Torsdag 9. februar, skal Norges beste burger kåres under "Smak"-messen på Lillestrøm.

- I den forbindelse sendte jeg inn en egenutviklet oppskrift, med råvarer fra Fjellregionen. Denne uken fikk jeg mail med beskjed om at jeg er en av 8 finalister som er plukket ut til å konkurrere, forteller kjøkkensjef ved Nordpå fjellstue, Faste Grøt.

Leste du denne? Grøt til NM i grøtkoking

I følge Grøt er det første gangen NM i burger arrangeres og hovedpremien er deltagelse under British streetfood awards.

Hoveddommer i konkurransen er Jørn Lie, leder for de norske kokkelandslagene.

Smakmessen er en av Nordens største samlingspunkter og en stor konkurransearena med flere prestisjefylte konkurranser.

Haltdalingen Faste Grøt forteller til Retten at han bruker kjøtt fra nabolaget.

- Kjøttet er fra gården til Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås, og jeg bruker blant annet blåmuggost fra Eggen i Vingelen og honning fra Haltdalen, forteller Grøt.

Det er ikke første gangen kokken deltar i konkurranse. Det gjorde han også i sommer, da han deltok i NM i grøtkoking.

- NM i grøt var en artig opplevelse, mye folk og stor interesse. Det er jo det som trigger litt med å være med når landets beste burger skal kåres også. Det er bra med prestisje rundt det å lage landets beste burger, mener Grøt.

Om burgeren Faste Grøt skal komponere til Smak-messen, blir å finne på Nordpå fjellstue etterhvert har kjøkkensjefen følgende å si: - Det skal du ikke se bort fra!