Det norske MMA-forbundet gjør som i 2013 og inviterer norske politikere til Stockholm for å overvære neste helgs UFC-stevne i den svenske hovedstaden.

Kommunikasjonsanvarlig i MMA-forbundet, Thomas Rye Eriksen, hadde håpet at et seminar og backstage-muligheter i verdens største MMA-organisasjon skulle gi politikerne nyttig kunnskap, men responsen har vært laber.

- Skuffet over responsen
FrP, Høyre, Venstre og Norges Idrettsforbund er invitert, men bare FrP sender en representant på stevnet, som blir Europas største noensinne.

- De eneste som har takket ja, er igjen FrP og Oskar Grimstad. Jeg pratet også en del med Svein Harberg, som er leder i Familie og kulturkomiteen. Han virket interessert, men han og resten av komiteen skal på tur til Filippinene den helgen. Det var synd, sier Rye Eriksen til Nettavisen.

- Er du skuffet over responsen?

- Jeg er litt skuffet over at Høyre og Venstre ikke har kastet seg på umiddelbart selvfølgelig. Det var litt kort frist denne gangen, men jeg tenker at det er en helt unik mulighet til å kunne være med på noe som gir veldig god innsikt i det som trolig er politikk de er nødt til å ta stilling til innen relativt kort tid.

Suksess i 2013
- I 2013 var SV og FrP representert ringside i Globen. Hvordan var responsen fra dem den gangen?

- Responsen var veldig bra. Både Rannveig (Kvifte) og Mette (Hanekamhaug) sa i ettertid at de syntes det var en interessant og lærerik tur. De formidlet i ettertid at det hadde komme til nytte. Rannveig Kvifte var nok ikke overbevist om at dette burde legaliseres i Norge, men følte at hun hadde et mye større grunnlag for argumentasjonen sin. Det er også litt av målet vårt. Det er ikke en tur som skal overbevise om at vi bør legalisere MMA, men en tur som skal gi et bedre grunnlag for å kunne argumentere. Det er det vi har savnet litt - vi føler at argumentasjonen ofte er tuftet på andre ting en forståelse for sporten, sier Rye Eriksen.

Han er tydelig på at det er umulig å gå inn i en legaliseringsdebatt uten å vite hva man skal legalisere eller ikke.

- De kan jo ikke legalisere enn sport de ikke vet noe som helst om. Bare å ta stilling til det krever kunnskap om MMA. Vi aksepterer et velbegrunnet argument for eller imot, men det må være tuftet på at de vet hva de prater om. Det er egentlig minstekravet vi har.

Grimstad: - Interessant sport
Etter manglende svar fra Norges Idrettsforbund og nei fra Høyre og Venstre, ligger FrPs Oskar Grimstad nå an til å bli eneste norske representant på neste helgs seminar og stevne i Tele 2 Arena. Grimstad ser frem til å bli bedre kjent med sporten.

- Jeg skal en tur på nordisk råd, og da kan jeg kombinere den turen med en sport som interesserer meg - en sport jeg synes er interessant å se. Jeg har litt kjennskap til MMA fra før, men kun gjennom TV, sier Grimstad til Nettavisen.

- Hvilke forventninger har du til UFC-stevnet og seminaret?

- Forventningene er å bli bedre kjent, komme nærmere på sporten og se hva den innebærer.

- Har norske politikere for lite kunnskap om MMA og kampsport generelt?

- Som et vikingfolk har vi nok fjernet oss ganske langt fra røttene, og kunnskap er ikke å forakte, sier Grimstad.

Rekordstort stevne
Det norske MMA-forbundet står foreløpig utenfor Norges Idrettsforbund, men etter positive samtaler før jul, ligger det an til at MMA-forbundet blir tatt inn under kampsportforbundet i løpet av 2015.

Kunnskapsseminaret forbundet inviterer til neste helg arrangeres i samarbeid med Det internasjonale MMA-forbundet (IMMAF).

Stevnet arrangeres i Tele2 Arena, og det ventes over 30.000 tilskuere. Hjemmefavoritten Alexander Gustafsson er selve hovedattraksjonen og kan vente seg tittelkamp mot Jon Jones i lett tungvektsklassen dersom han beseirer Anthony Johnson.

Også tidligere olympisk bryter, Pride- og Strikeforce-mester Dan Henderson går kamp på stevnet. Den amerikanske veteranen møter nederlandske Gegard Mousasi.