Flint Tønsberg – Levanger Håndballklubb

1. divisjon håndball kvinner, Tønsberghallen 18. desember:

Mens Norge gjorde klar til finalekamp i EM i Sverige, hadde Levanger Håndballklubb bortekamp i Vestfold.

Flint Tønsberg hadde på sin første hjemmekamp etter en meget god uavgjort-kampen mot serieleder Fredrikstad BK den 5. desember. Det var store forventinger om å slå gjestene, men det skulle vise seg å bli lettere sagt enn gjort.

Kjappe kontringer

Det var et svært kontringskjapt LHK som til tider satte hjemmelaget ut av spill. To ganger i første omgang måtte Flint Tønsberg ta time out.

Etter 14 minutters spill ledet Levanger 5 – 3. Dette satte standarden for kampen, selv om det ble misset på en straffe i det 15 minutt. Levanger måtte tåle en utvisning, men leder komfortabelt 7 – 15 ved pause.

I andreomgangen fortsatte LHK å dominere kampen med kollektivt godt spill. Kampe endte 19 – 27.

Beste julegave

- Herregud, dette betyr mye for oss etter en lang nedgangsperiode, sier en meget glad LHK-trener Velaug Brenne Steira på vegne av jentene.

- Vi hadde bestemt oss for å slå Flint Tønsberg. Vi  tar føringen fra start og fighter bra i forsvar, og Maja Nordset får dratt spillet framover. Vi kunne ha scoret flere mål, men slipper oss litt ned.

- Men solid seier og godt å ta juleferie med denne seieren?

- Ja, dette var den beste julegaven jeg kunne fått.

LHK spilte med kun 8 spillere i dag. Treneren har følgende beskjed til de som er blitt sittende på benken.