Hopp til innhold

«Team Bachstad» vurderer båt som neste transportmiddel

Seerne engasjerte seg for å sende Rune Gokstad og Øystein Bache ut på ny tur. Her er guttas egne favoritter.

Team Bachstad

Øystein Bache og Rune Gokstad har fått mye ros for sin andre utgave av «Team Bachstad», der de krysset India i en autorickshaw. I forrige uke ba de leserne om tips til hvor de skulle ta turen, om det ble en ny sesong.

Foto: Camilla Veka/NRK.no

NRK-seere så nylig «Team Bachstad» kjøre over målstreken i Jaisalmer nordvest i India, etter at de to krysset landet på tvers i en autorickshaw. Det var sesongfinale for Team Bachstad for denne gang, og markerte slutten på en to uker lang tur.

I etterkant av programmet ønsket programlederne, Rune Gokstad og Øystein Bache, forslag til steder de kan reise, og hvordan de skal gjennomføre en eventuell ny tur.

Forslagene ble sendt inn i kommentarfeltene i denne saken på NRK.no.

– Vi har tenkt på å spørre hvilke deler folk liker best av programmene vi nå har laget. Er det at de opplever noe, at de blir litt klokere, at vi tar reisen for dem, eller er det vennskapet vårt? Deretter kan vi jo finne ut hva det er vi kan bygge videre på, sa Rune Gokstad i den forbindelse.

USA, Kina, Sør-Amerika og Nord-Korea

Og reaksjonene lot ikke vente på seg. 133 kommentarer i den opprinnelige saken ga dem en viss pekepinn.

– Mange har nevnt å reise i Amerika. Vi lukter litt på en mulighet for å reise langs Mississippi, sier Øystein Bache til NRK.no.

Det er «The Mississippi River Run» som har fattet Bachstad-guttas interesse, et opplegg der deltakerne reiser på elven i et fartøy de må bygge selv, og som skal drives av egen muskelkraft.

– Men det tar kanskje litt for lang tid, og ville blitt litt for mye for oss, sier Bache.

Å reise på Mississippi-elven er derimot Rune Gokstads personlige favoritt.

– Det er litt fysisk krevende også, fordi vi må enten ro eller padle, sier han til NRK.no.

– Vil sende oss ut på farlige veier

Blant forslagene som har kommet inn er jorda rundt på 80 dager, Kina på tvers eller en langtur gjennom Sør-Amerika. Sistnevnte er et kontinent Bache har ønsket å dra til i lang tid. Hans mor ble nemlig født i Buenos Aires i Argentina.

– Det hadde vært morsomt å se huset hun bodde i som barn, sier han.

Andre seere har gått enda lengre i å foreslå det neste programmet.

– Mange vil sende oss ut på litt farlige veier – dødsveien i Bolivia, Nord-Korea eller Afghanistan, og ingen av disse er egentlig utelukket. Av erfaring er det de landene vi er mest skeptiske til som oftest gir de største positive overraskelsene, sier Bache.

– Men Afghanistan..?

– Jeg tror på at en reise gjennom Afghanistan kunne vært en fantastisk reise. Vi hadde nok møtt mange svært gjestfrie mennesker, jeg må nok høre med HMS-ansvarlig Rune for å få en slik tur godkjent. Han har kontroll på det meste når vi er ute og reiser, blant annet at vi parkerer med fronten ut slik at vi kommer oss fort av gårde, sier han.

– Vi har også fått et tips om et veldedighetsløp som går fra Budapest til Mali. Da må vi blant annet reise gjennom Algerie, men å krysse Mali i disse tider. Det høres i overkant spennende ut, så jeg må nok sette foten ned som HMS-ansvarlig, sier Gokstad.

Vil ha god tid

En stor del av programmene består i møtene med mennesker. Det er kanskje den viktigste delen av programmet, og begge programlederne er opptatt av å bruke fremkomstmidler som gjør det mulig å treffe folk. Da blir det interessant når en av leserne har foreslått en kanalbåt gjennom Europa.

– Å reise med båt på kanalene gjennom Europa har vi vært innom allerede. Det høres utrolig spennende ut, og det går jo ganske sakte. Som jeg har sagt tidligere så ønsker vi å stoppe litt oftere opp, møte mennesker og ta inn opplevelsene, sier Bache.

– Tidligere har fremkomstmiddelet vært en del av utfordringen, og jeg tror det kommer til å være det samme neste gang. Det er jo selve motoren i programmet, sier han.

Noen av kommentarene som har kommet inn har ikke bare gått på nytt reisemål, flere har skrevet at de synes fire episoder i sesong to var altfor kort.

– Reisens varighet resulterte i lengden på serien denne gangen. Da vi dro til Mongolia var vi borte i syv og en halv uke, i India reiste vi i to. Det er kjempehyggelig at seerne synes fire episoder er for lite. Men det forutsetter jo at vi har mulighet til å oppdrive noe varierende fra gang til gang, sier Bache.

Ikke redde for å bli lei

Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse om det i det hele tatt blir en tredje sesong med Team Bachstad, for begge er opptatt med andre prosjekter, og NRK har ennå ikke besluttet om de vil ha mer.

– Det er viktig å presisere at det ikke er besluttet at det blir tur, men vi ønsker å se på muligheten for det. Men med all positiv oppmerksomhet som har kommet nå så er det jo større sjanse for at den tid kommer, sier Bache.

– Er dere redde for å gå lei av hverandre?

– Jeg ser ikke for meg at det går an å gå lei. Hadde Rune og jeg gått lei av å være mye sammen i små rom så hadde vi gått lei for lenge siden, sier han.

Bachstad-gutta er svært glad for tilbakemeldingene de har fått i forbindelse med programmet.

– Jeg kan ikke se at vi har fått så mye positiv tilbakemelding noen gang tidligere, og det er fantastisk hyggelig, sier Bache.

Video Team Bachstad i dramatisk trailerulykke

Team Bachstad opplevde dramatisk trafikkulykke

Her er noen av de andre av forslagene som ble sendt inn av seerne:

  • «Che Guevaras motorsykkeltur gjennom Argentina, Chile, Peru og Brasil.»
  • «Følg Marco Polos fotspor og reise.»
  • «Turen går fra nord i Nord-Amerika til sør i Sør-Amerika. Jeg kan knapt se for meg en bedre og mer interessant turopplevelse!»
  • «Gjennom Mellom-Amerika på moped / motorsykkel med sidevogn fra Mexicos grense mot USA til Colombia.»
  • «Eg syns det hadde vore spennande viss dei hadde reist «i bøker». Kjente populære eller kultbøker frå reelle plasser. Ta turen som er tatt i boka, og dra til plassen som er beskrevet i boka.»
  • «Neste tur bør gå langs Den Kinesiske Mur, fra nord til sør på sykkel. (Vi er jo tross alt i Kina!) Turen går med innlagte pitstops, nettopp for å få det kinesiske hverdagsliv tett inn på kroppen. Hvis turen kan virke noe uoverkommelig med sykkel, hva med 2 stk. kinesiske mopeder?»
  • «Kanskje turen skulle gå gjennom USA eller Canada, og da med en real amerikansk bobil. Jeg kunne da foreslå en Dodge executive 32", og kan tilfeldigvis foreslå en jeg har stående som er en 78 modell. Det hadde vært skikkelig kult å se den på tur i «hjemlandet» sitt».
  • «Kjør fra grensa mellom Mexico og USA, langs vestkysten helt ned til Latin-Amerikas sørligste punkt. Jeg blir med som tolk og mannen min kan være kameramann:-).»

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters