Mat har blitt en stor del av Buktafestivalen. I fjor var det mange festivaldeltakere å se med boknafisk og fiskekaker i hånden. Med Mathallen på laget, blir det nye og spennende retter på menyen under årets festival.

– Vi skal blant annet servere bolinhos med chilimajones. Vi har tenkt på hva du har lyst til å spise når du drikker øl og hører på musikk. De er fantastisk gode og laget av fisk fra Senja, forklarer kjøkkensjef på Mathallen, Gunnar Jensen.

– Det er en super festivalrett. Det er viktig å servere noe godt og enkelt som også ser bra ut, påpeker butikksjef Ørjan Jakobsen.

Lokale råvarer

Nettopp lokale råvarer er noe både Bukta og Mathallen er opptatt av.

– Vi har de samme verdiene og et fokus på lokal og kortreist mat, sier festivalsjef, Lasse Pettersen.

Festivalsjefen er fornøyd med å ha Mathallen med på laget under årets festival.

– Dette er starten på et godt vennskap, og jeg er veldig stolt og gira over at Mathallen skal være med oss. De gir oss et skikkelig løft på matsiden.

Mat til 6.000 om dagen

Med en daglig kapasitet på 6.000 mennesker, både artister, frivillige og festivalgåere, blir dette Mathallens største catering-oppdrag noensinne.

– Dette er litt mer enn en full restaurant. Det blir heftig, men vi liker store utfordringer, sier Jakobsen.

– Vi bygger en liten by under festivalen. Det viktigste er kvaliteten. Vi skal være best på både festival og mat, sier Pettersen.

Allergivennlig

Hele menyen er klar i løpet av juni. Der vil det være både nye retter, og noen gamle slagere.

– Vi kan ikke tulle for mye med menyen. Noen retter må stå. Blant annet vil boknafisken og fiskekakene fortsette, sier Jakobsen.

Gjengen på Mathallen lover også alternativer til allergikere og vegetarianere.

– Vi vil servere allergivennlige og vegetariske retter, sier Jensen.

– Alle skal få spise, forsikrer Jakobsen.

De har planer om å servere ti retter under festivalen.