Marerittstart på andre omgang ødela mot Verdal

07/05/2017

DSCN1245Orkla fikk en marerittaktig start på andre omgang i dagens 3.divisjonsoppgjør mot Verdal på Orkdalsbanken stadion. Lagene gikk til pause på 1-1, men bare et par minutter etter hvilen sto det 3-1 til bortelaget og like før slutt satte også verdalingene inn 4-1 i en heller svak forestilling av Orkla som gikk på sitt tredje strake tap i Norsk Tipping-ligaen.

De første 25 minuttene av oppgjøret var tett og jevn mellom to lag som tydelig hadde forberedt seg på mange tøffe dueller og mye kriging. I denne perioden var hjemmelaget nærmest, men skuddet fra Håkon Sanden går over mål. Ellers skapte lagene kun noen halvsjanser som ikke førte til uttelling.

DSCN1276Orkla måtte forøvrig gjøre et bytte allerede etter syv minutter, når Morten Grøset (bildet over) erstattet venstreback Brøndbo som haltet ut med det som så ut som en hamstringskade.

DSCN1199Skikkelig action ble det først etter 27 minutter. Orklakeeper Håkon Lilleås Næss stopper først et skudd fra Verdal (bildet over), men er sjanseløs på returen som settes i mål av Verdals nr. 26, Adrian Krysian. Dermed kunne de knappe 200 tilskuerne på tribunen konstatere at det sto 0-1.

20170507 154718Et lite ti-minutt senere utligner Orkla. Kaptein Steinar Gjersvoll serverer ballen til lagets notoriske måtjuv Erik Bjørkli Helgetun, som sikkert setter ballen i mål bak Verdals keeper (bildet over). Dermed var vi like langt på OBS.

Uavgjort 1-1 holdt seg også til pause etter en jevnspilt omgang der Orkla avsluttet omgangen hakket hvassere enn gjestene fra Nord-Trøndelag.

DSCN1241Andre omgang åpnet så på verst mulig vis for hjemmelaget. En stygg glipp i Orklaforsvaret førte til at stopper Christian Sommerschild felte en Verdalangriper i scoringsposisjon. Det ga direkte rødt kort til Sommerschild og straffespark som kontant ble satt i mål av Verdalspiss Adrian Krysian (bildet over).

DSCN1323Bare minuttet senere ble Krysian (bildet over) tremålsscorer når han elegant vender opp i feltet og setter ballen inn til 3-1. Med bare 10 spillere, ble det selvfølgelig vanskelig for Orkla, som slet med å skape noe særlig foran et solid Verdalforsvar.

Et lite ti-minutt før slutt får Steinar Gjersvoll en god mulighet, men avslutningen ender kun med et hjørnespark. Like før slutt setter så Verdals Thomas Almli spikeren i kista, når han fastsetter sluttresultatet til 4-1.

DSCN1331Dermed var det bare å gratulere Verdal med seieren og konstatere at Orkla gikk med det på sitt tredje strake tap i årets serie og står med 3 poeng etter 4 kamper. Neste kamp spilles søndag 14.mai, borte mot Molde2. PS! Flere bilder fra kampen kommer i løpet av kvelden!

Dagens Orklamannskap: Håkon Lilleås Næss - Sindre Tørset Valø, Christian Sommerschild, Knut Kåre Brøndbo (Morten Grøset) - Hassan Halane, Steinar Gjersvoll, Erlend Løkken - Håkon Sanden (Henrik Rian), Erik B. Helgetun, Arnstein Buøy.