START - JERV 3-2:

Start vant over Jerv i 1. divisjon fotball menn lørdag og overnatter på tabelltoppen.

Kampen var ganske jevnspilt, men Start viste mest effektivitet foran målet til motstanderen. Slik har det ofte vært med Start denne sesongen.

Tre skudd på mål, og like mange scoringer, holdt til å ta alle poengene i naboduellen. Jerv, som tidligere ble trent av Starts trenerteam med Steinar Pederen spissen, står fortsatt uten seirer i 1.-divisjon etter ti kamper.

Reiste seg

Start kom fra et meget skuffende cuptap for Flekkerøy tidligere i uka, og hadde litt å bevise foran 4948 tilskuere i Kristiansand.

Jerv var kanskje det beste laget før pause, men det var Start som scoret. Først ble det 1-0 ved Simon Andreas Larsen etter 13 spilte minutter. Start-kapteinen var sterk i feltet og nikket inn ledermålet.

Bare to fire minutter senere ble det 2-0, og denne gangen var det Daniel Aase som scoret. Scoringen lignet mye på den første, og også Aase brukte pannebrasken til å få ballen over streken.

17 minutter etter sidebyttet ble det 3-0, og denne gangen var Aase nest sist på ballen da Espen Børufsen scoret.

Comeback

Med 3-0 virket det kjørt, men Jerv hadde ikke gitt opp. Kvarteret før slutt reduserte gjestene fra Grimstad først en gang på en skikkelig perle. Christopher MacConnacher knallet et frispark fra rundt 20 meters hold rett i kassa.

Starts målvakt Håkon Opdal rakk ikke tidsnok ned i sitt eget keeperhjørne. Fem minutter før slutt kom det nok en redusering. Kantspiller Eirik Haugstad ble servert av Glenn Andersen, og Haugstad fikk ballen i nota fra skrå vinkel.

Jerv presset hardt mot slutten, men maktet ikke å sette inn utligningen som ville ha gitt ett poeng.

Start topper tabellen med 22 poeng. Bodø/Glimt har like mange, mens Ranheim er ett poeng bak. De to sistnevnte spiller begge søndag.