Ejuke matchvinner for Vålerenga 2!

Rekruttene tok sesongens første trepoenger i Vallhall mandag kveld.

Annonse:

Vålerenga sto uten poeng før den 3. runden av PostNord-ligaen mandag kveld, men den statistikken ble endra etter oppgjøret mot Follo.

Se intervju med kaptein Lars Olden Larsen og trener Gard Holme nederst i saken.

Follo i føringen

Gjestene kom best i gang og scora kampens første mål allerede etter syv minutter.

En dårlig klarering sørga for at Håvard Dalseth fikk stå umarkert å skyte fra seksten meter, og med mange spillere foran seg ble det vanskelig for Aslak Falch å se utgangen på skuddet.

Dønnum med drømmetreff

De første 20 minuttene bar preg av mange feilpasninger hos begge lag, men Vålerenga håndterte det best utover i omgangen og kom tilbake i matchen.

Utligninga kom på særdeles vakkert vis etter 37 minutter, da Aron Dønnum fikk drømmetreff fra drøyt 16 meter. Rekruttlagets nummer 10 dro seg innover i banen og dunka ballen i krysset til 1-1.

Hardt straffa for ballmist

Dessverre tok det ikke mer enn to minutter før Vålerenga havna bakpå igjen.

Herman Stengel mista ballen sentralt i banen, og ble hardt straffa. Follos Dalseth satte inn sitt andre mål for kvelden og sørga for at gjestene gikk til pause med ledelsen 2-1.

Frisparkperle

Stengel med frisparkscoring i oppgjøret mot Follo (Foto: Kenneth Berger)

Flere av Vålerengas A-lagsspillere hadde tatt turen til Vallhall for å se kampen, og da rekruttene fikk frispark fra 18 meter og Herman Stengel stilte seg opp var beskjeden klar: Nå kommer utligninga, sa Christian Grindheim.

Og kapteinen fikk rett! Stengel curla ballen elegant over muren og inn i det lengste hjørnet til 2-2.

Debutant søndag, matchvinner mandag

Chidera Ejuke ble matchvinner i mandagens 3-2 seier over Follo (Foto: Kenneth Berger)

Vålerenga pressa på for alle tre poenga, og fikk betalt tre minutter før slutt.

Chidera Ejuke debuterte i cupen mot Gran med scoring, og fikk Eliteseriedebuten mot Odd i søndagens oppgjør på Skagerak Arena.

Mandag kveld vartet han opp med flere lekre detaljer på kanten, og sørga også for seier med sin første scorung for Vålerenga 2 like før slutt.

Neste kamp for Gard Holmes mannskap er borte mot Bærum 8. mai kl. 19.00.

Kampfakta

Vålerenga 2 - Follo 3-2 (1-2)
Vallhall Arena, mandag 1. mai kl. 16.00

Vålerengas lag: Falch - Sandrakumar, Hay, Nakkim, Borchgrevink - Stengel, Berntsen (Opsahl 46. min) - Olden Larsen - Dønnum, Ejuke, Pettersen (Njie 86. min)

Mål Vålerenga: Aron Dønnum (37 min), Herman Stengel (60 min), Chidera Ejuke (87 min)
Mål Follo: Håvard Dalseth (7 og 39 min)

Gule kort: Stengel, Nakkim (VIF), Vedvik, Ahmadi (Follo)