Milevis bak United-kandidatene

Marcus Rashford og Anthony Martial scorer langt færre mål enn Lukaku, Belotti og Morata.

Publisert Sist oppdatert

Det er knyttet stor spenning til hvem Manchester United stiller med på topp når sesongen 2017/18 innledes i august.

Romelu Lukaku, Andrea Belotti og Álvaro Morata nevnes alle med jevne mellomrom, mens Ryan Giggs ikke tror jakten på Antoine Griezmann er over, selv om Atlético-stjernen kan signere ny kontrakt i nær fremtid. Eller kanskje er Alexandre Lacazette riktig mann å hente inn?

United.no har sammenlignet de nevnte spissene på det de først og fremst blir målt på – hvor ofte de scorer mål i hjemlig serie.

1. Romelu Lukaku og Andrea Belotti – 24

2. Alexandre Lacazette – 18

3. Antoine Griezmann – 16

4. Álvaro Morata – 15

Det hører med til historien at Lacazette topper listen dersom vi inkluderer straffescoringer. Lyon-spissen noterte seg for ikke mindre enn ti mål fra straffemerket denne sesongen. Belotti  og Lukaku scoret på henholdsvis to og én.

Morata – fra bunn til topp

Interessant nok kan det argumenteres for at sistemann på listen, Morata, er den spilleren med best statistikk. 24-åringen er nemlig den av spissene som trenger færrest minutter på å score og som dermed er den mest målfarlige av de vi har sammenlignet.

Så er det naturligvis mange forskjellige faktorer som spiller inn, som at Morata spiller for et dominerende og angrepsvillig Real Madrid-lag, mens Belotti og Lukaku kanskje har vanskeligere arbeidsvilkår i henholdsvis Torino og Everton.

Oversikten nedenfor tar også spillernes betydning i sitt lag med i betraktningen og illustrerer hvordan de har prestert i forhold til hverandre.

Jo lenger til høyre, jo bedre målsnitt. Jo høyere, jo mer involvert har spilleren vært i målene laget har scoret i løpet av sesongen.

Lukaku, Belotti og Lacazette trenger som vi vet flere minutter på å finne nettmaskene enn Morata, men har samtidig spilt en mer betydningsfull rolle for sitt lag.

Lukaku har vært involvert i nesten halvparten av målene Everton har scoret i Premier League, mens Belotti scorer nest høyest med 44 prosent.

Griezmann plasserer seg i midten, både med hensyn til målsnitt og involvering. Sånn sett er det interessant å lese ryktene som hevder at Manchester United bestemte seg for å prioritere en målscorer framfor den kvikke franskmannen som følge av skaden på Zlatan Ibrahimovic.

Fryktelige United-tall

Det er uansett vanskelig å konkludere om hvem av de fire United bør gå for, men det vi definitivt kan basere på tallene er at Manchester United kan få trøbbel dersom de ikke lykkes med å hente en målscorer i sommer.

Marcus Rashford og Anthony Martial ligger nemlig langt bak de potensielle utfordrerne. Mål hvert 342. og 390. minutt er langt fra godt nok, samtidig som det hører med til historien at begge har versert i en kantrolle i deler av sesongen.

PS! Søndag kveld kan vi få se Álvaro Morata i aksjon når Real Madrid møter Juventus i Champions League-finalen. Antoine Griezmann noterte seg for øvrig med én scoring da Frankrike slo Paraguay 5-0 lørdag, i motsetning til innbytter Alexandre Lacazette, som måtte nøye seg med en målgivende.