Det var både industrihistorisk og lokalhistorisk sus over lokalet hvor sponsortreffet fant sted. Likretterbygget høres langt mer grotesk ut enn det faktisk er – eller var. For fram til 2013 var nettopp dette bygget hjertet i Hydro-systemet. Etter at SU4 faset ut SU1 og SU2, ble arbeidsoppgavene som var tillagt bygget flyttet til et annet bygg på området. Det betyr kort fortalt at det er mye areal i Likretterbygget som bare står der uten å være i bruk.

Vinn-vinn-situasjonen i dette er behovet for lokaler som Ladyens produksjonsteam har. Den store scena hvor de ti årlige forestillingene spilles ut, har fått stemoderlig behandling i flere år på grunn av at lagringsmulighetene ikke har vært de aller beste. I Likretterbygget står imidlertid et stort lokale tomt, og nå har både scenen og ivrige scenearbeidere inntatt dette lokalet.

Utvikler scenen

- Starten på dette kom gjennom de 300.000 kronene vi fikk fra Sunndal Sparebank til å utvikle scenen videre. Det var avgjørende for at vi kunne gå videre med denne produksjonen, forteller leder av styret Anne-Bente Skare og Ivar Erlend Walseth, som har ansvaret for scenen i styret.

Når pengene og videre drift av Lady Arbuthnott var sikret, var det viktig å få orden på et lokale hvor scenen kan settes opp i all sin bredde og fylde. Etter Per Helge Malvik i Næringsforeningen sitt innspill om langvarig bruk av Hydro-lokalene, ser det ut til at scenen vil få bedre kår i årene framover.

Noen endringer

Produksjonsselskapet jobber også med å gjøre forestillingen enda bedre. Publikum kan vente seg noen endringer i tekst, musikk og koreografi, uten at Skare vil utdype dette akkurat nå. Det hun derimot kan fortelle, er at det jobbes for å komme inn på statsbudsjettet.

- Vi jobber med å få en mer forutsigbar økonomi. Vi fikk jo midler via Norsk Kulturråd tidligere.

Til stede på sponsortreffet var og Jarl Torske, som representerte Ladyens venner, som er en frivillig støtteforening som samler inn penger, og dermed er med å sikre videre drift, av oppsetninga. Om ikke lenge vil styret i JazzåTeateret Produksjon få overført et større beløp de har samlet inn.

- Det er ganske mange faste givere, mange av de er fra utenfor Sunndal. Vi har ikke lagt noen føring på hva pengene skal brukes til, for det tror vi produksjonsselskapet vet best selv, forteller Torske, som gleder seg på den 22. sesongen av Lady Arbuthnott på Sunndalsøra.

Dronningen er invitert

Premieren finner sted torsdag 22.juni, og 1.juli kan forhåpentligvis JazzåTeateret Produksjon og alle andre gode venner av Lady Arbuthnott glede seg over at det sist uke ble det kjent at dronning Sonja er behørig invitert til å overvære premieren.