Idrettsgallaen i Tønsberg nærmer seg. Lørdag 22. oktober samles idrettsfolket i Tønsberg og omegn til prisutdelinger.

En av prisene kan du avgjøre.

(Avstemningen er nå avsluttet!)

Tolv kandidater kjemper om prisen «Folkets idrettsutøver». Det er leserne som stemmer fram vinneren til denne prisen på tb.no.

Fire i tet

Etter en ukes stemmegivning er engasjementet stort – og kampen hard om å stikke av med den gjeve prisen. Stemmetallet nærmer seg 3.000 – og det er svært jevnt i toppen.

Foreløpig har fire utøvere skilt seg ut i teten:

Seiler Bjørnar Erikstad sitter foreløpig i lederbåten, men bryter Marthin Hamlet Nielsen, roer Ask Jarl Tjøm og langrennsløper Anders Aukland ligger alle godt an i løypa.

Også flere av de andre kandidatene har fortsatt muligheten til å blande seg inn i kampen.

Det eneste som er sikkert, er at ingenting er avgjort. Og at hver eneste stemme teller.

Du kan stemme fram til mandag 17. oktober.

De nominerte

Disse er nominert som «Folkets idrettsutøver»:

Irene Knudsen Bøe, skyting. Irene ble skytterprinsesse på Landsskytterstevnet og fikk 3. plass totalt.

Tonje Daffinrud, golf. Tonje vant NM-gull og kongepokal i golf kvinner senior, og kom på 2. plass i Ladies European Tour i Sveits.

Emma Johansson, sykkel. Emma syklet inn til sølvmedalje under fellesstarten i OL i Rio.

Kjersti Norveel, volleyball. Kjersti er Tønsberg Volleyballs beste blokker, og førstesekser på landslaget. Hun har fått collegekontrakt i USA.

Marta Ulvensøen, orientering. Marta tok VM-bronse i stafettorientering og vant NM-gull langdistanse kvinner senior.

Anders Aukland, langrenn. Anders kom på 2. plass i Vasaloppet og Nordenskjoldsloppet, og 3. plass Jizerska Padesatka.

Bjørnar Erikstad, seiling. Bjørnar kom på 5. plass i Paralympics 2,4 MR, 6. plass i VM og 2. plass World Cup Hyeres.

Aleksander Wang-Hansen, seiling. Aleksander kom på 5. plass i Paralympics Sonar, 4. plass i VM og 1. plass World Cup Hyeres.

Marthin Hamlet Nielsen, bryting. Marthin kom på 2. plass i World Cup, og tok en 5. plass OL-kvaliken.

Lars Petter Nordhaug, sykkel. Lars Petter tok 6. plass i Tour de Yorkshire. Han sykler for verdens beste profflag, Team Sky.

Ask Jarl Tjøm, roing. Ask tok 5. plass U23-VM roing, 3. plass World Cup lettvekt singelsculler i Italia. Han vant NM-gull lettvekt singelsculler og tok NM-bronse i tungvekt singelsculler.

Kim Eirik Tollefsen, vektløfting.  Kim Eirik vant NM-gull og kongepokal.