I august i fjor lanserte tromsøkvinnen kokeboka ”Kakefest – Cupcakes & cakepops til dine og mine venner”. Etter gode tilbakemeldinger og nesten 10.000 solgte bøker er Selfors klar for mer.

– Nå er jeg i full gang med en ny kokebok som kommer ut på Gyldedal forlag i mars til neste år. I denne blir det ikke så mye cupcakes, men veldig mange andre småkaker, såkalte designcookies, som er den nyeste trenden nå, forklarer hun.

Får inspirasjon fra USA

For uinnvidde er designcookies alle mulige slags småkaker som er ekstra forseggjorte.

– Det kan for eksempel være pepperkaker som er helt ekstremt mye pyntet, eller forskjellige kaker på pinner, utdyper tromsøkvinnen.

For å få inspirasjon til å skrive boka, setter Selfors seg i mars på flyet til New York.

– Jeg har blitt invitert til å besøke dem som lager alle de nydelige småkakene som selges på Deli de Luca (storkioskkjeden red.anm), så jeg gleder meg til å få litt inspirasjon derfra, sier 32-åringen.

Ettersom Selfors dermed er i gang med sin andre kakebok, skulle man kanskje tro at hun selv er over gjennomsnittlig glad i søtsaker. Slik er det imidlertid ikke.

– Det som er ironisk er at jeg ikke liker kaker selv. Jeg kjøper aldri eller lager aldri kaker dersom jeg skal kose meg. Jeg synes rett og slett bare de er fine å se på, avslører en lattermild Selfors.

Satser på livsstilsbok

I tillegg til den nye kakeboka, som hun satser på å skrive ferdig i løpet av juni, går Selfors til våren også i gang med nok et bokprosjekt. Dette blir imidlertid ikke en ren kokebok.

– Det blir en livsstilsbok om meg og det at jeg er adoptert. Som veldig mange andre fra Asia tåler heller ikke jeg melkeprodukter. Det er også vanlig med glutenallergi, så jeg vil vise at det går an å lage lett og sunn mat uten å måtte ty til så mange mel- og melkeprodukter, forklarer Selfors.

Hun er nemlig ikke spesielt imponert over hverdagskosten nordmenn flest sverger til.

– Vi i Norge er veldig kjedelige i kosten.

Reiser til Bali

I den anledning setter tromsøkvinnen seg i april på flyet til Bali. Der er det meningen at hun skal være i fire måneder.

– Jeg skal få hjelp av to kokker fra Bali som skal hjelpe meg å lage mat, avslører Selfors, som kan fortelle at det kommer til å gå mye i fisk, soya, frukt og grønnsaker.

– I tillegg til sunne matoppskrifter, blir det også en del om både yoga og surfing som jeg er opptatt av, legger hun til.

ROSA HJERTE - CAKEPOPS:

Du trenger: - 1 pakke Toro sjokoladekakemiks - stekes og avkjøles. - 1 pose rosa candymelts. - Lollipopsticks - 1 pakke Toro glasurmix - følg anvisningen på pakken. - Kirsebæressens

Slik gjør du: - Smuldre kaken til små smuler. Bland inn glasuren og noen dråper essens med hendene til dette blir en fast deig. - Klem deigen flat til den er omtrent fem centimeter tykk. Bruk hjerteutstikker og trykk ut. - Form den litt rund i kantene. Sett dem til avkjøling i omtrent 20 minutter. - Smelt sjokolade over vannbad på svak varme. - Dypp pinnen i sjokoladen og stikk den inn i hjertet. Settes til avkjøling til sjokoladen har stivnet. - Når sjokoladen er stivnet: Dypp hjertet i sjokolade til alt er dekt med sjokolade. Settes til tørk på en bit oasis eller isopor. Candymelten stivner fort, så her må man være rask. - Pynt med hvitt silkebånd.

UT MED CUPCAKES: I kakeboka som ble utgitt i fjor fokuserte Tone Oraini Selfors på cupcakes. Denne gangen er det designcookies som står i fokus. Foto: Lise Sundberg
SØT FRISTELSE: Hjerte-cakepops er blant oppskriftene Tone Oraini Selfors kan friste med. Foto: Lise Sundberg