Men seieren satt langt inne på Askim stadion lørdag ettermiddag. Først 38 sekunder før full tid lyktes hjemmelaget med å score. Da var det midtstopper Irmantas Zelmikas som ordnet tre poeng med ei lang tå i luften.

- Viktig seier for oss, og jeg føler at det var fortjent kampen under ett, mener trener Lars Petter Czwartek.

Gjennom hele oppgjøret mot Sparta Sarpsborg var det Askim FK som styrte banespillet, og hadde ballen mest. Men mange sjanser foran mål var det ikke.

Men etter 29 minutter i første omgang burde Maciej Paszkiewicz sørget for 1-0. Etter et innlegg stod han nærmest alene på sju meter, men headingen gikk rett på Sparta-keeperen.

Enda større var sjansen Kenneth Lindstad fikk rett før pause. Et fint pasningsspill mellom Paszkiewicz, Karl Petter Løken og Kenneth Lindstad burde gitt ledelse til pause. Avslutningen fra ti meter gikk rett på keeper.

Sparta skapte en farlig sjanse i første omgang. Den kom på corner.

I andre omgang skapte ingen av lagene mange sjanser, men Askim var farligst. Men utlikningen kom først rett før full tid. Og reddet tre viktige poeng i kampen for å overleve i 3. divisjon.

Askim FK vant fullt fortjent en kamp de var det førende laget i 90 minutter. Sparta hadde lite å by på.