Sport | 02. juni 2017

Tok fleire gull i Stavanger

Rapport frå Os Roklubb: Roarane frå Os roklubb plukka med seg gull og gode plasseringar i Stokkavannsregattaen.

Os Roklubb stilte med 16 roere i Stavanger (foto: Os Roklubb)

1 av 7

Helgen 26. til 27. mai dro Os Roklubb til Stavanger med en stor tropp med 16 roere. Det var tid for årets Stokkavannsregatta. Som tidligere år utmerket Os roerne seg i de klassene som de deltok i. Det var en fantastisk lørdag med oppimot 28 grader og strålende sol.

For Os Roklubb startet dagen tidlig med forsøk i HJB dobbelsculler der Eliot Folkmann og Espen Sørstrømmen Hauge var det sure sekundet unna finaleplass. Erling Øyaseter og Arne Hadler Olsen kom begge videre til finalen i HS singelsculler.

Først ut av Os roerne i finaleløpene var Lars Moberg Haukeland i HJB singelsculler 1000m. Han vant løpet sitt suverent foran neste konkurrent.

De neste ut i finaleløpene var våre unge roere Emil Heidal Haugland, Eivind Vevatne, Marius Ottesen Hustad og Matilde Ottesen Hustad. De rodde først Åpen JD klasse 500m der de rodde dobbelsculler. Her kom Søskenparet Marius og Matilde først over målstreken. Eivind og Emil kom like bak på en 2. plass.

I klassen Åpen der JD roerne våre skulle ro dobbel firer kom det et ønske fra Stavanger roklubb om våre yngste roere ville ro en innrigget båt. De skulle stille med roere i en slik båt. Selv om våre roere aldri før har rodd i en slik båt, grep de sjansen. Dette er en båt der de må bruke cox. Johannes Klyve Forsberg gjorde en god Cox jobb og båten med Os roerne gikk over målstreken først. Os Roklubb er stolt over å ha Norges yngste konkurranseroere og de blir lagt merke til når vi er rundt på regattaer.

I samme klasse, men i et annet løp debuterte Linea Rådmannsøy Lunde og Andrea Kvittingen i dobbelsculler. Til å være første regatta rodde de veldig bra og kom på en solid 2. plass.

De neste roerne som skulle i ilden var Lars Eirik Vevatne og Johannes Klyve Forsberg I HJC singelsculler. Her rodde Lars Eirik inn til 1. plass og Johannes kom på en god 5. plass.

I klassen Herrer Senior rodde Erling inn til seier mens Arne kom på den sure 4. plassen.

I klassen HJC dobbelsculler stilte Os med to båter. Her rodde Lars Eirik og Tord Grindstein inn til en god andreplass og Mikael Ottesen Hustad og Håvard Askvik kom på en flott 3. plass.

I kalssen H senior dobbelsculler stilte Erling og Arne i hver sin NR (Norges Roforbund) båt. Dette er båter som Norges Roforbund bruker til å teste ut hvilke båter de skal satse på i internasjonale regattaer. Her rodde Arne og Adrian Lindgren (Bergen Roklubb) inn til seier mens Erling og Petter Tufte (NSR) kom på 2. plass.

I klassen Mix JC dobbelfirer der manskapet består av gutter og jenter stilte Os med en båt. Her rodde Linea, Mikael, Johannes og Håvard inn til en fin 4. plass og sikret klubbe årets første Norges cup poeng.

I klassen HJB dobbelfirer rodde Håvard, Lars, Eliot og Espen, Teknikken stemte ikke helt i løpet og de kom på en 6. plass

Søndagen startet med sol, men utover dagen kom regnet. Når regnet først satte inn kom det raskt og med mye vind. Dette gjorde roforholdene utfordrende.

Først ut var Eliot og Espen i klassen HJB dobbelsculler 1500m. Som lørdagen var de bare sekunder fra finaleplass.

Denne dagen var også Lars først ut av våre i finalen. I HJB singelsculler 1500m. Her kom han på en soleklar 1. plass.

De neste ut var våre unge roere. Alle utøvere i denne klassen gjorde en super innsats selv om det begynte å blåse og bølgene vokste, vi kan si at været ikke var på roerne sin side. I løpet Åpen JD dobbelsculler byttet Osbåtene plass på seierspallen, Emil og Eivind vant knepent foran Matilde og Marius.

I klassen Åpen ble det 2. plass til dobbelfireren vår, denne gangen med Håvard som Cox. Linea og Andrea kom på en god 3. plass.

I klassen HJC singelsculler rodde Lars Eirik og Håvard sterkt i hvert sitt heat og begge kom på 2. plass.

I klassen H senior singelsculler 2000m ledet Erling med klar margin. Været og bølgene var ekstreme og elementene var ikke på Erling sin side. Han ble tatt av en bølge slik at resten av heatet gikk forbi. I denne klassen er marginene små og selv om han rodde fantastisk resten av løpet kom han på en 4. plass.

I klassen HJC dobbelsculler kom Tord og Johannes inn på en 2. plass mens Håvard og Mikael kom på en 3. plass.

Det ble et bytte av plass på seierspallen i H senior dobbelsculler der Erling og Arne rodde NR båter. Her kom Eling og Petter på 1. plass og Arne og Adrian på 2. plass

Mix JC kom dobbelfireren fra Os som rodde med det samme mannskapet som lørdagen, nok en gang på 4. plass og skaffet Os enda flere Norges Cup poeng.

Dobbelfireren til Os i HJB, med Lars, Espen, Eliot og Lars Eirik, kom på en bedre plassering i dette løpet. De kom på en god fjerdeplass.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?