Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestUMi Plus

Ser ut som en iPhone 7 Plus, men koster en fjerdedel av prisen og har mye bedre batteritid

Hvem sier at billig ikke også kan være stilig?

Torstein Norum Bugge, Tek.no
Torstein Norum Bugge

Oppsummering og konklusjon

Stadig flere får øynene opp for billigere alternativer til toppmodeller når de skal kjøpe seg ny mobil, og for å sitere oss selv fra testen av Lenovo C2 Power: Med mindre du på død og liv ha en epletelefon har det rett og slett aldri vært bedre å være mobilkjøper.

Dette skyldes ikke bare at innovasjonene som ankom til toppmodellene for et par år siden nå begynner å dryppe taktfast nedover i segmentene, men også at de kinesiske selskapene nå har fått øynene opp for Norge.

1/2

Ett av disse selskapene heter UMi, og om det ikke sier deg noe er det ikke så rart. UMi-telefoner selges ikke i fysiske butikker i Norge, og produsenten har ikke et eget salgsapparat her til lands – i likhet med de fleste andre kinesiske aktører. Derimot selges mange modeller i norske nettbutikker, og én av dem er UMI Plus.

Plus dumpet inn på testbenken for vel over en måned siden, men i påvente av at telefonen skulle få den etterlengtede Android 7.0 Nougat-oppdateringen UMi hadde lovet lot vi den endelige testingen ligge. Så ankom da oppdateringen endelig, og vi har nå fått prøvd den ut.

Etter det som uten tvil har vært undertegnedes lengste bekjentskap med en testtelefon, er det gledelig å kunne si at UMi stort sett har gitt oss et svært godt produkt å stifte bekjentskap med.

En seriøs utfordrer til selv iPhone 7 Plus

Det aller første du vil legge merke til er utseendet – her har man ikke spart på mye! Til å være en telefon du kan kjøpe fire av for samme pris som én iPhone med like stor skjerm, er byggekvaliteten og designet helt latterlig godt. Metall er det foretrukne materialet, og andre stikkord er suveren vridningsstabilitet, avrundet 2,5D-glass på skjermen og unibody-design.

I det hele tatt snakker vi om en av de utvilsomt peneste telefonene i segmentet, om enn noe tykkere enn dyrere, sammenlignbare modeller. Tyngden kan imidlertid forsvares ettertrykkelig, med et batteri på 4 000 mAh på innsiden.

Dette gir Plus godt over to dagers batteritid, selv ved ganske aktiv bruk. Om du så skulle være en superbruker med ekstremt krevende oppgaver, kan vi nesten ikke se for oss at du skulle greie å tømme Plus for saft på kun én dag. Legg til et av de mest omfattende batterisparesystemene på markedet, samt muligheten til å skru telefonen automatisk av og på, og du har en real arbeidshelt.

Skjermen er en 5,5-tommers LCD-variant på 1920 x 1080 piksler, levert av Sharp. Panelet er svært godt, og leverer farger og dynamikk du som regel må en del opp i pris for å se i denne typen skjermer. Dog, det er et godt stykke unna AMOLED-skjermen i for eksempel OnePlus 3.

Samme bilde og maks lysstyrke på UMi Plus, iPhone 7 Plus og Galaxy S7 Edge.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Desto viktigere er det at skjermens størrelse og oppløsning, samt designet og til og med navnet, gjør Plus til en nærmest selvsagt konkurrent til iPhone 7 Plus og iPhone 6S Plus.

Det er mange muligheter for å spare strøm her.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Størrelsen og vekten er dessuten bittelitt mindre, selv om UMi Plus har lagt på seg litt over midjen. Husk også at du får både lynrask fingeravtrykksleser, tvillingblits, hurtiglading via USB Type-C, en konfigurerbar funksjonsknapp og relativt ålreite bunnhøyttalere.

For inntil veldig kort tid siden ville dette vært helt utenkelig i en telefon til under 2 500 kroner.

...men ikke alt er bare fryd og gammen

Med dette virker det nærmest som om UMi har forsøkt å skreddersy en perfekt konkurrent til Apples telefon, og på mange måter har de klart det. Takket være nesten ren Android og en relativt ålreit brikke med masse arbeidsminne på innsiden er det dessuten kjapp opplevd ytelse som serveres.

Det er allikevel et par små ting som plager oss her. Først og fremst: Hvorfor har UMi installert en dypere USB Type-C-port enn det som er standarden? Dette har den konsekvensen at ingen andre ladere enn UMis egne sitter skikkelig fast, selv om de tross alt lader telefonen. Så mye for krysskompatibilitet og felles standarder! Med dét sagt, så er det jo bedre enn Apples helt proprietære Lightning-standard. Fortere lader den også.

Hurtiglader medfølger, men det er kun UMis egen USB Type-C-lader som passer skikkelig.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

En annen ting er bunnknappene, der venstre kapasitive knapp fungerer som menyknapp – og å holde inne den fysiske hjemtasten åpner appveksleren. For tre generasjoner Android siden ville dette gitt mening, men i dagens Android-økosystem er det svært sjelden en dedikert menyknapp gir mening.

Et par (svært få) steder i menysystemet er det også god, gammeldags «chinglish» – altså dårlig oversatt kinesisk, både til norsk og engelsk – og funksjonsknappen fungerer ikke fra låseskjermen. Det gjør den mer eller mindre, vel, ubrukelig.

Konklusjon: Kun én reell konkurrent under 2 500 kroner

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Med alt dette sagt, så er det ingen tvil om at UMi Plus er et svært, svært godt alternativ for deg ute etter en premium-telefon på budsjett. Pakken er ikke så ekstrem som den du får med Lenovo C2 Power, men det er heller ikke langt unna. Sammen med Motorola Moto G4 Plus konkurrerer UMi Plus beinhardt om andreplassen i kåringen «mest mobil for pengene», og det som burde avgjøre valget ditt faller mest av alt ned på to ting: design og kamera.

Både Lenovo C2 Power og UMi Plus er blant nyårets beste budsjettmobiler.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

La oss være ærlige: G4 Plus har et design som kan frembringe ukvemsfølelser hos motejournalister verden over, men som de fleste sannsynligvis bare vil avfeie som «kjedelig». Kjøper du G4 Plus får du imidlertid en fantastisk helhetsopplevelse, der spesielt kameraet utmerker seg som udiskutabelt best i klassen.

UMi Plus har motsatt problem. Her sitter designet som et skudd, og pakken ellers er omtrent tilsvarende god – foruten kameraet. Prisen tatt i betraktning er kameraet godt, men det er på langt nær like godt som i G4 Plus. Du får ikke fulle manuelle innstillinger, og ingen laserfokus. I dårlig lys blir bildene oftere uskarpe, og hvitbalansen tenderer ofte mot et tydelig blåstikk.

På alle andre områder er UMis andre bidrag her hos Tek helt i toppklasse prisen tatt i betraktning – men det er viktig å ha i bakhodet at vi så vidt har begynt å snuse borti toppen av isfjellet hva angår kinesiske telefoner. Om noe, så er dette et bevis på hva som kommer til å bli stadig mer tydelig i tiden fremover: At de tradisjonelle mobilprodusentene må ta seg skikkelig i nakkeskinnet for å kunne konkurrere med den kinesiske bølgen som er i ferd med å slå over oss.

Om du av grunner oss ukjent ikke skulle like UMi Plus, så ta en titt på alternativene under:

Anbefalte alternativer til UMi Plus

UMI Plus
Meget bra

UMI Plus

Meget bra
sitatUMi Plus er verdt pengene, men ladeinngangen og andre småting skaper krøll.

Fordeler

  • +
    Lekkert design i aluminium og glass
  • +
    Stor og god skjerm
  • +
    Rask og presis fingeravtrykksleser
  • +
    Konfigurerbart LED-lys
  • +
    Ålreit kamera med bra grensesnitt og fasedeteksjon. HDR på frontkamera
  • +
    Svært batteri, hurtiglading via USB Type-C
  • +
    Nyeste og ren Android på innsiden
  • +
    God opplevd ytelse, 4 GB minne (!)

Ting å tenke på

  • Litt rart oppsett på kapasitive knapper
  • Funksjonsknappen fungerer ikke fra låst skjerm
  • Kamera med blåstikk, ikke klasseledende
  • Dypere USB Type-C-inngang enn ellers – ustabil tilkobling med andre ladere

Dypdykk i UMi Plus »

Enkelt forklart er UMi Plus en mellomklassemodell som forsøker å utgi seg for å være en toppmodell, og dét synes aller best på designet. Veldig mange billigmobiler har et design omtrent like spennende som innsiden av en dorull, men det er tydelig at dette er ett av UMis store satsingsområder.

Her snakker vi unibody-konstruksjon i kraftig aluminium, såkalt kurvet 2,5D-glass og USB Type-C-inngang i bunn. Legg til at det er tvillingblits bak og fingeravtrykksensor i hjemknappen på fronten, og du har en skikkelig rakker av en budsjettmobil!

Designet ellers er stilig, med blankfrest aluminiumskant inn mot både en liten plaststripe som ligger nedenfor 2,5D-glasset, i brytningen fra rammen mot baksiden og rundt hovedkameraglasset. Baksiden har to plastfelt oppe og nede, som sannsynligvis skal gi mobilsignalene fritt spillerom. Plasten imiterer metallet svært godt – bedre enn enkelte andre løsninger vi har vært borti, og her inkluderer ikke plasten noen deler av rammen.

Byggekvaliteten er kort og godt upåklagelig, og om vi skulle greid å fremprovosere glipper eller knirking måtte vi formelig ha brukket telefonen i to.

UMI Plus-detaljer.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Med en skjerm på 5,5 tommer føles Plus stor i undertegnedes relativt små herrehender, men den er faktisk både 3 gram lettere og et par millimeter mindre i både høyde og bredde enn iPhone 7 Plus med samme skjermstørrelse. UMi Plus er dog 1,5 millimeter tykkere enn sistnevnte, men dét er det også en god grunn til.

UMi Plus sammenlignet med Galaxy S7 Edge.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

UMis siste trumfkort med Plus er nemlig det rett ut sagt vulgært store batteriet, på 4 000 mAh. Kombinert med hurtiglading over USB Type-C burde dette vorde godt for utholdenheten – men det har også altså noe å si for størrelsen.

I bunnen av telefonen sitter ladeinngangen og én rekke med høyttalerhull på hver sin side. Det er ingen skruer, som på Apples toppmodell. Her finner vi dessuten stadig en hodetelefoninngang, plasser i toppen av telefonen.

Aluminiumsskallet er lekkert.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Dette er selvsagt smak og behag, men undertegnede synes det er en fordel å ha dette hullet i toppen, ettersom man tross alt gjerne holder så store telefoner på en slik måte at bunnkontakter blir brysomt. I bildene over kan du for øvrig også se funksjonsknappen, som kan programmeres til å åpne en gitt app.

Totalinntrykket er uansett svært godt – men hvordan står det til på innsiden?

Splitter ny Android og bra ytelse

Per dags dato kommer UMi Plus som tidligere nevnt levert med Android 7.0 Nougat rett ut av boksen, og det er en utelukkende god ting. Det betyr for det første at ytelsen og optimaliseringene er på sitt foreløpig beste, og at du nyter godt av et moderne og funksjonelt grensesnitt. Det er flere små forbedringer i Nougat kontra forgjengeren, deriblant en bedre strømsparemodus og innebygget støtte for kjøring av apper side om side.

Grensesnittet ligger tett opptil standard Android.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

I tillegg er grensesnittet endret og forbedret flere steder. For eksempel har hurtigvalgene øverst blitt nye, varslingene har fått nytt utseende og vil nå grupperes etter type varsel. Det er også mulig å svare på meldinger direkte fra varselet i Nougat, noe som er kjekt.

Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

En annen ting som er kjekt, er at UMi i stor grad har latt være å røre Googles originale Android. Dette er nesten alltid et godt tegn, spesielt når vi snakker om relativt små mobilprodusenter, fordi vi har sett nok av eksempler på hjemmelagede grensesnitt som i praksis fungerer som glamorøse bremseskiver på brukeropplevelsen.

De små tingene som er annerledes her handler utelukkende om et par detaljer i innstillingene og et par UMi-spesifikke apper – for eksempel kamera- og album-appen. Dermed er det også tilforlatelig å anta at senere Android-oppdateringer ikke vil ha så store problemer med å lande også her.

Til å drive Nougat-systemet rundt har UMi som nevnt plassert MediaTek-prosessoren Helio P10 på innsiden. Dette er en åttekjernet sak, som bygger på en eldre produksjonsprosess enn de nyeste brikkene til produsenten – men alle brikkene i Helio-serien skal gi en god opplevd ytelse. I syntetiske målinger ser det derimot ikke så imponerende ut:

Den opplevde ytelsen er det derimot ingenting å si på. Spesielt etter oppdateringen er menynavigering og åpning/lukking av apper gjort unna på null komma svisj, og kun svært sjelden trenger mobilen tenketid. Dette burde nok også de 4 GB-ene med minne (RAM) på innsiden få sin del av æren for – i en telefon til under 2500 kroner er dette langt mer enn man kan forvente.

Også fingeravtrykksleseren til UMi er mer eller mindre upåklagelig i bruk, men den virker å være noe mer sensitiv for hvordan du registrerer fingeren din enn enkelte andre lesere. Dermed burde du sikre at du faktisk måler alle deler av fingeren når du legger inn avtrykket, slik at du ikke bare får et snevert og upresist avtrykk.

Riktige prioriteringer på viktige områder

På lyd- og bildesiden har UMi gjort noen riktige prioriteringer, ved å bruke deler som får jobben gjort – uten at de er så heftige at de løfter prisen ut av imponerende billig-klassen. Det Sharp-produserte panelet i skjermen er på 5,5 tommer, nokså lyssterkt og med absolutt tilfredsstillende fargegjengivelse og dynamikk.

Skjermen har god innsynsvinkel og gode farger.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Noen vil kanskje klage på at det «bare» er Full HD-oppløsning her, men i realiteten vil du da ha gode grunner til å kalle dem pirkete og overdramatiske. Sannheten er at Full HD er en helt kurant oppløsning her, og at samme oppløsning brukes i den sannsynligvis mest solgte 5,5-tommeren i verden – Apples iPhone Plus-serie.

Dessuten, der Apple kan beskyldes for å ikke gi kundene sine det beste av det beste, slipper UMi glatt unna takket være den mye lavere prisen. Glasset er også kurvet, og gjør det mer behagelig å bruke skjermen.

På lyd-siden står det også dugelig greit til. Lyden i bunnhøyttaleren er langt bedre enn i mange andre sammenlignbare telefoner, selv om diskanten overdrives en del. Men volumet er høyt, og lyden relativt sett trivelig.

Kontakt i toppen, med trivelig lyd.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

I hodetelefonutgangen blir det også ganske så trivelig, med tilstrekkelig volum også i fullvoksne hodetelefoner og engasjerende bassgjengivelse. Det er ikke på høyde med lyden i HTCs telefoner eller iPhone-modellene, men ikke så langt unna heller.

Også ute er skjermen godt leselig – men alle telefoner har problemer med refleksjoner.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Til sammen betyr disse to tingene at både filmtitting og spilling er en trivelig affære, og Helio P10-brikken driver det meste uten å svette.

Der billigere MediaTek-brikker titt og stadig hakker eller stotrer noe under spilling, hører dette til sjeldenhetene her. Dog, brikken er ikke blant de mest energieffektive (den er bygget på en eldre, 28 nanometers produksjonsprosess), og utvikler også en del varme under hard bruk.

Samtalehøyttaleren har for øvrig god støykansellering, men gir ofte litt spinklere stemmer enn nødvendig. Her kunne balansen vært noe bedre. Med dét sagt, så er volumet helt innafor.

Et godt kamera, men med noen små irritasjonsmomenter

  • NB: Se nederst for stor bildekarusell!

Så var det kameraene da. Hovedkameraet kommer levert fra Samsung (noe UMi er veldig opptatt av), og kan by på 13 megapiksler og en blenderåpning på f/2,0. Du får fasedeteksjon, men ingen fancy laserfokus eller annet fiksfakseri.

I automodus får du relativt ålreite bilder ut av UMi Plus, men ikke like gode som på en del andre mobiltelefoner. Det merkes at kameraet er noe tregere i avtrekkeren enn på dyrere telefoner, og at det sliter i mørke situasjoner.

Dette skal nok blenderåpningen bære sin del av skylden for, men vi føler sterkt at dette også er et programvareproblem. Mange andre telefoner med tilsvarende spesifikasjoner har bedre ytelse her, så forhåpentligvis er dette noe UMi kan forbedre på sikt.

Treghetsproblemet forsvinner langt på vei i godt lys, men nesten uansett blir bildene du knipser preget av et irriterende og lite flatterende blåstikk. Dette er heldigvis lett å rette opp i senere og under knipsingen, men at telefonen ikke får det til selv trekker ned.

Samme motiv, forskjellig tid.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Kamera-appen er i seg selv en god opplevelse, med et rent og funksjonelt grensesnitt. Du går deg ikke bort i menyer her – det mest navigeres via sveiping. Også pro-modusen, som har et grensesnitt som minner svært mye om det Lumia-telefonene i sin tid hadde. Dessverre er ikke valgene «ekte» manuelle valg, men heller de samme enkle valgene man som regel har tilgang til uansett.

På sitt beste tar UMi Plus ålreite bilder.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Du får en god del valg i innstillingsmenyen, deriblant nedtelling, mengden bilder som tas ved serietagning, ansiktsdeteksjon og automodus for scener. Også en skjønnhetsmodus og oppløsning/format kan du velge her. HDR ligger som et valg utenfor, og er dermed lett tilgjengelig – bra!

Frontkameraet spytter ut bilder på 5 megapiksler, og er akseptabelt. En del av bildene blir imidlertid litt mykere enn vi gjerne ønsker, og kameraet her heller ingen røver på situasjoner med utfordrende belysning.

Frontkameraet leverer akseptable sjæliser.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Video kan tas i opptil Full HD-oppløsning med begge kameraene, og gir et ålreit resultat. Men optisk stabilisering hadde gitt langt bedre resultat, og det er rett og slett ikke kameraet du kjøper denne telefonen for.

Hva er det UMi har tilpasset selv?

UMi har gjort et par ting for å skille telefonen sin fra konkurrentene. De kanskje mest tydelige tingene finner du i innstillingsmenyen, som har en egen seksjon kalt «Smart Assistant». Dette må ikke forveksles med Googles nye Assistant-funksjonalitet, som foreløpig kun er å finne på Pixel-telefonene.

UMI Plus er noe lengre enn Galaxy S7 Edge, selv om skjermen er like stor. Samsung har også et langt tyngre tilpasset system.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Nei, her er det ingen avansert stemmestyring, men heller mange små, fine tilpasningsmuligheter langt fra alle produsenter gir deg innebygget. Du kan blant annet skru på en funksjon som skal forhindre hjemknappen fra å aktivere skjermen i lomma, et problem undertegnede faktisk har hver dag med sin egen Galaxy S7 Edge. Du kan også skru på en modus som automatisk dreper alle bakgrunnsprosesser så lenge du ikke aktivt benytter appen prosessen tilhører, og konfigurere en nokså avansert batterisparing fra UMi selv.

Et valg som er helt fullstendig meningsløst er muligheten til å bruke volumknappene til å vekke telefonen – det er jo tross alt det vi har strømknappen (og hjemknappen!) for, eller?

Til sist kommer de tre valgene vi mener er viktigst:

  • Navigation bar: Tilpass bunnknappene
  • LED notification: Gi bestemte varsler bestemte farger i toppdioden
  • Shortcut button settings: Angi apper funksjonsknappen skal åpne

For å starte med det første, så har du altså en fysisk hjemknapp i midten nederst, og én kapasitiv knapp på hver side. Den venstre knappen fungerer imidlertid som en menyknapp, noe som var svært funksjonelt i Android i 2011, men som i dag for det meste er forlatt. For å få frem appveksleren må du holde hjemknappen inne, noe som krever en del tilvenning.

Heldigvis har UMi gitt deg muligheten til å bruke virtuelle knapper, og disse kan organiseres på fire forskjellige måter. De kan også minimeres mens de er aktivert, om du skulle trenge hele skjermen.

Den eneste ulempen med denne løsningen er egentlig at de kapasitive knappene ikke skrus av, og dermed er i veien. Hjemknappen fungerer også uten at den presses ned, så problemet forplanter seg dit også.

I innstillingene har UMi lagt ved mange kule tilpasningsmuligheter.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Det neste på listen er muligheten til å tilpasse fargen på LED-dioden øverst på fronten av telefonen. Du kan velge mellom fargene grønn, rød og blå, og tilegne dem til for eksempel tapte anrop, nye meldinger, lavt batteri, lading og usette varsler.

Slik kan du enkelt og greit vite om du faktisk burde vekke telefonen for å ta den tapte telefonsamtalen, eller om det bare er Facebook som vil varsle deg om at tante Birgit har lagt ut et nytt bilde av puddelen sin.

Det eneste vi savner her er egentlig app-spesifikke anordninger, samt flere fargevalg. OnePlus 3 beviste at det var mulig, så hvorfor ikke også her?

Til sist har vi det UMi selv sikker mener er rosinen i pølsa, nemlig den dedikerte funksjonsknappen på venstre side av Plus. Denne kan tilegnes en app, som den altså åpner med et kjapt trykk.

Vi har to problemer med denne løsningen. For det første at du ikke kan tilpasse flere funksjoner, for eksempel to klikk eller å holde knappen inne, og for det andre at den ikke fungerer fra låseskjermen (!).

Dette gjør knappen mer eller mindre ubrukelig, ettersom man stort sett ikke har behov for hurtigknapper når man først faktisk har låst opp telefonen og er i gang. Nærmest for å bøte på problemet har UMi bygget inn støtte for å åpne kameraet ved å trykke to ganger kjapt på strømknappen, og dét fungerer strålende. Så hvorfor ikke funksjonsknappen får det til må fåglarna vite.

Knappen er dessuten litt i veien når skjermen er påslått, og mer enn én gang trykket vi den inn i vanvare og ble kastet inn i appen som var tilegnet.

En ren opplevelse du tilpasser selv

UMi har kanskje lagt til egen funksjonalitet, men i liten grad bloatware. Foruten en (dårlig) nettleser, en filutforsker og en lommelykt-app som alle ser ut til å ha et stilmessig handicap som kan dateres rundt fem år tilbake i tid, er det aller meste på Plus nyttig og fint. Chrome medfølger rett ut av boksen, og lommelykten har du tilgang til fra hurtigmenyen. Skal du ha en annen filutforsker, må du derimot lete litt i Google Play.

Det følger med noen UMi-spesifikke apper, som stort sett fungerer greit.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Det er en ypperlig musikkspiller her, og album-appen lar deg sortere bildene dine på en rekke fornuftige måter. Igjen, noe grafikk er ikke helt på 2017-nivå, men det får man tåle. Verre er det at du må klikke deg inn i tre undermenyer for å få slette enkeltbilder, noe som er litt irriterende.

En kalender medfølger også, med nogenlunde samme funksjonalitet som Googles egen – men grensesnittet er ikke helt på høyde med sistnevnte, selv om det fungerer fint i hverdagen. Ellers er faktisk både kalender-, kontakter-, meldinger- og telefon-appen standardappene du finner i ren Android.

Hovedvekten av appene ligger tett opptil Googles standard-apper.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Det samme gjelder klokke-appen og kalkulatoren, og i motsetning til mange andre produsenter leverer UMi kun Gmail som e-postløsning rett ut av boksen. Dette er en utelukkende god ting, for Gmail er et ypperlig verktøy – og har innebygget støtte for de fleste typer mailkontoer.

Faktisk er det vi setter fingeren på her ikke først og fremst tilstedeværelsen av unødvendige apper, men fraværet av en del essensielle ting. Blant tingene kan nevnes skrivebordsapper, YouTube, Google Photos og noen form for skyløsning.

Vi kan imidlertid ikke egentlig se dette som negativt; alle Googles apper er kun et par klikk unna, og gir deg alle tjenestene du trenger. I praksis har dermed UMi bare gitt deg mer valgfrihet, og det setter vi pris på.

UMI Plus
Meget bra

UMI Plus

Meget bra
sitatUMi Plus er verdt pengene, men ladeinngangen og andre småting skaper krøll.

Fordeler

  • +
    Lekkert design i aluminium og glass
  • +
    Stor og god skjerm
  • +
    Rask og presis fingeravtrykksleser
  • +
    Konfigurerbart LED-lys
  • +
    Ålreit kamera med bra grensesnitt og fasedeteksjon. HDR på frontkamera
  • +
    Svært batteri, hurtiglading via USB Type-C
  • +
    Nyeste og ren Android på innsiden
  • +
    God opplevd ytelse, 4 GB minne (!)

Ting å tenke på

  • Litt rart oppsett på kapasitive knapper
  • Funksjonsknappen fungerer ikke fra låst skjerm
  • Kamera med blåstikk, ikke klasseledende
  • Dypere USB Type-C-inngang enn ellers – ustabil tilkobling med andre ladere
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her