HERD - AALESUND 3-5 e.e.o.:

I likhet med i fjor, trengte Aalesund ekstraomganger for å ta seg forbi lille Herd i cupen.

Tredjedivisjonslaget skapte nemlig store problemer for storebror nok en gang og ledet 2-0 etter 45 minutter.

Mostafa Abdellaoue og Sondre Brunstad Fet sørget imidlertid for ekstraomganger med sine to scoringer etter hvilen.

I ekstraomgangene økte gjestene ledelsen ved Terro Mäntylä og Abdellaoue, før Ingolfur Örn Kristjansson satte inn 3-4 på straffe.

På tampen fastsatte Lars Velweijk sluttresultatet til 3-5.

Samtlige eliteserielag, med unntak av Haugesund, som møter Vidar torsdag, er dermed videre til andre runde i cupen.

Sjokkstart

Etter at Vebjørn Hoff hadde brent en stor Aalesund-sjanse tidlig i kampen, tok vertene fra nivå fire i norsk fotball ledelsen etter ni minutter.

Ingolfur Örn Kristjansson headet en corner tilbake i feltet, hvor Christoffer Rekdal steg til værs og headet inn 1-0 for hjemmelaget.

Etter vertenes scoring tok Aalesund mer og mer over kampen og skapte flere store sjanser. Mos prøvde seg flere ganger, men traff ikke annet enn tverrliggeren.

I stedet viste Herd-spiller Bendik Bigseth Mathiesen at han vet hvor målet står da han økte 3. divisjonslagets ledelse til 2-0 rett før pause.

AaFK klarerte først en corner, men da ballen ble slått inn igjen tok Mathiesen ballen lekkert ned og vippet den over en utrusende Pål Vestly Heigre i AaFK-målet.

Aalesund slo tilbake

Ti minutter ut i den andre omgangen skaffet Mos straffe for gjestene, mn Valmir Berisha klarte ikke å overliste Henrik Hagen i Herd-målet.

Like etterpå tok Mos saken i egne hender. Innbytter Lars Veldwijk slo ballen i bakrom, og den tidligere Vålerenga-spilleren dunket 2-1 nede i hjørnet bak Hagen.

Snaue ti minutter senere tok Sondre Brunstad Fet saken i egne hender, tok med seg ballen framover, dro av to Herd-spillere og dunket inn utligningen.

Da hadde Aalesund 25 minutter på å få utligningsmålet, men lyktes ikke i ordinær tid, og ekstraomganger måtte til.

Der satte Tero Mäntylä og Mostafa Abdellaoue inn hvert sitt mål og sørget for 2-4-ledelse til Aalesund.

Ingolfur Örn Kristjansson satte inn 3-4 på straffe og på tampen fastsatte Lars Velweijk sluttresultatet til 3-5 for Aalesund.