Sikret andreplass – Larvik

Sikret andreplass

Larvik Håndballklubb vant 28-24 over Midtjylland da de sikret andreplass i hovedrunden i Champions League.

Larvik-jentene ble første klubb som klarte å vinne over Midtjylland på deres hjemmebane i Champions League denne sesongen, etter at lag som Bucuresti, Győr og Krim har måttet reise tomhendt hjem.

Larvik var sikret kvartfinaleplass før oppgjøret og kan nå ikke bli dårligere enn nummer to i hovedrunden, som gir hjemmefordel i den siste kvartfinalekampen. Den spilles i påsken, helgen 14.–16. april. To runder før slutt tyder alt på at Budućnost blir motstander.

Tine Stange spilte en meget god kamp for Larvik og satte inn gjestenes to første scoringer i Ikast. Til pause hadde hun scoret fem mål. Flere ble det ikke, men det betyr at hun nå totalt står med 800 mål i Larvik-drakta, fordelt på alle turneringer.

Larvik styrte kampen fra start til slutt og ledet tidlig 10-4. Nettopp seks mål foran var de store deler av kampen. I perioder var de også enda lenger foran, som til pause da det sto 18-11 til gjestene. Den andre scoringen etter pause, 20-13, ble satt inn av Gro Hammerseng-Edin og var klubbens tusende scoring denne sesongen.

Bucuresti sikret kvartfinaleplass etter seier 28-26 over Krim fredag, mens Győr møter Sanna Solberg og Sandra Toft Galsgaards nye klubb Esbjerg søndag. Ungarerne ble første lag i gruppa som sikret plass i kvartfinalen forrige helg, denne helgen kan de også sikre gruppeseieren.

Neste helg kan Larvik-publikummet hylle jentene for den fantastiske innsatsen i hovedrunden, når den avsluttes med hjemmekamp mot Győr 12. mars. Onsdag 8. mars er det hjemmekamp i serien mot Tertnes kl. 18.30.

Larviks målscorere: Amanda Kurtović 7, Tine Stange 5, Marit Malm Frafjord 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Thea Mørk 3, Anja Hammerseng-Edin 1, Vilde Ingeborg Johansen 1.