Vilhjalmsson sendte RBK videre

Strindheim jobbet heroisk og RBK slet med å finne veien gjennom vertenes kompakte forsvar, men Vilhjalmsson sørget for avansement med to scoringer.

Årets første cupkamp startet oppskriftsmessig mot et Strindheim-lag som har slitt i innledningen i tredjedivisjon. Rosenborg la umiddelbart et press på vertene, og fikk betalt etter ni minutter da Matthias Vilhjalmsson headet inn et Helland-innlegg.

Annonse:
RBK presset kraftig i perioder, men heroisk, kompakt forsvarsspill og noen svært gode redninger av Strindheim-keeper Magnus Aspås hindret flere scoringer i første omgang.

Strindheim ble mer kompakte og hadde ganske god kontroll på forsvarsspillet i første del av andre omgang, og Rosenborg slet med å ha både presisjonen og tempoet som krevdes for å bryte gjennom det blå-gule forsvaret.

Men til slutt måtte målet komme. 77 minutter var spilt da Jevtovic kom seg ned på dødlinja og slo ut 45 grader hvor Matthias Vilhjalmsson var på plass og satte sitt andre mål for kvelden. Dermed gikk Rosenborg videre til andre runde i NM med 2-0 på Ruta Arena.