KBK hadde ett poeng i lomma - mistet det fire minutter på overtid

KBK reiste til Stavanger, vel vitende om at det kom til å bli en tøff match mot Viking.

Laget fra Stavanger har hatt marginene i mot seg så langt i årets Eliteserie, og ønsket å snu denne trenden mot KBK. Dessverre så lyktes de med det.

KBK startet med følgende lag: McDermott, Bjerkås, Baranov, DP Ulvestad, Aasbak, Hopmark, PE Ulvestad, Rønningen, Kalludra, Mendy, Bamba.

Reserver: Knezovic, Qaka, Sørli, Økland, Isaksen, Torske, Stokke.

1.OMGANG

Det ble en frisk åpning på ei flott gressmatte på Viking stadion. Begge lag ønsket å angripe, og etter 6 minutter får KBK kampens første sjanse. Jean Mendy blir spilt gjennom av Kalludra, men kommer for skrått på mål og setter ballen utenfor.

Utover 1.omgang tar Viking mer og mer over pasningspillet og kommer seg til et par halvfarlige sjanser. KBK har god kontroll bakover, og spiller på seg litt selvtillit inn mot pause. Etter 45 spilte minutter viser resultattavlen 0-0.

2.OMGANG

Andre omgang starter som slutten av den første. To jevne lag som sliter med å skape de helt store sjansene på hverandre.

Etter 55 minutter glipper det derimot for et passivt KBK forsvar. Vikings Adegbenro får føre ballen upresset langt og lenge mot et ryggende forsvar, og i det spissen entrer KBK sin 16-meter, setter Baranov inn en takling og bommer på ballen. Soleklar straffe til Viking. Kwesi Appiah er sikker som banken, og setter ballen i krysset. 1-0 til hjemmelaget.

Kun 6 minutter senere skal derimot KBK få sin mulighet til å utligne. Kalludra mottar ballen på venstrekanten, og slår en presis stikker langs bakken inn i feltet. Der dukker Jean Mendy opp og setter inn utligningen kontant nede i venstre hjørne. 1-1 og vi er like langt igjen.

Etter scoringen gjør Michelsen et dobbeltbytte. Jonas Rønningen og Pål Erik Ulvestad får hvile - inn kommer Kamer Qaka og Benjamin Stokke.

Kun minutter etter Mendy sin utligning er Viking i angrep igjen. Bytqi mottar ballen på 16 meter og dunker til - men heldigvis for KBK går skuddet i stolpen og ut.

Etter to kjappe scoringer og flere sjanser, så roer kampen seg ned igjen. Tempoet faller litt, og begge lag virker tilsynelatende mer og mer fornøyd med uavgjort.

I det 87.minutt kommer Sondre Sørli inn for en sliten Liridon Kalludra.

Når alle tror at kampen skal ende 1-1 og kampen er fire minutter på overtid, kommer Viking til et siste innlegg fra høyresiden. Andre Danielsen slår inn et bra innlegg hvor Patrick Pedersen får gå opp og heade ballen upresset. Headingen er løs, og det ser ut som Sean McDermott skal ha god kontroll på avslutningen. Plutselig triller ballen over målstreken - en meget uheldig Sean McDermott mister ballen mellom beina, og Viking stjeler med seg alle 3 poengene fra Viking stadion. Meget skuffende for et KBK-lag som alt i alt leverte en solid bortekamp.

Et tungt tap å svelge for både spillere, trenere og supportere, men vi skal komme sterkere tilbake fra dette. Nå er det landslags-pause, og neste kamp KBK spiller er på Kristiansund stadion mot Aalesund FK den 17.juni.

Billetter til nevnte kamp vil selges på AMFI Storkaia denne uken tirsdag, onsdag, og torsdag fra klokken 14:00 til 18:00.