Cup er cup og Vålerenga er videre!

Ørn Horten holdt følge med Vålerenga i 100 minutter. Da dukka Stengel opp med silkefoten og skøyt hovedstadslaget videre.

Hovedtribunen på Lystlunden stadion var fylt til randen av cupstemte hjemmesupportere onsdag kveld.

Også Klanen var godt representert i borteseksjonen og ble ønska varmt velkommen med Vålerenga Kjerke før avspark.

Vålerenga var naturligvis store favoritter, men hjemmelaget holdt stand de første 45 minuttene. Chidera Ejuke og Henrik Kjelsrud Johansen sto for omgangens tre største sjanser, men ingen av dem fant veien til nettmaskene.

Sjansefattig

Et lavtliggende og kompakt Ørn-forsvar hadde gjort leksa si og gjorde det vanskelig for Vålerengas ballførere.

Annonse:

Enar Jääger måtte ut med skade etter 40 minutter og ble erstatta av Jonatan Tollås Nation, men utover det var det lite å melde fra den første omgangen.

Etter pause derimot ble det plutselig farlig foran målet til Vålerenga.
Vertene skapte to store muligheter på venstresida, men begge skuddforsøkene gikk over mål.

Vålerenga trilla ball, men skapte nærmest ingenting de første tjue etter hvilen.

Bård Finne erstatta Chidera Ejuke i håp om å endre et kampbilde som lukta 0-0 lang vei, og da Vålerengas nummer 11 kom alene med keeper etter 72 minutter trodde mange Vålerenga skulle ta ledelsen. Den gang ei.

Ørns sisteskanse, Jorge Viera kom mesterlig ut og redda chippen fra Finne.

Stor Ørn-sjanse

Klokka tikka fort mot fulltid, og da innbytter Alex Krawiec dribla seg igjennom Vålerenga-forsvaret ti minutter før slutt, var det kun cenitimetre om å gjøre at vertene tok ledelsen.

Vålerenga jakta seieren, men for andre gang på rad måtte Deilas menn ut i ekstraomganger.

Stol på Stengel

Herman Stengel ble nok en gang den store helten for Vålerenga (Foto: VIF Media)

Matchvinneren fra bortekampen i Ålesund og mannen bak 1-1-scoringa mot Rosenborg i helga er den som avgjør det for Vålerenga om dagen.

Herman Stengel bar kapteinsbindet i onsdagens cupkamp og tok ansvar da det var spilt 100 minutter på Lystlunden stadion.

Borchgrevink ble felt og fikk frispark like utenfor 16-meteren. Stengel stilte seg opp, og som så mange ganger før fikk midtbaneankeret kanontreff og bøyde ballen i nettet bak en sjanseløs Viera.

Ørn Horten var svært nære å utligne både en og to ganger etter scoringa, men Vålerenga slapp med skrekken og er videre til den fjerde runden i årets NM.