(TØNSBERG) Tønsbergs Blad: Zena måtte hjelpes ut av mors liv med sugekopp 30. juli. Det ble en tøff start for den lille jenta, og en stor belastning for mor. Spedbarnets hode var først hovent, noe som ikke er uvanlig etter vakuum. Deretter oppdaget foreldrene et sår bak på hodet.

Bekymret

– Vi merket det først ved at det kom blod og puss på puten og teppet og ble naturlig nok bekymret. På barselavdelingen fikk vi vite at det hovne partiet ville forsvinne av seg selv. Etter tre dager ble vi sendt hjem, forteller nybakt pappa Khaldoun Arabi (34) til Tønsbergs Blad.

Kona orker ikke å stå fram med navn og bilde. Hun er sterkt preget etter den harde fødselen og komplikasjonene både på seg selv om datteren.

– Zena gråt og gråt, og vi skjønte at noe var galt. Det gule pusset som rant ut hadde selvsagt en årsak. Hvor kom hullet fra? Gjentatte ganger ringte vi sykehuset, og vi fikk beskjed om at det ville gå over av seg selv. Men såret ble stadig verre. Vi forsto at hun hadde en kraftig betennelse i hodet, forteller Arabi. Ifølge den nybakte pappaen ba sykehuset foreldrene kontakte legevakten i Sandefjord, hvor familien er bosatt.

Må opereres

– Legen så på såret i to minutter og ga beskjed om at vi måtte til Tønsberg for å rense såret.

Framme på akuttmottaket i Tønsberg sa kirurgen som undersøkte henne at hun måtte opereres umiddelbart. Zena var så vidt én uke gammel.

– Det kom som et sjokk, sier Arabi til Tønsbergs Blad.

– En lege fortalte oss at hullet var på to-tre centimeter. Senere fikk vi opplyst at pusset hadde nådd skallebenet.

Komplikasjon

I et brev fra legespesialist Cathrine Midgaard heter det blant annet:

«Pasienten ble innlagt 9. august på grunn av sårinfeksjon i hodebunnen. Hun måtte åpnes kirurgisk. Det har tilkommet en komplikasjon i form av infeksjon i skallebenet under såret.»

Arabi er overbevist om at hvis sykehuset hadde renset såret rett etter fødselen, ville hun sluppet operasjon og full narkose, med to ukers sykehusinnleggelse og fire uker på antibiotika.

– Vi var veldig engstelige. Den første tiden hjemme etter innleggelsen, fortsatte datteren vår å gråte. Det var ingen vanlig babygråt, med tydelige smerteskrik. Hun hadde vondt. Sykehuset nevnte at det kunne være kolikk, det tviler vi på, sier Arabi til Tønsbergs Blad. For kona hans ble påkjenningen ekstra stor.

I dialog

Såret i hodet til Zena har grodd, og alt går bra med den lille jenta. Men foreldrene klandrer sykehuset for den brutale starten på livet. Nå har de kontaktet Pasient- og brukerombudet i Vestfold.

I en kommentar fra sykehuset uttaler klinikksjef Lisbeth Sommervoll ved Medisinsk Klinikk at sykehuset er i dialog med familien og ikke ønsker å kommentere saken ytterligere i media.

Les flere saker hos Tønsbergs Blad.