Mandag inviterer Hadsel kommune og Fiskeriparken til et gratis miniseminar i Lillesalen på Hurtigrutens Hus om lokalmat og dets muligheter.

Det opplyses i en melding til Vesteraalens Avis.

Gulrotmarmelade med chili, løvetannsirup, bjørkerøkt kvalkjøtt, lyngurtemarinert elgkjøtt, tyttebærtapenade, moltechutny, syltet jordskokk, Trollfjord-akevitt eller helsebringende kvannedram etter hemmelig oppskrift – mulighetene er mange. Gode, lokale råstoffer, ideer, kunnskap og entusiasme kan skape kulinariske stjerneskudd.

Interessen for lokale matspesialiteter er økende. For eksempel tar Hurtigruten inn forskjellige lokale matprodukter langs kysten på hver av sine turer. Iskremfabrikken i Svolvær leverer smaker som aldri før har vært på markedet, og i Pasvik lages ost som kan måle seg med franske mestere. Brenner du inne med gode ideer fra gamle oppskrifter og tradisjoner?

Har du oppdaget noe nytt og spennende fra besøk i utlandet, og kunne tenke deg å utnytte lokale råstoffer for å gjøre noe lignende selv? Kom på miniseminaret og hør hvordan du kan gå frem!

Bedriften «Han Sylte» startet sin produksjon av gulrotmarmelade for få år siden, og har i dag stor etterspørsel etter sine produkter. Gründerne kommer til Hurtigrutens Hus for å fortelle hvordan de har skapt seg et levebrød på å lage lokale delikatesser, og kan gi tips om hvordan andre kan gjøre det.

Representanter fra Hadsel kommune, Nordland fylkeskommune og Fylkesmannen i Nordland vil si litt om hva de ulike instansene kan bidra med for at du skal kunne prøve ut din egen forretningside.

Seminaret er gratis, åpent for alle og det vil bli servert små, lokale delikatesser.