Hvem, hva, hvor

Skien Fritidspark

20. mai, 10-14

10 km

749,-

Facebook 

 

Wox Kidz

20. mai, 1230-1600

5 km

Facebook 

 

Hjemmeside

 

Les fjorårets etteromtale for å få en god oversikt over hva dette løpet kan tilby og handler om. Eventuelle endringer kan du lese om videre i denne artikkelen. 

 

Nytt i år

Det jobbes med å få til en storskjerm på idrettsplassen hvor det blir livestreaming fra løypa! Det er heftig! I tillegg vil det bli delt ut kart til publikum, slik at de kan gå til plasser der det skjer mye. Generelt vil arenaen bli større i år, med mer for publikum og deltakere før og etter løp. Feilen med fjorårets tidtakning, vil ikke gjenta seg i år. Ellers blir det 10 nye hindre! Disse kan man lese mer om på facebook etterhvert som de blir annonsert der. Men ikke alle hindrene vil bli annonsert, da de ønsker å by på noen overraskelser.

 

Barneløp!

Wox Telemark utvider med løp for barn i alderen 8-16 år. Barn mellom 8-10 år må ha følge av en voksen. Foreldre kan også delta og fullføre løpet som en familieaktivitet. Løypa byr på 30 hindre med klatring, kryping, bæring, løping og andre morsomme og utfordrende hindre.

Det vil være vakter ved alle hindre og vakter tilgjengelige ambulerende rundt i løypa.

Det vil ikke være tidtakning eller straffeøvelser, men alle får medalje i mål!

Wox Kidz arrangeres av Grenland Helsesenter i samarbeid med Wox Telemark.  

Barneløpet vil være en super anledning til å gjøre noe gøy sammen med familien, eller man kan ta med barna for å introdusere dem for en sport de voksne har oppdaget og fått stor glede av. 

 

FJORÅRETS VINNERE

 

MARI WEIDER

Fjorårets kvinnlige vinner av Wox Telemark, var selveste hinderløpNorges ambassadør, Mari Weider!

Mari i kjent stil fra sin egen hjemmesnekra rigg! (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Er det noen som har jobbet for hinderløpsporten i Norge, så er det Mari! Hun er grunnlegger av www.ocrnorway.no, alle Norske hinderløpers hjemmeside, hvor hun er fast blogger og redaktør. I tillegg startet hun Norges største hinderløplag for 1 år siden, Team OCR Norway. Du kan lese mer om laget her. Mari har også gode kontakter i utlandet og gjør en enorm innsats for at hinderløpsporten i Norge skal markere seg internasjonalt. Blant annet har hun sørget for at to av Norges hinderløparrangører nå har blitt kvalifiseringsløp til EM, - Barskingen og Bootcamp Survivor. 

Ved siden av dette arbeidet er også Mari en svært aktiv utøver. I tillegg jobber hun fulltid som intensivsykepleier, er gift og har to jenter på 9 og 12 år. Alle like hekta på hinderløp. Mari deltar også på flere løp i både inn- og utland, og er av de tøffeste løperne som har gjennomført det mest ekstreme hinderløpet; Tough Guy, - og det hele 3 ganger! Alt dette deler hun med hele hinderløpNorge, blant annet gjennom sin faste bloggspalte i Runners World Norway

Vi snakker om en usedvanlig produktiv dame, som gladelig deler alt sporten har å by på.

 

Wox Telemark

Mari visste at hun hadde en reel sjanse til å vinne Wox Telemark 2016. Men, av erfaring vet hun at det kan det finnes en og annen joker, og ble ikke overrasket når det var to damer som holdt følge med henne i starten. Og hele veien til sandtaket hadde Mari den ene av disse damene fortsatt i helene. Det var ikke snakk om at Mari skulle bli tatt igjen, så det var bare å bite tennene sammen og gi jernet. Og med det klarte Mari å riste av konkurrenten og hadde en god opparbeidet seg en god margin hele veien til målområdet.  

Selv var jeg vitne til en utmattet jente (Mari) som ankom idrettsplassen og målområdet. Hun ledet godt, men det var fortsatt flere hindre igjen (les: over/under/over/under, monkeybar, 3 vegger, rampe og tjukkaser) som skulle forseres. Da hjalp det godt å ha hele familien samlet og som heiet på henne. Hver forflytning var en kamp. Vissheten om at det kunne være kvinner i andre puljer som kunne ta henne igjen, gjorde at hun gav sitt aller siste hele veien inn til mål. Mari vet å tømme seg fullstendig, men akkurat denne dagen tømte hun seg mer enn noen sinne. Hun dugde ikke til noe annet enn å bli liggende i fosterstilling like over målstreken.

Vi var alle sikre på at Mari kom til å bevare 1.plassen, men dessverre ble den tatt fra henne da det kom nyheter om at en annen kvinne fullførte løpet på kortere tid. Men, på nyåret 2017 kom det frem at kvinnen som stakk av med seieren, ikke hadde startet i riktig pulje! Noe som gjaldt flere deltakere. Ergo, Mari vant! Her feilet dessverre Eq-timing stort, da det var de som stod for tidtakningen. De hadde kun tidtakningsmatte i mål, og satset på at alle deltakerne startet i riktig pulje. Dette fungerer dårlig, noe de mest sannsynlig har tatt lærdom av. En ting er i hvert fall sikkert, - Wox sørger for at årets tidtaker gjør det riktig denne gangen.

Mari ble naturligvis svært stolt over denne seieren, og hun fortjente den virkelig. Hun likte også løpet svært godt og syntes hele stedet var magisk med den fantastiske naturen, selv om hun ikke rakk å ta til seg alt, noe som er vanskelig når man går for gull og for det meste bare kjenner på syre. Hun elsket det varierte terrenget og ikke minst myra og gjørmen. Hun vil betegne løpet som et løp med mye løping (i nydelig terreng) med ikke så alt for avanserte hindre. Et av hindrene hun likte spesielt godt var line-løkkene man måtte klatre opp fra demningen. Det var nytt, originalt og utfordrende. Et klart eksempel på at hindre ikke trenger å koste alt for mye penger, og likevel setter deltakerne på en prøve. Hinderet hun likte minst, var rampen i målområdet. Hun liker godt at det er avanserte hindre som skiller på de aller beste utøverne, men denne rampen var de færreste som klarte. Mari mener rampen har for liten løpeavsats og går alt for bratt og høyt opp.

I det store og hele ble Mari svært imponert over Wox Telemark sin debut som hinderløparrangør. Og som den godt bevandrede hinderløper hun er, er dette et stort kompliment. "Arrangementet i sin helhet var svært profesjonelt med perfekt valg av location (på en idrettsarena). Alle aktørene som var tilstede; arrangører, de frivillige, speaker, hindervakter, o.l, var både blide og gjorde en super innsats, det var gode tilbud på området, og arrangementet gikk i det store og hele på skinner", sier hun. 

Mari vil veldig gjerne delta på Wox Telemark igjen, men i år kræsjer det dessverre ned Spartan i England. At hun anbefaler løpet til andre hinderløpere, er det ingen tvil om.

 

Sesongen 2017

2017 er og blir det store året for Mari. Det er fokus på løp i utlandet, og fokus på løp som virkelig vil sette henne ekstreme prøver, både fysisk og psykisk. Året vil i hovedsak handle om Spartan og deres heftigste løp: Hurricane Heat, Ultra Beast, Agoge(!), Hurricane Heat 12 timer, i tillegg til et par Sprint distanser. Men det gjeveste løpet i år blir nok Spartan EM! Ingen tvil om at Spartan har en stor plass i Mari sitt hjerte.

I tillegg prøver Mari å få med seg så mange av de Norske løpene som mulig. Så i år blir det Mud Run, Barskingen, Bootcamp Survivor og X-run. Dermed avslutter hun sesongen i utlandet igjen, med Iron Viking.

Med denne planen følte Mari hun hadde presset kalenderen til det ytterste. Men så skjedde følgende; Mari ble invitert til å delta på Toughest-touren – elite! Det er stort! - og ikke mulig å takke nei til. Kanskje dette er den eneste sjansen Mari får. Hun takket derfor ja, og fikk et helt klart mål for øyet; å bli blant de 35 beste, slik at hun kan delta neste år også. Det er totalt 40 som deltar i elite, de 35 beste går videre til neste år, og 5 nye kommer inn for å kjempe om sin plass. – Dette betyr at Mari må presse inn minimun 4 Toughest-løp i løpet av året. Noe som betyr at kalenderen er sprengt til randen med spennende eventyr og drøssevis med fremtidige medaljer!

 

Dette er bare en brøkdel av medaljene familien har sanket inn. Nå henger det medaljer overalt i huset deres, inntil de får anskaffet flere medaljehengere (Foto: Line Hofoss Holm) 

 

Kvalifisert til EM og VM

Igjen er Mari kvalifiser til både EM og VM, men må dessverre avslå begge løpene på grunn av den ekstremt fulle kalenderen, og kostnadene som følger med disse løpene. Hinderløp betyr mye, men familien betyr aller mest for Mari, med all den kvalitetstid og ferie man må verne om. For selv om både mann og barn også deltar på løp, føler hun absolutt at hun gaper over for mye i år. Hun har derfor ambisjoner om å redusere antall løp til neste år. Kanskje det blir det store VM-året?

 

Dedikert

Man kan trygt si at Mari er en dedikert hinderløper. Også når det kommer til trening, gjør hun alt for å bli en bedre utøver. Det er ikke nok å løpe fortere eller bli sterkere, det handler også i stor grad om teknikk. Så hva gjør man ikke når man ikke har umiddelbar tilgang til de ulike hindrene, slik at man får trent på teknikken ofte nok? Man bygger dem selv! Hadde Mari hatt en hage, hadde den vært en stor hinderløp-park. Så siden hun ”bare” har en platting, har hun utnyttet den plassen maksimalt.

 

Innkjøp av diverse utstyr til riggen (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Traverse rings, et hinder som gleder de fleste å få trent på i forkant av løp. Lettere enn først fryktet (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Roman Rings må man selvsagt ha. De er hengt opp i monkebaren som også blir brukt flittig. Der kan det henges opp alt av ulike grepshindre. (Foto: Line Hofoss Holm) 

 

Ei glad jente som endelig fikk hengt opp nunchakoes (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Gunners Struggle, et hatet men nå også et elsket hinder som Mari har hatt stor glede av å få trene på hjemme (Foto: Line Hofoss Holm)

 

I tillegg trekker Mari stadig med seg et bildekk på tur, og til og fra jobb, på tross av lange blikk og ristende hoder som passerer henne på veien. Men skal man bli en hardcore Spartan, må man svelge en og annen kamel, og rette blikket fremover og gjøre sin greie.

Det kan skrives side opp og side ned om Mari Weider, men valgte ut det viktigste for denne gangen. Vil du vite mer om Mari, og følge henne videre, sjekk ut bloggen på ocrnorway.no. Her vil hun garantert skrive om de heftigste løpene til Spartan, som blir det råeste av det råe!

Man kan ikke annet enn ønske Mari det aller beste for dette året, og ta av seg hatten for alt hun gjør for sporten i Norge. Det er bare å glede seg til utviklingen videre!

 

ROBIN AMUNDSEN

Robin er, eller var, en av Norges 2 beste mannlige hinderløpere. Grunnen til at jeg skriver var, er fordi det har skjedd mye siden ”sist”. Sesongen har nettopp kommet i gang og vi får dessverre ikke se Robin i løypene med det første, da han har slitt lenge med en gammel skade i leggen.

I 2016 var Robin den som utmerket seg blant de norske utøverne under Toughest-touren. Han deltok også under VM, der han ble beste nordmann, og kom på 32. plass (av 210 deltakere). Robin var den utøveren vi gledet oss veldig til å følge i 2017, og som skulle imponere oss med ennå bedre plasseringer under både Toughest og VM. Men det ser mørkt ut nå som vårsesongen er avlyst for hans del.

 

Robin fra Toughest.jpg

En trofast Toughest-deltaker! (Foto: Robin Amundsen)

 

Wox Telemark

Robin har ikke deltatt på så mange ulike hinderløp, og har derfor ikke et like stort sammenlikningsgrunnlag som Mari. Men han kan med sikkerhet si at han likte Wox Telemark svært godt, og ble imponert over hva de klarte å levere som debuterende arrangører. ”Wox har vært gode på markedsføring og de har dyktige folk rundt seg som er engasjerte ildsjelder, – folk man trenger i denne sporten. De har også klart å skape et helt eget og spesielt hinderløpmiljø i Grenlandsområdet. All ære til arrangørene.”, meddeler Robin.

Som den kontrollfreaken Robin er, er han ikke så glad i løp der man ikke kan sjekke løypa i forkant, slik som på Toughest. Deltakerne under Wox Telemark visste om hindrene, men fikk ikke se hindrene eller løypa før selve løpet, slik Robin er vant med fra Toughest. Han syntes dette er ubehagelig, da han er en perfeksjonist som liker å planlegge løpet til hver minste detalj. Men som han vet, dette er en smakssak, og mange syntes det er ekstra stas med løp der man ikke vet hva man har i vente. Det er uansett likt for alle deltakerne.

Men når det er sagt, ”koste” Robin seg i løypa. Det vil si, han visste han var en favoritt, noe som forøvrig la litt ekstra press på ham, men han var klar for å ta seieren og var villig til å gi alt. Helt frem til sandtaket hadde han følge med Kim Bråthen. Dvs, Kim så Robin på den andre siden av sandtaket når han ankom. Robin skjønte at det gjaldt å kjøre jevnt og hardt for å hele tiden øke avstanden mellom dem og for å sikre seg seieren. Og det gjorde han!

 

Wox_imal.JPG

Like etter målgang. Sliten, ja! (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Robin likte løypa godt, den var variert og bød på en flott naturopplevelse. Også hindrene likte han, det var mange, varierte og kreative hindre de fleste kan klare.

Det eneste Robin har å utsette på Wox Telemark er at han ikke syntes løpet var publikumsvennlig nok. Etter start, forsvant deltakerne inn i skogen, og var borte helt frem til de ankom målområdet. Men i følge arrangøren vil dette bedres i år. Det blir kanskje storskjerm med livstreaming på området, og publikum vil få en oversikt over publikumsvennlige plasser i løypa, der man kan se på og heie. Ellers syntes også Robin at rampen var for hard og straffen for lett.

Det blir dessverre ikke Wox Telemark på Robin i år, men han hadde lett prioritert dette løpet dersom han hadde vært skadefri. Han tror det blir et bra løp også i år, og at arrangøren vil heve det enda ett hakk. Han vet arrangøren tar til seg tilbakemeldinger de får og at Wox er et løp som har kommet for å bli.  

 

Sesongen 2017

På grunn av skader og betennelser i beina, blir dessverre vårsesongen avlyst. Det viktigste for Robin nå, er å bli helt bra igjen. Han vil derfor ikke planlegge noen ting, før han vet at han er sterk nok til å løpe igjen og konkurrere.

 

Trening

På tross av skader, har ikke Robin gitt opp. Men noe løpetrening kan han bare drømme om. Det er allerede nok belastning å gå en hel dag, og hvis han løper mer enn 5 km, låser alt seg. Han sørger derfor for mest mulig hvile og alternativ trening. Den siste tiden har han derfor tilbragt en del tid på sykkel, for å holde kondisjonen oppe, i tillegg til at han trener styrke. Han er ikke ute etter å bygge muskler, men driver skadeforebyggende styrketrening og mye egenvektstrening. Han trener også en del grepsstyrke, og da gjerne med nunchaku. Et velkjent og avansert hinder man møter på under Toughest.

 

Robin i tau.jpg

Grepet får kjørt seg godt i mange hinderløp (Foto: Toughest)

 

Robin syntes det hele er frustrerende og tøft mentalt, fordi han ikke klarer å holde den samme formen som tidligere. Noen dager har han mest lyst til å kaste Icebug-skoene langt inn i skogen og finne på noen annet. Men når han ser tilbake på bilder eller filmer som legges ut på facebook, klarer han ikke gi slipp. Hinderløp er alt for gøy, og han elsker miljøet og vennene han har fått gjennom sporten! Han vil tilbake! Robin prøver derfor å se det positive i det, og tenker det nå passer fint med en pause, da han har en travle hverdag. Det blir mye jobb (jobber som brannmann), kurs og pendling. Så satser han på bedre tider, der han kan satse alt og gi hinderløpsporten en sjanse til. Robin er bare 29 år og kan absolutt komme sterkt tilbake! Gjør han ingenting, vil han angre. Den følelsen er verre.

Vi heier på Robin, og gleder oss å se ham tilbake i løypene! 

 

Robin i trappehinder.jpg

Vi håper å se Robin her igjen, under VM (Foto: OCR World Championship)