BRANN - AALESUND 1-1:

Brann var på god vei mot sin fjerde trepoenger på rappen hjemme mot Aalesund, men viste ikke like gode takter foran mål som de siste ukene.

Søndag var det isteden gjestene som sto for scoringene, i begge endene av banen.

Kaj Ramsteijns selvmål i første omgang sto igjen som Branns eneste nettkjenning i oppgjøret da dommer Ola Hobber Nilsen blåste av.

- Vi var best i første omgang, mens Aalesund var best i andre omgang. Da er det greit med uavgjort, mente Brann-trener Lars Arne Nilsen da han snakket med Eurosport.

Bergenserne kom til kamp på stadion med tre strake målfester i minnet. Ni poeng og en målforskjell på 12-3 i de nevnte kampene var fasiten fra de siste par ukene med eliteseriefotball.

Det ble det en slutt på søndag kveld.

Mistet forsprang

Dermed må Brann nøye seg med å stå igjen med 21 poeng etter helgens runde i eliteserien. Det er samme antall poeng som Sarpsborg 08 har etter å ha spilt målløst mot Haugesund.

Rosenborg har 22 poeng etter 1-1 mot Vålerenga på Ullevaal i søndagens kveldskamp. Med det er trønderne fortsatt serieleder.

Branns 1-0-ledelse holdt til det gjensto rundt ti minutter i Bergen. Både forsvarspillerne og målvakt Piotr Leciejewski virket passive da Edwin Gyasi fikk banke inn 1-1 fra nesten død vinkel.

- Der er det ikke mye plass, men det er nok for Gyasi, konstaterte kommentator Eirik Koren da utligningen var et faktum.

Trenerens sønn utvist

Noen skikkelig sluttspurt fra Brann ble det heller ikke noe av. Tre minutter etter AaFKs scoring ble Sivert Heltne Nilsen vist av banen med sitt andre gule kort.

Med tanke på de siste ukenes målrike kamper, var det kanskje litt overraskende at Brann slet såpass mye med å putte flere scoringer bak søndagens motstander.

Ramsteijns selvmål ble hele beholdningen for Brann søndag.

Takket være Gyasi kunne Aalesund kunne reise hjem til Sunnmøre med poeng fra sin femte strake bortekamp. Bare seriepremieren i Bærum mot Stabæk har endt med tap av AaFKs seks bortekamper så langt.

Trond Fredriksens menn ligger på sjetteplass på tabellen med 18 poeng totalt.