Ny seier mot Stabæk

Stabæk - Lillestrøm 2-4

Annonse:

Det ble enda en seier og 3 nye poeng da vi gjestet Stabæk på Nadderud.

I et fyrverkeri av en kamp var det sjanser nok til å underholde publikum fra begge lag. Sjansene bølget frem og tilbake, men akkurat som i tilsvarende kamp i fjor så var det vi som var mest effektive foran mål.

Allerede etter 10 minutter er Udo frempå og header ballen i mål. Han blir imidlertid avvinket for offside.

I stedet går hjemmelaget i angrep. Tidligere LSK-spiller Ohi får ballen alene med Origi, men avslutningen er dårlig og går rett i armene til Arnold.

Så er det vår tur igjen. Udo spiller Mats Haakenstad fri ved dødlinjen. Han slår inn til Aleksander Melgalvis, som skyter fra 3 meter. Skuddet blir blokkert, men ballen spretter ut til  en feilvendt Erling Knudtzon. Erling drar seg rundt en Stabæk-forsvarer, og baker ballen i mål. Vi leder 1-0 på Nadderud, og det har bare gått 13 minutter.

Vi fortsetter presset etter scoringen. Rafn, Mathew og Knudtzon har muligheter, men et oppofrende Stabæk-forsvar holder unna.

Utover i omgangen kommer hjemmelaget mer med, og skaper flere farlige sjanser. Arnold Origi og LSK-forsvaret har imidlertid stengt igjen.

Da alle tror at vi skal gå til pause med ledelse, dukker en gammel kjenning opp. Håkon Skogseid, som var høyre back hos oss i fjor, sniker seg bak Simen Kind Mikalsen. I duell med en utrusende Arnold Origi, får Skogseid en tå på ballen og setter inn utligningen rett før dommeren blåser av omgangen.

Lagene tar pause på stillingen 1-1.

Da dommeren setter i gang andre omgang, rekker ikke publikum å finne plassene sine før hjemmelagets Tonny Brochmann setter inn ledermålet. Etter en hodeduell i LSK-feltet får han ballen på  5 meter og setter den forbi Arnold Origi i det lengste hjørnet. Stabæk leder 2-1.

Noen minutter senere får hjemmelaget en ny kjempesjanse. Et skudd fra hjørnet av 16-meteren reddes av Arnold Origi. Målscorer Brochmann er på returen, men det er Origi også. Når Stabæk-spilleren forsøker en ny avslutning, kommer Simen Kind Mikalsen skliende og blokkerer til corner.

Så går LSK i angrep. Stabæk-keepern bokser ut en høy ball. Ballen ender hos Aleksander Melgalvis, som header fem til Erling Knudtzon i feltet. Erling tar med seg ballen rundt Håkon Skogseid, og banker den inn fra spiss vinkel. Det er igjen balanse i målprotokollen. Det er Erling Knudtzons femte mål på to kamper. Han kryper dermed opp på fjerdeplass på toppscorerlisten i Eliteserien.

Begge lagene fortsetter å jage, men det blir litt lengre mellom de store sjansene.

Midtveis i omgangen kommer vårt første spillerbytte. Michal Skoda kommer inn for Chigozie Udoji.

Rett etter byttet slår SImen Rafn et frispark inn i Stabæk-feltet. Der rager som vanlig Frode Kippe høyt over de andre, og stanger inn 2-3. Vi er tilbake i ledelsen.

Etter scoringen følger noen nervepirrende minutter, hvor hjemmelaget jager utligning.

Vi har også en kjempemulighet. Knudtzon og Skoda kommer 2 mot 1 mot Håkon Skogseid, men denne gangen vinner Stabæk-backen duellen.

På et frispark like etterpå forsøker Simen Rafn og Ifeanyi Mathew en ny variant. Rafn dytter ballen en meter til siden, og Mathew fyrer av et skudd. Ballen går rett på utsiden av stangen og i nettveggen.

Seks minutter før slutt faller avgjørelsen. Et skudd fra Ifeanyi Mathew treffer to Stabæk-ben, og ender hos Simen Rafn. Alene med keeper gjør han ingen feil, og setter inn 2-4.

Etter scoringen skjer det ikke så mye mer. Stabæk forsøker, men kommer ikke nærmere enn en corner.

Vi gjør et bytte før dommeren blåser av. Stefan Antonievic kommer inn for Erling Knudtzon.

Kampen ender 2-4.