– Jeg startet regi-karrieren min hos «Big Brother» i 2001 og jobbet med innslagene i første sesong. Så til høsten er det tilbake til røttene både for meg og for serien. «Big Brother» er den originale realityserien, den som snudde tv på hodet og skapte ekstremt mye engasjement. Det var programmet alle elsket å hate, sier eidsvolling Pia Lykke til tvnorge.no.

Sex sjokkerer ikke

I tillegg til å regissere første sesong av Big Brother, laget Lykke også dokumentarserien «100 dager etter», som handlet om livet til deltakerne etter at de forlot huset.

– «Big Brother» tøyde jo grensene den gangen. Da Ramsy ropte «Blir´e nåkke knulling?», hadde han nok ingen anelse om hvor mye det skulle bli av akkurat det på tv de neste årene, sier hun.

– At han i tillegg skulle få tre barn som et resultat av deltakelsen, så han nok heller ikke for seg. I dag sjokkeres ingen av sex på tv, men vårt mål er å skape minneverdige øyeblikk, nå som da, forteller Lykke.

Hun har de siste årene vært et kjent fjes som programleder for «Skal vi danse», «Norske talenter» og «Hvem kan slå Aamodt og Kjus?». Hun har blant annet regissert «Idol», «Senkveld med Thomas og Harald» og «Gullfisken».

Lei parre-tv

Produsent for serien er mannen som først brakte konseptet til Norge, Lasse Hallberg. Casting-prosessen har startet, og premien er satt til én million kroner. Han håper på fargerike deltakere.

– Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv». Vi skal tilbake til det sosiale eksperimentet og det mellommenneskelige dramaet. Nøkkelen blir å finne den rette sammensetningen av ekte, sterke karakterer, sier produsent Lasse Hallberg til tvnorge.no.

Hjerte og sinn

Pia Lykke er engasjert i casting-prosessen; jakten på deltakere.

– Castingen er fortsatt åpen en stund til. Vi ønsker oss deltakere som kan by på mer enn deilige kropper og høy partyfaktor. Jeg håper på spennende mennesker med gode historier og noe på hjertet. Jeg har stor respekt for dem som tar utfordringen, sier Pia Lykke til tvnorge.no.

Programdirektør Eivind Landsverk fra Aurskog er opptatt av å bringe «Big Brother» tilbake til røttene.

– Det blir mindre fokus på sex og mer på drama og menneskelige relasjoner, oppturer og nedturer, sier han.