Sein fredag kveld: Vesterålen Online har avtale om å ringe en mann vi vet er sliten. Selv om han er trøtt, er det like fullt en blid sølvmedaljør de får i tale.

- Jeg er ubeskrivelig utslitt etter OL. Nå trenger jeg virkelig å få slappet av, sier Halvar Ellingsen fra Sigerfjord.

Satser på neste OL

- Det har likevel vært utrolig gøy. Dette er jo noe av det aller største man kan få være med på som kokk. Jeg er kanskje ennå mentalt litt ute å kjøre, men jeg må si det frister til gjentakelse. Så jeg satser frem mot neste OL også, dersom jeg får sjansen, sier kokke-kongen av Vesterålen.

- Nå får jeg bestekompisen min Rune på besøk hjemmefra, men jeg tror vel ikke det blir en tur på byen denne helgen.

Store greier

- Kan du si litt mer om hvor stort kokke-OL er egentlig?

- Det er gigantisk. Vi snakker om 500 nordmenn som reiste ned som support, og det sier sitt. Konkurransene foregikk fem svære messehaller. Det var helt enormt, og vi snakker ikke bare om et rekordsstort deltakerantall i den vanlige kokkekonkurransen, men også om kokker som deltok i junior-OL, militær-OL, og regionale konkurranser, sier en ennå andpusten Halvar til VOL.

Timesvis med trening

- Jeg har heldigvis hatt en arbeidsgiver som har ofret seg for at jeg skulle få satse, men jeg har sannelig ofret mye selv også i ukene og månedene frem mot konkurransen, sier Ellingsen.

- Landslagsopplegget har gjort meg veldig skjerpet, så jeg er blitt en mye, mye bedre kokk enn det jeg var for ett og to år siden. Det handler om å finpusse seg både i forhold til kreativitet og planlegging, forklarer Halvar.

Leser om maten

Halvard er interessert i både å skrive og lese om mat.

- Jeg har lest boka «Kokkejævler» åtte ganger, og den er jo virkelig morsom. Som fortelling er den helt fantastisk. Ellers leser jeg jo noen kokebøker, blant annet av Gordon Ramsey, men det er ikke noe som slår «Kokkejævler». Jeg har faktisk vært med å gi ut en kokebok selv, «Se torsken» heime i Vesterålen, og så skriver jeg en del for Dagbladet. Den første egne boka, den har jeg ingen planer om foreløpig, sier Halvar.

- Bruker du mat hjemmefra?

- Vesterålspatriotismen er sterk. Jeg bruker råvarer med tilknytning til regionen hjemme så langt jeg kan, sier Halvar Ellingsen.

- Brannsår, tatoveringer og rock hører med i bransjen din. Hva har du hørt på i det siste?

- Turboneger og Gluecifer er bra kokkerock. Da vi laget kaldmatpresentasjoner under OL gikk det i roligere ting, som Madrugada og Sivert Høyem.

- Og roligere blir det for nå skal jeg slappe virkelig av, sier Halvar, som nok en gang bedyrer at andreplassen i OL er veldig høyt verdsatt.

Foto: Privat