PARIS/SKI: Frankrike på hjemmebane ble som ventet for sterke for Norge i søndagens VM finale i Paris. Franskmennene vant til slutt 33–26. Dermed kan Norge ta med seg sin første mesterskapsmedalje hjem. En historisk sølvmedalje. Forhåpentligvis ikke den siste for et ungt og fremadstormende norsk landslag.

Det norske laget leverte en fantastisk første omgang i finalen og lå kun under med ett mål (17–18) ved pause. Den regjerende mesteren ble imidlertid for sterk de siste 30.

Saken fortsetter under bildet.

Magnus Jøndal scoret to mål i VM-finalen og har levert et fantastisk godt mesterskap. Etter finalen sa han dette til ØB:

- Det føles fantastisk å stå med en sølvmedalje. Selvfølgelig kjedelig å tape finalen. Vi starter veldig bra og skremmer nok franskmennene litt, men når de begynte å få litt redninger så snudde det, sa Jøndal.

Han sa før mesterskapet at han håpet på en stigning etter de to treningskampene mot Sverige. Det må man kunne si at laget fikk.

- Hva er årsaken til at dere har prestert på det utrolige nivået dere har?

- Det som har gjort at vi har hatt den stigningen er at vi er et veldig bra lag, som har trent veldig godt, og som har et veldig godt samhold. Vi har alltid trua på seier, og vet at vi kan slå alle.

Norge i front

Norge var i ledelsen gjennom nesten hele første omgang. Etter ett kvarter var den på tre mål (10-7). Etter 23 minutter var den norske ledelsen fremdeles på tre mål (15-12).

Det norske angrepsspillet stokket seg noe i minuttene før pause. Frankrike hentet igjen ledelsen, og kunne gå til pause med 18-17-ledelse etter å ha scoret i siste sekund av omgangen etter en stygg feilpasning av Norge i angrep.

Hang med

Det rutinerte franske laget straffet norske skuddbom/feil hardt i starten av andre omgang, og ledet 22–18 etter fire minutter av omgangen. Norge scoret bare en gang de første snaue åtte minuttene av omgangen. Da sto det 23–19 til Frankrike, og hjemmefansen i hallen våknet også.

Norge ga seg ikke og var tre mål (23–20) bak med ett kvarter igjen av kampen. Derfra og ut avgjorde hjemmefavoritten kampen. Ti minutter før slutt sto det 29–23 og til slutt altså 33–26.

Suksesstrener Christian Berge var ikke altfor deppa etter finaletapet.

- Vi får flere sjanser i framtiden, da skal vi ta dem. Toppnivået vårt er der "så det griner etter". Vi burde ha ledet etter 1. omgang, men dessverre begynte vi å gjøre noen tekniske feil i 2. omgang, sier Berge til TV 2.