Lørdag ble siste serierunde i 1. divisjon avholdt for Levanger Håndballklubb i Trønderhallen. Det endte med en trygg seier for LHK, som vant 25-19 mot Flint Tønsberg.

Flint hang med i første omgang, men måtte gi slipp etter hvilen.

370 publikummere jublet fram spillerne til start, og fikk se et delvis nervøst hjemmelag spille mer eller mindre jevnt med nedrykksklare Flint Tønsberg i første omgang. Først i sluttminuttene av første omgang fikk LHK en luke på Flint, og gikk til pause med tremålsledelse 15-12 etter tre kjappe avslutninger i sluttminuttene. Etter hvilen kjempet Flint Tønsberg videre, og sørget for å holde LHK varme i trøya med tidvis godt spill i begynnelsen av omgangen.

Trick-slutt

Men så våknet LHK-jentene og jobbet fram flere gode forsvar og spilte seg til gode contringer. Etter halvspilt andreomgang hadde LHK presset Flint ut av balanse, og gjestene tok timeout på 15 minutter på stillingen 17-13 til Levanger. Derfra og ut kampen hadde LHK full kontroll, og slapp aldri Flint inn i kampen igjen.

Det gjorde også sitt til å senke skuldrene på flere av LHK-spillerne, som blant annet scoret på en vakker flyver og lekte seg stadig mer. De fikk også god hjelp av keeperen, som reddet to straffer fra Flint. Pernille Sandtorp satte spikeren i kista fem sekunder før slutt med en nydelig trick i Flint-målet, og LHK-spillerne løp jublende ut på banen for å feire seieren 25-19.

Høye skuldre

Seieren betyr at Levanger ender på 7.-plass på tabellen, etter at de klatret forbi Viking TIP og Follo HK Damer. De tre endte alle på 18 poeng, men LHK har bedre målforskjell.

- Tapte Follo? Da klatrer vi på tabellen! sier trener Velaug Leira fornøyd mens hun innser at laget hennes havner halvveis på tabellen med 12 lag.

Lisa Nordseth ble kåret til dagens beste LHK-spiller. Foto: Tor J. Friberg

- En plass midt på tabellen er i tråd med målet vårt for sesongen, så det er bra. Men flere av spillerne har for høye skuldre i kampen. Det spørs om de var "ferdige" med kampen før start, sier Leira.

Hun røper at fredagens trening ble brukt på blant annet flyvere og triks, noe som også ble gjenspeilet i kampen. Tre flyvere, derav en med scoring, og ett mål på tre trickskudd tyder på showvilje i en kamp som ikke betød annet enn en mulig plassheving på tabellen for LHK som uansett hadde berget plassen.

LHK-jentene avsluttet sesongen med seier og klatring til 7.-plass på tabellen. Foto: Tor J. Friberg