Startet juni med tre poeng

Rosenborg med tomålsseier da Strømsgodset gjestet Lerkendal.

Etter fire kamper på rad uten seier, var det viktig for Rosenborg å kunne gå inn i landslagspausen med tre poeng og en god følelse. Motstander var uforutsigbare Strømsgodset som etter en vanskelig sesongåpning slet i bunnen av tabellen inntil forrige rundes seier over Viking.

Annonse:
Rosenborg lå godt plassert på toppen av tabellen, men måtte gjøre tre endringer i sentrallinja etter at Skjelvik og Konradsen ble skadet forrige runde, og Bendtner må sone karantene for gule kort.

Kåres menn gikk ut med et høyt press og stresset gjestene fra Drammen, som ikke fikk fred til å sette i gang spillet. Og da sjansen bød seg på høyresiden, kombinerte Jensen, Helland og Hedenstad godt. Det førte også til scoring allerede etter åtte minutter da Helland ble spilt gjennom og la på bakre stolpe. Der kom Fredrik Midtsjø på et godt løp og satte ballen i stanga før en Godset spiller satte ballen i eget mål!

PRESSET INN LEDERMÅLET: Rosenborg sto høyt fra start og da Midtsjø satte ballen i stanga var en Godset-spiller uheldig og satte ballen i eget mål.

Nye åtte minutter skulle gå før ledelsen ble doblet. Milan Jevtovic forserte mot et ryggende Godset-forsvar, og spilte vegg med Matthias Vilhjalmsson før han satte ballen under keeper og i mål!

Det var RBK som skapte det meste resten av omgangen, men uten å sette ballen i kassa på nytt. Det skulle imidlertid skje igjen åtte minutter ut i den andre omgangen. Vegar Eggen Hedenstad ble flott spilt rundt på høyresiden og la inn på bakre. Foran mål var Matthias Vilhjalmsson på plass og headet inn 3-0 fra en halv meter.

Vilhjalmsson var også svært nære ved å sette sitt andre ti minutter senere på en god overgang fra Rosenborg. Helland la ballen på bakre og Vilhjalmsson headet via tverliggeren og ned på streken!

Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen har blir kjent for sin gode skuddfot og viste den igjen frem på Lerkendal. Han smalt til med et langskudd etter 68 minutter og ballen duppet ned i Hansens høyre hjørne.

Gjestene fikk mye energi fra scoringen og produserte et par store målsjanser i etterkant. Men Rosenborg fikk etter hvert låst det hele av og tok en fin trepoenger før den kommende landslagspausen.