LIERBYEN: Søndag braker det løs med stor bursdagsfest klokka 13.00, for å feire at BUA er offisielt åpnet.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal kommer, det blir bursdagskake og varm toddy, og alle som vil, kan få prøve å hoppe i den mobile hoppbakken, som skal rigges opp like utenfor BUA – ved siden av gamle Hegg skole.

– De som ønsker det kan få registrere seg og låne med seg sports- eller friluftsutstyr allerede første dagen. Derfor håper vi også mange foreldre og foresatte blir med, for de må også registrere seg før vi kan låne ut utstyr til barna deres. Vi gleder oss veldig, og håper mange tar turen innom for å feire – og ta i bruk – det nye tilbudet, sier BUA-koordinator Rune Bjelkarøy.

Julaften på forskudd

– Man kan gjerne si at åpningen av BUA blir som en liten julaften på forskudd. Dette tilbudet er jo en fantastisk julegave til hele Liers befolkning, sier leder av ungdomskontoret, Katrine Smemo Granlund.

Her kan man altså låne med seg alt fra ski og skøyter til fiskeutstyr, telt, stormkjøkken, soveposer og liggeunderlag.

Kort sagt det meste man måtte trenge for å få en fin tur ut i marka – eller på skøytebanen.

– Vi har truger, slalåmski, twintip-ski, langrennsski, akebrett, hockeyskøyter, hjelmer, isfiskeutstyr, snøspader – you name it, smiler ungdomsrådsgiver Yngvild Mehren Nystrøm.

Og legger til at selv om tilbudet i utgangspunktet er tenkt for barn og unge, så er det mulig for hele familier å komme innom og låne med seg utstyr.

– Tanken er jo å få flere i aktivitet, og at så mange som mulig skal kunne ta del i sports- og friluftsaktiviteter, uavhengig av hvor tykk lommeboka er. Så vi har utstyr i de fleste størrelser, fra ganske små barn, til voksne, forteller ungdomsrådsgiveren.

Og i annekset ved siden av, skal det etter hvert fylles opp med utstyr som passer bedre i sommerhalvåret.

– Til våren flytter vi sommerutstyret ned hit i BUA, og så flytter vi vinterutstyret bort i annekset. For dette skal jo være et helårstilbud, sier Smemo Granlund.

500.000 årlig

BUA er politisk forankret, og lokalpolitikerne har vedtatt å sette av 500.000 kroner årlig til tilbudet.

Pengene skal dekke innkjøp av nytt utstyr og lønn til koordinatoren.

– Så nå er det bare å komme og låne utstyr – helt gratis, smiler Bjelkarøy.