LILLESTRØM - TROMSØ 4-1:

Tromsø tok ledelsen før det var spilt et minutt på Åråsen, men deretter dreide det aller meste seg om Erling Knudtzon og Lillestrøm.

Romerikingene reiste seg mesterlig, ikke minst takket være den hurtige angriperen.

- I dag var det bra. Det stemmer bra, og vi er gode både offensivt og defensivt, selv om vi får en imot etter et minutt. Vi viser styrke når vi slår tilbake, oppsummerte Knudtzon overfor Eurosport.

- Det er gøy å spille spiss når du får så gode baller å jobbe med, fortsatte han.

Tromsøs Kent-Are Antonsen ble vist det røde kortet direkte i 62. spilleminutt. Det skjedde etter en takling der han kom altfor seint inn i Aleksander Melgalvis.

Avgjørelsen til dommer Rohit Saggi var streng, og gjorde oppgaven verre for et TIL-lag som lå under.

Scoret umiddelbart

Kampen kunne neppe startet verre for Arne Erlandsens mannskap, som lå på nedrykksplass for start.

Været og sommervarmen kastet glans over Åråsen, men det gjorde så definitivt ikke kanarifuglenes innsats i forsvar rett etter avspark.

Tromsø angrep ute til venstre og fylte på med totalt fire spillere inne ved LSK 16-meter. Ballfører Gjermund Åsen fikk først et skuddforsøk blokkert, før han fikk ballen tilbake og slo hardt og høyt inn mot bakre stolpe.

Der møtte Thomas Lehne Olsen ballen med panna, men hodestøtet ble stanset av Arnold Origi. På returen var det Mikael Ingebrigtsen som var mest våken, mens seks-sju av dem med gul drakt ble stående med lange blikk etter ballen.

Ingebrigtsen nikket Tromsø i ledelsen før det var spilt 50 sekunder.

Knudtzon i hundre

En kvikk Erling Knudtzon på LSKs høyreside var toneangivende i mye av det vertene foretok seg etter sjokkstarten.

I niende spilleminutt var den mangeårige Lillestrøm-angriperen assistent da han gikk på løp ute langs krittet. Knudtzon stormet etter bakromsballen, men ventet et lite sekund med å slå inn foran mål.

Det fikk en tilsynelatende dårlig skodd Jostein Gundersen til å skli ut av banen, mens Knudtzon fikk fortsette med fri vei mot mål. 28-åringen slo hardt inn ved første stolpe, men der var TILs unge keeper Jacob Karlstrøm først på ballen.

Karlstrøms inngripen var dog ikke mer imponerende enn at returen spratt rett opp til Chigozie Udoji. Den nigerianskfødte bulgareren hadde ingen problemer med å bukke inn 1-1 i kampens niende minutt.

Den første omgangen fortsatte med Lillestrøm som det førende laget, men endte uten flere scoringer. Banens mest markante spiller, Erling Knudtzon, burde absolutt ha scoret tre minutter før hvilen, men hamret ballen over fra god posisjon.

Tre på rappen

Den andre omgangen ble langt mer lystig for både Knudtzon og LSK.

Først rundet han keeper Karlstrøm og trillet inn 2-1, igjen etter å ha vunnet en løpsduell med TIL-forsvaret.

Etter Tromsøs utvisning stusset han inn 3-1 i 73. spilleminutt, før han fullførte ekte hattrick med Lillestrøms fjerde mål fem minutter seinere.

Den siste fulltrefferen var nærmest en blåkopi av 2-1-målet tidlig i omgangen.

- Erling Knudtzon terroriserer midtforsvaret hos Tromsø, utbrøt Eurosport kommentator entusiastisk da angriperen fullførte hattricket.

Tidligere i sesongen hadde ikke Knudtzon scoret på de ti første kampene.

Seieren tok Lillestrøm opp fra nedrykksplass til tballposisjon nummer 14. Strømsgodset, som spiller hjemme mot tabelljumbo Viking mandag, falt ned til 15.-plassen.