På våre Instagram- og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. Flere har ønska seg oppskrifter med elg. Ikke så rart – i mange norske kommuner starta elgjakta allerede 25. september. 5. oktober fulgte de andre etter. De fleste steder varer jakta til 31. oktober.
Oppskriften på bildet øverst i artikkelen kommer fra Lise Finckenhagen. «Vill gryteglede», kaller hun det – med mye sopp og saus av fløte, kraft og rødvin. Hun serverer med en puré av selleri og eple, og du kan bruke flere typer vilt – ikke bare elg.
Viltburger med tyttebærrømme og kryddersyltet sopp
- OPPSKRIFT: Viltburger med tyttebærrømme og kryddersyltet sopp
- Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen
Suppe med gresskar, kokosmelk og elgboller
Langtidsstekt entrecôte av elg med rødvinssaus
Elg på italiensk
Sauté av elg med sopp og potetmos
Råstekt elgfilet med remulade, rødbetskudd og rognebærgelé
- OPPSKRIFT: Råstekt elgfilet med remulade, rødbetskudd og rognebærgelé
- Flere oppskrifter fra Kjartan Skjelde
Viltkarbonader med rosenkål
Elgfilet
- OPPSKRIFT: Elgfilet
- Flere oppskrifter fra Stig Juelsen