Vårt deilige innland

Blant dype daler, høye fjell og tette granskoger, kan vi oppleve noe av det beste Norge har å by på. Bli med på smakfulle, nytelsesrike og spennende opplevelser i Innlandet!

Sommeren er en perfekt tid for å utforske alle de små og store overraskelsene som Innlandet har å by på - nå når hele Norge eksploderer i smaker, lukter og farger.

Vi har reist rundt i området som spenner fra Oslo-regionen i sør til Trøndelag i nord, med fjellene som et naturlig skille mot Vestlandet - og vi har funnet gull! Både i form av opplevelser, god mat og flotte mennesker - og ikke minst spennende steder med joviale dialekter som gjør deg glad bare du hører dem.

Dresinkjøring, toppturer og landets deiligste kanelsnurrer, er blant tingene du også kan oppleve i Innlandet.

Ta med kjæresten, vennegjengen eller familien ut på veiene i sommer, for å oppleve det beste Norge har å by på. Og du finner alltid et sted eller en rundreise som passer alle - uansett om du skal på helgetur eller en lengre ferie.

Du kan også finne andre reisedestinasjoner på Visit Norway - og hvorfor ikke sikre at du har alltid har inspirasjon lett tilgjengelig ved å ha Visit Norway - rett i lomma? Last ned appen til iOSog Android!

Foto: Johan Wildhagen/Visitnorway.com

På taket av Norge

I tillegg til å huse en fantastisk restaurant, og kanskje Norges beste bakeri – ligger den lille bygda Lom midt mellom de to høyeste toppene i Norge. Vi tenker: «Go big, or go home» – så vi satser på å nå toppen av Galdhøpiggen, 2469 meter over havet!

Vi kjører opp til Juvasshytta (1850 moh), en familiedrevet fjellstue, og det nærmeste utgangspunktet til Galdhøpiggen. Her møter vi Anne Vole, hvis familie driver hytta, og vår guide for dagen, Thomas Hisdal. Så er det bare å spenne på seg randonee-skiene og sette solbrillene på!

Les mer om den flotte Jotunheimen, og alle fine toppturer!

Vår tur til toppen av Norges høyeste fjell kan du se i videoen under:

Norges mest kjente bakeri?

Etter en dagstur til taket av Norge frister det med litt dessert, og da passer det fint at Norges kanskje mest kjente bakeri ligger en knapp time unna.

Det første som møter oss når vi kommer inn døren, er hylle etter hylle med nybakte brød, og boller.

Morten Schakenda gikk fra å være kokk til et ønske om å bli baker, og i 2004 åpnet han Bakeriet i Lom. Målet var at reisende fra hans hjemtrakter på Vestlandet skulle legge turen over Sognefjellet på veien til Oslo, med et stopp i Lom.

Det skjedde mye mer enn det. Det er nemlig ikke bare folk som tar en pause hos Morten i Lom – det er mange som reiser med bakeriet som destinasjon.

– I sommermånedene selges 3500 boller om dagen, og rundt en tredjedel av dem er de veldig kjente kanelsnurrene, forteller Morten.

Ifølge ham er det nærmest nesten folketomt ellers i Oppland under sommeren, men i Lom – her finner du knapt en parkeringsplass.

Disse majestetiske fjelltoppene kan bestiges!

Tar du veien forbi, anbefaler vi absolutt en tur innom kafeen, for det er utrolig stilig å spise en kanelsnurr mens du titter ut over Prestfossen.

Har du imidlertid ikke mulighet, er ikke Morten vanskelig å be når man ber ham om å dele oppskriften på disse deilige kanelsnurrene:

KANELSNURRER

INGREDIENSER

  • 1 kg hvetemel
  • ½ l h-melk
  • 150 g sukker
  • 15 g salt
  • 15 g kardemomme
  • 1 stort egg
  • 30 g fersk gjær
  • 150 gram smør i terninger
  • FYLL
  • 125 g mykt smør
  • 125 g sukker
  • 2 ss malt kanel

FREMGANGSMÅTE

Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.

Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 time.

Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca 40 x 50 cm. Smør smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.

Brett 1/3 av deigen inn mot midten av langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca 30 x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.

Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute.

Det kan være vanskelig å få til snurrene på første forsøk, men øvelse gjør mester. Fortvil imidlertid ikke dersom de ikke blir perfekt, for godt smaker de uansett!

Sett kanelsnurrene på et stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve i ca én time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med sukker.

Stek ved 175 grader i ca 20 minutter.

Matglede i Lom

Det er noe spesielt med Lom. Alle husene er i samme brune stil, og stavkirken her er blant landets største. Flott er den også. En annen ting som er flott med Lom, er matkulturen, for det er kjente kokker som har tilbrakt en del tid i området. Morten på Bakeriet i Lom er én av dem. Det er også Arne Brimi, og han var med på å starte mateventyret på Fossheim Hotell.

– Jeg overtok driften av hotellet i 1978, og den sommeren kom det innom en kar som lurte på om jeg hadde bruk for en kokk. Det hadde jeg, så jeg ga ham en jobb. Det var Arne Brimi, sier Svein Garmo, tidligere daglig leder ved hotellet.

Han forteller at de diskuterte lenge og vel akkurat hva det var de skulle satse på, og de konkluderte med å gjøre Fossheim Hotell til et matsted. I likhet med Morten Schakenda ville de gjøre Lom til et sted som tilbyr så god mat at det er verdt å legge turen innom.

Kjøkkenet er nå i gang med tilberedning av vår seks retters meny denne kvelden - noe som serveres hver dag. Men hva er det de synes er så gøy med mat?

– Når du har fått et rykte om at du serverer god mat, så har du også lagt lista forholdsvis høyt. Du er oppe til eksamen hver dag, for folk som kommer hit har høye forventninger som skal oppfylles.

Svein Garmo

Vi er blant dem med høye forventninger når kveldens meny presenteres:

Salat med ørret og rødbetspuré. Risotto med rødbetskompott og lysing. Tindved Granite. Andebryst med gresskarpuré og kaffesaus. Ostefat. Ostemousse med brunostkaramell og kirsebær.

Absolutt alt står til forventningene! Kaffesausen er ulikt noe vi smakt, risottoen har en perfekt kremet konsistens og vi skjønner hvorfor Kraftkaren på ostefatet er blitt kåret til verdens beste ost. Gode og mette legger vi oss til å sove.

Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

Foto: Morten Helgesen/fjelletilbilder.no/visitnorway.com

«Vælkommen te gards»

Nå har vi fått smaken på god mat, og vi vet at det i Innlandet skal finnes mange fantastiske spisesteder. Så vi fortsetter jakten.

Det er lett å bli ledet av hovedveier når man kjører rundt i Innlands-Norge. Fra Lom kjører vi sikk-sakk oppover en vei som virker å være fra før den industrielle revolusjonen, og ned på andre siden av fjellet. Vi kjører inn i Heidal, på jakt etter Nordre Ekre gardshotell og restaurant.

Norge er et eldorado for familieferier: Flere aktiviteter og attraksjoner

NASJONALROMANTISK: Middag og overnatting på Nordre Ekre gardshotell blir en romantisk affære blant tømmervegger og god mat.

NASJONALROMANTISK: Middag og overnatting på Nordre Ekre gardshotell blir en romantisk affære blant tømmervegger og god mat.

Altså, egentlig kunne vi bare kjørt av E6 etter Otta og noen minutter inn på fylkesvei 257, men hvorfor gjøre det lett når man kan gjøre det spennende? Det som møter oss er imidlertid helt fantastisk!

– Vælkommen te gards, smiler den tidligere gårdsdriver, Petter Ekre, mens han kjører en eldgammel gråtass-traktor.

Se for deg en vakker og idyllisk gård med store gressletter, gamle stabbur, velholdte traktorer, store fjøs og låver. Akkurat slik er Nordre Ekre. I hvert fall ser det slik ut på utsiden.

– Dette var tidligere et fjøs, men nå er det restaurant. Så her du sitter nå, stod det kyr da jeg var liten, forteller datter og nå daglig leder, Marit Ekre. Hun driver gården i dag sammen med mannen Øyvind Johansen.

LAM OG GEIT: Matopplevelsen er viktig på Nordre Ekre, og de passer på at det som smaker godt, også ser fint ut.

LAM OG GEIT: Matopplevelsen er viktig på Nordre Ekre, og de passer på at det som smaker godt, også ser fint ut.

Forvandlingen fra en gård full av dyr til et hotell og gourmetrestaurant har vært lang, men resultatet er nydelig. Det noe helt spesielt med den nasjonalromantiske stemningen du får av å bo mellom tømmervegger og ildsteder av kleberstein i et stabbur som tidligere ble brukt til matoppbevaring. Og når vi er inne på mat, så skal det sies at Nordre Ekre er et sted for de matinteresserte.

– Vi er begge kokker. Så de fleste som besøker oss er her mye på grunn av maten, forteller Marit. Både hun og Øyvind jobbet tidligere på Engebret i Oslo.

Matopplevelsen står i stil til resten av inntrykket. Lokalt er det også. Som Marit presenterte det selv: «kje fra Valbjør og lam fra Stensgård». Kje er altså geit. Det tok litt tid før vi skjønte det.

Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

Vi gleder oss til neste stopp, men før vi kommer så langt lar vi oss begeistre av noe vi aldri sett før. Valdresflya. Fylkesvei 51 rett gjennom vidda, og på det høyeste punktet strekker veien seg 1389 meter over havet. Det er høye topper, turkise vann, flotte elver og vidde så langt øyet kan se. Et og annet reinsdyr dukker også opp langs veien.

Ta innover deg det majestetiske synet som ville få alle og en hver til å måpe. Så kan du kjøre videre.

Slik skal rakfisken serveres!

Vel inne på matsporet, fortsetter vi turen. Vi går bort fra gårdsdyr og setter heller kursen mot en klassiker: Rakfisk.

Når du kommer deg til Valdres, som jo er blitt sentrum for størstedelen av landets rakfisk-produksjon, kommer du ikke utenom en liten smaksprøve. På Trøsvik Gård i Lomen bor rakfisk-bonden Audun Trøsvik. Han har arbeidet på gården siden han var en liten gutt, men de siste ti årene er det han som har vært ansvarlig bonde. Men kan man leve av å produsere noe som er både elsket og hatet?

ELSKET OG HATET: Denne lille rakkeren har ligget og godgjort seg i et drøyt år før vi får en smakebit. Men det er ikke alle som synes det er like godt.

ELSKET OG HATET: Denne lille rakkeren har ligget og godgjort seg i et drøyt år før vi får en smakebit. Men det er ikke alle som synes det er like godt.

– Jeg synes at rakfisken har fått et ufortjent dårlig rykte. Det trenger ikke å lukte særlig vondt, ei heller trenger det å smake særlig sterkt, sier Audun.

Finn ting å gjøre i Valdres!

Akkurat som med ost, er det stor forskjell på smaken ettersom hvor lenge rakfisken har fått lagre. Det finnes ifølge Audun veldig milde varianter som de aller fleste ville like.

Ti år er gått siden Audun tok over driften etter sin far, og i dag omsettes 12 tonn rakfisk av regnbueørret her på gården hvert år.

EKSPERTEN: Audun lærer oss hvordan man best spiser rakfisk på Trøsvik-måten. 

EKSPERTEN: Audun lærer oss hvordan man best spiser rakfisk på Trøsvik-måten. 

De erfarne dropper løk

Et ekte rakfisklag er ikke til å spøke med. De som virkelig elsker rakfisk dropper mye av tilbehøret, og spiser fisken så ren som mulig. Audun er en av disse. Litt smør, rakfisk og rømme på en lefse, med øl og akevitt i glassene ved siden av, så er kvelden komplett, ifølge ham. Vi nybegynnere anbefales imidlertid å prøve med løk, purre eller rødbeter i lefsa.

Selv om det ikke var en like umiddelbar hit og blir en like stor tradisjon hos oss som taco-fredagen, var det absolutt ikke så skummelt som vi trodde. Dette er fullt mulig å spise når man inviteres til rakfisklag – eller til og med invitere inn til lag selv!

Sjekk ut Auduns rakfisk-skole i videoen under:

Her er hvert rom unikt

Etter et lite stykke til innover i landet, nærmere bestemt Heggenes, finner vi et overnattingssted for kvelden. Men dette er ikke som et hvilket som helst hotell.

Det føles faktisk som om vi skal være med på «Farmen» når vi parkerer bilen.

I det vi kommer opp trappen fra parkeringsplassen dukker det opp et gammelt gårdstun. Men det viser seg fort at vi ikke skal leve som de gjorde for 100 år siden.

Nederlandske Marco Robeerst og kona Marie-José hadde noe litt annet i tankene da de for ti år siden valgte å bytte ut bylivet i Amsterdam med landlige omgivelser her i Heggenes.

– Vi har alltid syntes at det er trist at hotellrommene man bor på når man er på tur ofte er kjedeligere enn hjemme. Hvem vil vel være på reise og tenke at man ville hatt det koseligere hjemme?

Marco Robeerst

Sammen med Marie-José, som er interiørarkitekt, pusset de opp og innredet hvert rom etter et land, og hver suite etter en by. Suitene tar deg med til Roma med sine sterke farger, og London med sitt eksklusive svarte interiør. Til Aspen i Colorado med pels og peis, og til New York med stål og betong.

Spennende kulturopplevelser eller topptur? Uansett er øst er et must!

ALLE TRIVES: Og det skal finnes et rom til en hver smak, mener Marco og Marie-José. Her med huskyen deres, Nico. 

ALLE TRIVES: Og det skal finnes et rom til en hver smak, mener Marco og Marie-José. Her med huskyen deres, Nico. 

Hørt om den grafiske designeren som gikk hen og ble snekker?

I hovedhuset kan du sove i Frankrike, Nederland og Norge, eller i Sverige og Island som vi prøvde oss på. Det er så gjennomført at du tror du er utenlands når du våkner: På badet i Aspen-suiten finner du til og med en vask som Marco selv har hugget ut av et tre. Det finnes også flere eksempler på Marco og Maries håndverk rundt om på hotellet.

Mens man sover verden rundt under oppholdet sitt her, finnes det også nok av aktiviteter for eventyrlystne reisende.

– Valdres golf ligger i området, og det er kort vei til en vandretur i Jotunheimen. Det er også mange som drar på ride- eller sykkelturer.

Finn ting å gjøre i Valdres!

På gårdstunet finnes også badstue og grillmuligheter for dem som trives utendørs, men i litt roligere tempo. Og vi kan også garantere deilig lokal mat servert i det gamle snekkerverkstedet. Røkt fjellørrett, spekemat av lam og reinsdyr, laksepaté, oster fra Valdres og hjemmebakt knekkebrød, er blant det som havner på tapasbrettet i tre hver fredag. Og det er spennende å spise middag på en utrolig flott restaurant, samtidig som du vet at du befinner deg i det gamle snekkerverkstedet.

Så hva blir det til? En natt i London, eller kanskje en helg på Island? Hvordan det ser ut kan du se i videoen under:

Like tøft som toget

Fra Herangtunet Boutique Hotel er det en drøy time til Dokka, og her finner du noe du ikke finner mange steder i landet. På Dokka kan du hver sommer dra ut på tur med dresin.
«Hva er det?», tenker du sikkert nå.
Det er rett og slett en skinnegående sykkel!

For mens mange liker å ta lange turer i skog og mark, er det ikke alle som liker å ta føttene fatt. Da er en sykkeltur langs den nedlagte Valdresbanen noe for deg: Enten du bare vil kjenne vinden i håret blant fine gårder og lange åkre, eller ta med litt god mat og drikke og ta en pause ved Sagvika badeplass.

– Det er også mye lettere enn å sykle landeveissykkel, ettersom det er ganske flatt terreng langs skinnegangen, sier Nils Håkon Sandersen.

FULL FART: Jeff Kolkmann synes dresinene så morsomme ut, og ble med oss på en tur.

FULL FART: Jeff Kolkmann synes dresinene så morsomme ut, og ble med oss på en tur.

Han jobbet lenge som IT-konsulent i hovedstaden før han bestemte seg for å satse på lidenskapen: Jernbane. Han forteller videre om Valdresbanens historie mens han henter frem en dresin vi skal få prøve.

– Her er det 24 kilometer jernbane hver vei fra Dokka stasjon. Det tilfredsstiller de fleste, ler Nils.

Vi skal imidlertid ikke på dresintur alene. Ved siden av jernbaneentusiasten står amerikanske Jeff Kolkmann som bor i Trondheim. Han hadde haiket ved veikanten i Oslo, og oppdaget noen rare sykler på hengeren til en bil som stoppet for å plukke ham opp.

– Jeg har aldri sett noe lignende, så dette må jeg prøve, sier Jeff som hele livet har haiket nettopp på grunn av opplevelser som dette: Nye og spennende!

Vi tråkker i gang dresinene og sykler forbi vakre gårder, en liten elv med to svaner, våtmark og over Kronborgelva. Det er en flott tur, og det er en aktivitet som passer alle.

– På en tandemdresin får du plass til en hel familie eller en vennegjeng, sier Nils.

Foto: VisitNorway.com/Espen Kristiansen/Field Productions

Huset med «han rare» i

Drøye ti mil fra Dokka, ved Elverum i Hedmark, ligger det lille tettstedet Løten – og her ligger Norges mest berømte brenneri: Løiten Brænderi.

Den siste gangen det ble produsert brennevin her på Løiten Brænderi var i 1995, men fortsatt lukter det kraftig når vi går inn i lokalene.

Hedmark: Overnatt i tretoppene, besøk en gård eller la ditt indre friluftsmenneske slippe ut!

GODT KJENT: Gotmar Rustad er den eneste skuespilleren i «En Akevisitt», og han har spilt stykket over 3000 ganger!

GODT KJENT: Gotmar Rustad er den eneste skuespilleren i «En Akevisitt», og han har spilt stykket over 3000 ganger!

Vi er klare for omvisning – men det er ikke en hvilken som helst rundtur vi skal få. Denne er nemlig Norges mest spilte teaterforestilling. «En Akevisitt» tar deg med gjennom Løiten Brænderis historie, og den er spilt over 6000 ganger. Halvparten av forestillingene er spilt av Gotmar Rustad, som også spilte den aller første forestillingen i 1993, og som spiller de seks ulike karakterene i dag.

– Det gjør meg faktisk til den mannen i verden som har spilt samme teaterforestilling flest ganger, humrer Gotmar.

I GAMMEL STIL: «Huset har veldig mange rom, og noe for en hver smak», mener Gotmar. Her er den gamle handlegaten og kafeen.

I GAMMEL STIL: «Huset har veldig mange rom, og noe for en hver smak», mener Gotmar. Her er den gamle handlegaten og kafeen.

Størst på håndlagde lys

I dag er det ikke bare Løiten Brænderi og forestillingene «En Akevisitt» og «Middag med mord» som holder til i de gamle produksjonslokalene. Her finnes også Løiten Lys, den største produsenten av håndlagede lys i Norge. På 3000 kvadratmeter spredd over fire etasjer finner du lys i alle former, farger og størrelser, i tillegg til fantastiske utstillinger med både et isbjørn-band og et tempel, som begge er verdt et besøk.

Vel inne kan du også titte innom produksjonslokalet hvor alle lys støpes og farges, og produksjonssjefen Per Håkon Hansen viser oss hvordan det gjøres.

– Her lager vi alt fra silikonformene vi støper lysene i, til selve lysene og veken. Det største lyset er et halvannen meter høyt pyramidelys, så noen av lysene tar tid å lage, ler Per Håkon.

Her kan du se hva annet finnes i Elverum-området!

LYS OVER ALT: På Løiten Lys får du over 3000 kvadratmeter lys fordelt over fire etasjer. Her er det noe for enhver smak!

LYS OVER ALT: På Løiten Lys får du over 3000 kvadratmeter lys fordelt over fire etasjer. Her er det noe for enhver smak!

Vegg i vegg finner du også Bokloftet, Norges største antikvariat av sitt slag, i tillegg til en rekke forretninger med antikviteter og gaveartikler. I tillegg til å være huset med «han rare» i, er Løiten Brænderi også huset med det rare i.

– Om det ikke er autentisk, så er det spennende og spesielt. Huset har veldig mange rom, og noe for enhver smak, mener Gotmar.

Foto: Erik Jørgensen/Visitnorway.com

Etter et lite underholdningsstopp er det på tide å røre litt på seg igjen, og nå som vi har testet skinnegående sykler, kan det være moro å ta seg en runde i det samme sporet - bare denne gangen med ordentlige sykler. Neste stopp: Trysil!

Her finner du andre aktiviteter og attraksjoner i Hedmark!

I full fart på sykkelsetet!

Vel fremme befinner vi oss på Norges største alpinsted, men Trysil er også en helårsdestinasjon for barnefamilier. I tillegg til å kunne by på golfbane, raftingmuligheter og hesteridning i skog og mark, har de også åpnet Trysil Bike Arena.

– Her kan hele familien ta sykkelen fatt og gyve løs på 100 kilometer med stier, i tillegg til en asfaltert «pump track» og hopplinjer hvor du kan øve på å hoppe, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

I FULL FART: Mina og Magne synes det er stas å sykle rundt i pump tracken.

I FULL FART: Mina og Magne synes det er stas å sykle rundt i pump tracken.

Hun har tatt med sine barn, Magne og Mina, som viser oss akkurat hvor moro det er i de ulike løypene. Her er det nemlig tilrettelagt for hele familien, slik at det finnes stier som passer både små og store.

– Rundt 20 kilometer er tilrettelagte stier, og vi vil fortsette å utvide. Vi skal grave en ny sti hver sommer de neste tre årene, sier hun og fortsetter:
­

– Det er viktig at man kan gjøre ting sammen, og at hver og en finner noe som passer dem.

Som et tillegg til sykkelparken åpnes også Høyt & Lavt klatrepark i Trysil, hvor mye av klatringen skjer på tvers av sykkel-løypene.

All klatring, bortsett fra banen for de aller minste, starter fra et tolv meter høyt tårn. Det er fem klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader, og til sammen 66 klatreelementer, forteller Gudrun.

Foto: CH / Visitnorway.com

Kortreist og god mat

Etter en morsom, men slitsom, runde i sykkelløypene, passer det fint å avslutte reisen vår med en enda en fantastisk matopplevelse. Så vi setter kursen mot Skaslien gjestgiveri i Kirkenær.

– Du kan ha oljepenger, gull og diamanter, men har du ikke god mat, så dør du, sier Ottar Skaslien humrende idet vi setter oss til bords.

Sammen med kona Elin driver han gjestgiveriet som har fokus på avslapning - og god mat.

Vil du vite mer om området? Ikke langt fra Kirkenær ligger Kongsvinger festning!

På en tallerken blir det servert svinekam med konfitert knoke på en seng av syrlig fennikel og gulrøtter, pastinakkpuré og en rødvinssaus.

Aller råvarer er fra lokale bønder, noe som har vært viktig for ekteparet Ottar og Elin – og for gjestene deres, skal vi tro dem selv.

– Når gjestene får høre at maten de spiser er lokal, blir de glade. Som blåbærene vi serverer, som er plukket på andre siden av veien, grønnsakene som vi har kjøpt fra nabogården og grisen som er fra en gård i området. Vi har til og med hatt noen pensjonister som har fisket gjedde for oss, og andre som sanker sopp på høsten. Kortreist og sesongbasert er nøkkelord når vi velger råvarer fra rundt 80 gårder rundt om i distriktet, sier Elin.

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Innovasjon Norge/ Visit Norway. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør