere som har henvendt seg den siste tida, forteller Myhre på trans-Oslo fjordlinje fra Sandefjord.

Bursdag 10. august

Lars Martin Myhre fylte nettopp 60, og i den forbindelse har han sluppet et helt nytt album, «Hans Majestet». Det er denne plata som er fundament for en konsertserie som han nå befinner seg midt i.

– Men det er tre av konsertene som er annerledes, der jeg gjør større opplegg med lokale musikere jeg har et godt forhold til. I tillegg til Halden er det Egersund og Tønsberg. Egersund på grunn av mitt mangeårige samarbeid med Ingar Hovland, Tønsberg fordi det er min fødeby, selv om jeg nå er bosatt i Sandefjord.

Ofte i Halden

Musikkfolk i Halden vet at Lars Martin Myhre ofte, svært ofte, er å se i byen.

– Da jeg kom hit i 2008, var det på en invitasjon fra visesangeren Leo Leonardsen, som bodde her på den tiden. Han hadde startet Halden Viseklubb, og det første arrangementet fant sted i Athletic studio. Da hadde jeg ikke vært her siden 1980-tallet, sammen med Arild Nyquist tror jeg det var.

– På den tiden hadde jeg vært medeier i det som het Fagerborg studio i Oslo, og da det ble lagt ned måtte vi flytte et stort Steinway flygel til et midlertidig sted på Veiland. Jeg oppdaget Athletic og tok med flygelet til dit da vi skulle spille inn plate der med Heidi Gjermundsen Broch. Terje Norum spilte på pianoet. Det ble starten på et omfattende samarbeid, som er på vei mot ti årsjubileum.

Ti plateinnspillinger

– Finregningen tilsier at jeg har vært involvert i ti plateinnspillinger i Athletic i løpet av disse årene, tre egne plater og sju der jeg har produsert norske, svenske og danske artister. Jeg har faktisk ikke spilt inn i noen andre studioer etter at jeg begynte å jobbe i Athletic Sound.

Steinway-pianoet har forsvunnet, men til gjengjeld har studioet overtatt et annet høykvalitetsflygel fra Myhre, et Bösendorfer.

– Jeg lurer på om haldenserne er helt klar over hvilken merkevare musikkmiljøet i Halden er for byen. Spør du utenforstående hva de forbinder med Halden, så er det Fredriksten og musikken som er svaret, mener Myhre.

Paal Flaata er også Haldenvenn

Dersom Paal Flaata er mer i din gate, har du muligheten til å oppleve ham også førstkommende lørdag.

Flaata, kanskje mest kjent som sanger i Midnight Choir, har et spesielt forhold til Halden. Lørdag er han tilbake på Bryggerhuset.

Med seg i sin gitarkoffert har han plata «Come Tomorrow: Songs of Townes van Zandt», utgitt på fredag. Plata er den tredje i Flaatas songwriter-trilogi, som også inneholder «Wait by the Fire: Songs of Chip Taylor» (2012) og «Bless us all: Songs of Mickey Newbury» (2014)

 

 Down on the Farm i 2011

Opptakten til trilogien fant sted da Flaata møtte Chip Taylor under Down on the Farm i 2011, helga da terror snudde opp ned på Norge. Taylor skrev sangen «This darkest Day», der Flaata og pianist Gøran Grini deltok.

Året etter kom «Wait by the Fire», og Flaata, Taylor og Grini turnerte sammen i USA og Norge. Grini har forblitt Taylors pianist og produsent.

Sangene til texaneren Townes van Zandt er en perfekt match for Flaatas stemme, han har covret Van Zandt i tjue år, inkludert på solodebuten, «In demand» fra 2002.

(Neste lørdag er Paal Flaata gjest på Lindmo på NRK TV.)