Sesongstart for NM Crosskart

Det ble en actionfylt dag på Grenland Motorbane da 78 førere møttes til første NM runde for året, et antall som er rekorddeltagelse på en ren NM runde. Det regnet lett hele dagen noe som gjorde banen såpeglatt og vanskelig.

I Crosskart junior Cup for 85 ccm var Karl Peder Nordstrand fra NMK Hamar regnet som forhåndsfavoritt etter at han har vunnet de to første rundene i det svenske mesterskapet i år. Men det skulle ikke bli så lett på Grenland selv om han var best etter innledende omganger. Alexander Heum, NMK Tønsberg stod i 4. startspor, fikk en veldig god start og var raskt oppe på 2. plass bak Emilia Sollie fra NMK Hønefoss. Han greide å passere Emilia og vant dermed klassen foran Emilia Sollie og Karl Peder Nordstrand.

Også i år er 125 klassen den største i NM sammenheng og 22 deltagere stilte til start på Grenland. Svenske Sebastian Enholm var best etter innledende omganger men det var Bjørn Cato Aarekol fra NMK Vikedal som tok starten og ledet hele veien til mål. Bak han kjempet Sindre Trøyterud, KNA Vålerbanen og Sebastian Enholm om 2. og 3. plassen og Aarekol fikk dermed kjøre fritt. Trøyterud ble nr. 2 og Enholm nr. 3.

Jacob Lyseng, NMK Hønefoss, Ole Henry Steinsholt, NMK Grenland og Nikolai Haldammen KNA Solør Motorsport ble henholdsvis nummer 1, 2 og 3 i 250 ccm klassen på første NEZ runde tidligere i år og nettopp slik skulle premiepallen se ut på første NM runde også.

Even Heggelund, NMK Valdres jublet og var strålende fornøyd etter seieren i 650 ccm klassen som han vant foran de to NMK Tønsberg førerne Pål Rye Smørsteen og Kristoffer Lilleby. Heggelund er regjerende norgesmester i klassen og har fått en god start mot målet om å repetere det resultatet.

Fjorårets norgesmester i 250 ccm, Alexander Lie (NMK Grenland) har tatt steget opp i Crosskart Extreme og har vist gode takter i denne klassen med 2. plass i NEZ mesterskapets første runde. Og han skulle være med i toppen også på 1. NM runde. Han kjempet en hard kamp i A-finalen, men Aleksander Wiik fra KNA Øvre Romerike var sterkest og vant foran Lie. På tredjeplass kom Kjetil Bergan fra NMK Tønsberg. Det var deltagerrekord i denne klassen i NM sammenheng med 8 deltagere til start.

Neste NM runde går på Finnskogbanen, KNA Solør Motorsport 25. juni.