Poengdeling mot Sogndal

KBK ledet og styrte kampen, men klarte ikke å holde på ledelsen

I mai måned kommer kampene tett. KBK spilte senest på onsdag i cupen. Det er i disse periodene man ser verdien av å ha en god og bred stall.

I går gjestet Sogndal Kristiansund stadion. KBK åpnet solid og ledet 1-0 til pause, men saftkokerne slo tilbake, og det endte med 1-1 og poengdeling.

Christian Michelsen og hans team kjørte følgende 11 fra start: McDermott, Bjerkås, Baranov, DP Ulvestad, Aaasbak, Hopmark, PE Ulvestud, Sørli, Rønningen, Stokke, Mendy.

Reserver: Månsson, Kalludra, Bamba, Torske, Økland, Isaksen, Lekaj.

1.OMGANG

Den første halvtimen i kampen blir en stillingskrig. Begge lag har noen halvsjanser, uten at det tar virkelig fyr i kampen.

Og når de fleste tror at dette skal stå 0-0 til pause, vil Jean A. Mendy det annerledes. Spissen er våken når Sogndal-forsvaret slår en upresis støttepasning. Mendy plukker opp ballen, vipper den forbi keeper og setter den enkelt i mål. "Det e vi, som e, fra Kristiansund" runger over stadion og KBK går inn til pause med ledelse.

2.OMGANG

KBK legger seg noe lavere i 2.omgang, og forsvarer seg godt i starten av omgangen. Etter drøye 60 minutter skal derimot Sogndal vise at de har enkeltspillere som kan utrette ting på egen hånd. Eirik Schulze drar seg forbi midtbaneleddet til KBK, før han dunker til fra 23 meter. Sean McDermott går ut i full strekk for å redde skuddet, men selv det er ikke nok. En vakker scoring av Sogndal, og det står 1-1.

Etter scoringen faller tempoet i kampen, og begge lag sliter med å skape de store sjansene.

Michelsen kaster inn friske bein i form av Dao Bamba i det 75min - Jonas Rønningen blir byttet ut.

Fjorårets toppscorer klarer ikke å prege kampbildet, til tross for iherdig jobbing mot et godt Sogndal-forsvar.

I det 82 minutt applauderer Kristiansund stadion nok en gang, dog ikke grunnet scoring. Den gamle KBK-kapteinen Espen Næss Lund med 64 kamper for klubben, entrer banen for Sogndal. Midtstopperen får en varm mottakelse i sitt comeback i Kristiansund.

2.omgang blir en jevnspilt affære, uten at noen av lagene får flyt i angrepsspillet sitt. Det ender med 1-1 og poengdeling i regnværet.

KBK ligger nå på 13.plass i ligaen, før de søndag skal til Stavanger for å spille mot Viking.

NB! Førstkommende onsdag spiller KBK 3.runde i NM borte mot Ranheim. Uglan har fylt opp en minibuss, og vi håper så mange som mulig tar turen for å støtte laget for lidenskap. Billetter til borteseksjonen kjøpes HER

Bildeserie:F.Bjerkås