Torsdag kveld sesongåpnet Oppdal damelag hjemme på Oppdal Bankbane mot Singsås. Damene som holder til i 4. divisjon i avdeling 3, har hatt en fin oppkjøring inn til sesongen og beviste det i årets første seriekamp.

Hjemmelaget tok styringen fra første spark på ballen og vant til slutt kampen hele 10-0. Ikke en gang store mengder med snø under kampen satte en stopper for målshowet.

- Forventet ikke så stor seier

Trenerne Torkel Kant og Paul Arne Nøstberg var svært fornøyde med laget etter kampen.

- Vi forventet at vi skulle få til et godt resultat, men ikke så bra som dette, forteller Kant til Opdalingen.

Oppdalstreneren vil skryte av damenes treningsoppmøte i vinter.

- Vi har flere nye spillere og har fått trent godt i vinter. Damene er dedikerte og mange av dem prioriterer fotballen, sier han.

- Hva blir viktig frem mot neste kamp etter en slik stor seier?

- Nå handler det om å nullstille seg. Vi møter et trondheimslag som er antatt bedre enn Singsås. Vi må prøve å få utnyttet vingene våre bedre enn vi gjorde i dag, forteller Kant.

Fem mål før pause

Oppdalslaget tok tidlig ledelsen med mål av Kari Dørum, som fyrte av gårde et skudd fra spiss vinkel. 1-0. Ikke lenge etter økte Eli Skaslien ledelsen til 2-0 med en herlig volley etter et hjørnespark.

Så var det Dorthea Kant som fant veien til nettmaskene. Spilleren fikk stå alene inne i 16-meteren og satte ballen kontant i mål. 3-0. Marte Skarsheim var nestemann som tegnet seg på scoringslisten. Fra nærmest død vinkel fra rundt 30 meter plasserte hun ballen over keeper og i mål. 4-0.

Like før pause utnyttet Oppdal en kontring. Eli Skaslien satte inn sitt andre mål for kvelden. 5-0 var stillingen til hvilen.

Vant til slutt 10-0

Etter pause fortsatte Oppdal storspillet. Igjen var Eli Skaslien frempå og limte ballen elegant i krysset. 6-0. Hat-trick var et faktum. Damene ga seg ikke der. Etter 76 minutter spilt satte Malin Wassdahl ballen i mål og fortsette målshowet. 7-0.

Mange spillere laget mål denne kvelden. Ambjørg Håker økte til 8-0 i det 79. minutt. Få minutter senere var det Elise Myren sin tur til å score. 9-0. Like før slutt satte Elise Myren punktum på kampen med sitt andre mål i kampen. Oppdal damelag vant hele 10-0.

Neste kamp for damelaget er torsdag neste uke borte mot Kattem/Flatås på Flatåsen kunstgress.