Fredag kveld ble årets Gullruten holdt i Grieghallen i Bergen.

– Årets hedersprisvinner er kanskje ikke en av de mest omtalte kjendisene, men en vi alle kjenner veldig godt og er blitt veldig glad i. Formidlingsevnen og entusiasmen smitter over på den andre siden av skjermen, sa Solberg da hun annonserte vinneren.

Ifølge TV 2 har Wenche Andersen laget mat og over fire tusen oppskrifter i «God morgen Norge» på TV 2.

LES OGSÅ: Wenche har laga mat til det norske folk kvar morgon i 24 år

i januar fikk Andersen hedersprisen til Det Norske Måltid 2016.

– Wenche Andersen er en av landets absolutt ledende formidlere av norsk mat, norske mattradisjoner og gleden ved matlaging. Hun fronter hele det vide begrepet norsk matkultur, har solid grunnleggende kunnskap og samtidig en verdifull åpenhet, sa juryen.

Andersen fikk i 2004 Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris, og i 2006 ble hun utnevnt til nordisk matambassadør av Nordisk ministerråd.

I et intervju med Nationen i januar, fikk TV-kokken spørsmål om hun aldri ble lei av jobben.

– Nei, men det har hendt når klokka ringer klokka ti på fire om morgenen at jeg lurer på hva jeg egentlig holder på med. Det samme når jeg må legge meg klokka ni om kvelden for å være uthvilt når klokka ringer morgenen etter, svarte hun.