Tobias "Tuben" Breivold skal ha mye av æren for at Vålerenga slo Storhamar hjemme på Jordal Amfi lørdag ettermiddag.

"Tuben" med keeperspill i toppklasse da Vålerenga sendte Storhamar hjem med et forsmedelig nederlag

En overtidscoring fra Tommi Taimi sikret Vålerenga seieren over hockeyrival Storhamar lørdag. — Utrolig deilig å vinne, sier matchvinneren.

Publisert

Det største hatderbyet i norsk hockey svikter sjelden når det gjelder harde tak i rundvantet eller fighting foran mål. Det var heller ikke tilfellet under lørdagens møte mellom Vålerenga og Storhamar i Jordal Amfi. Etter en veldig tett og jevn match, vant til slutt Vålerenga 2-1, og er dermed tilbake på seierssporet etter et stygt tap mot Sparta i midtuka.

— Det er utrolig deilig å vinne denne kampen. Jeg er vokst opp med å hate Storhamar, og det gjør dette til en ekstra deilig seier, sier Vålerenga-keeper Tobias Breivold til VårtOslo etter matchen.

"Tuben" i storform

Keepertalentet, som i år står uten skikkelig konkurranse mellom stengene på Jordal, skal ha en stor del av æren for at østkantgutta til slutt stod igjen med seier over gjestene. Redning av straffeslag og flere andre kvalifiserte inngripner, gjorde at 21-åringen klart var de kongeblås beste spiller.

Lørdagens kamp var tett og jevn. Her lykkes Pontus Finstad bare nesten med å ordne scoring for Vålerenga.

— Jeg er godt fornøyd med denne kampen. Det er kanskje ikke den beste kampen spillemessig fra noen av lagene, men det smaker alltid godt å slå Storhamar, sier Breivold.

Han får støtte av matchvinner Tommi Taimi. Den finske backen trengte bare rundt 30 sekunder av overtiden på å avgjøre kampen.

— Det var fantastisk deilig å se den pucken gå inn. Det er viktig å vinne kamper som denne, sier finnen.

— Viktig å slå tilbake

Hovedtrener Fredrik Andersson var lite fornøyd med sine egne spillere etter tapet i Sarpsborg i midtuka. Etter kampen lørdag var han i et mye bedre humør.

— Det er viktig å komme tilbake på vinnersporet igjen etter en dårlig forestilling mot Sparta. I den kampen synes jeg vi ikke viser den arbeidsviljen vi må for å slåss om en topplassering, sier han.

Vålerenga-keeper Tobias Breivold hadde en svært god dag mellom stengene lørdag.

Svensken innrømmer at lørdagens kamp var preget av at ingen av lagene ønsket å tape, og dermed viste de seg kanskje fra sin beste side. Han er derimot svært fornøyd både med laginnsatsen og ikke minst keeperen sin.

— I dag er Tobias veldig viktig og gjør en fantastisk bra kamp. Flere av redningene han oppviser er det veldig høy klasse over, sier den tidligere svenske toppkeeperen.

Gjensyn med Ahlholm

Lørdagens kamp ga tidligere Storhamar-spiller Rasmus Ahlholm det første gjensynet med gamle lagkamerater, etter at han fikk sparken fra klubben før jul i fjor. Svensken fikk enkelte mishagsytringer fra bortefansen, men så ellers ikke ut til å være preget av situasjonen.

Rasmus Ahlholm gjorde en god figur mot gamle lagkamerater i Storhamar.

Ute på isen var han blant Vålerengas friskeste angripere og skapte stadig usikkerhet i gjestens forsvar.

Etter kampen ønsket ikke Ahlholm å snakke med et stort pressekorps.

Følte hverandre på tennene

Med to lag som på ingen måte har noe kjærlighetsforhold til hverandre, verken på eller utenfor isen, ble starten på kampen en relativt rolig affære. Litt smågruff var det dog, før ettermiddagens første utvisning til Vålerengas Mika Partanen kom etter fem minutters spil. Overtallet klarte imidlertid ikke gjestene fra Mjøsas bredder å få noe ut av.

Mens gjestene kanskje framstod som det giftigste laget de første minuttene, jevnet spillet seg mer utover i perioden. Likevel var det ingen av lagene som virkelig klarte å skape de helt store sjansene foran noen av målene, og det hele virket veldig som om det var to lag som følte hverandre på tennene uten at noen turte å ta de store sjansene.

Det var til tider høy temperatur ute på isen mellom de to erkerivlene.

Etter tolv minutter skulle det så virkelig ildne til, da Storhamars Patrick Thorsens stygt tacklet en Vålerenga-spiler i vantet. Det førte til to minutter i fryseboksen for Storhamar-veteranen, men heller ikke hjemmelaget klarte å utnytte muligheten med å spille med en mann mer på isen.

Derfra og ut forble perioden en stillingskrig, og den endte målløs selv om Storhamar helt på tampen fikk straffeslag. Det reddet Vålerenga-keeper Tobias Breivold mesterlig.

Keeperspill av høy klasse

Etter en førsteperiode, som egentlig var noe skuffende, startet den andre i samme på samme måte. Fortsatt var det som om ingen av lagene ville gi alt, i redsel for at det andre skulle komme i føringen. Helt fram til midtspilt periode var det liten utvikling i kampbildet, men hjemmelaget var muligens hakket hvassere enn hva de hadde vært de første tjue minuttene. Spesielt Rasmus Ahlholm ville vise seg mer fram mot tidligere lagkamerater, enn hva som hadde vært tilfellet i den første perioden.

Didrik Nøkleby Svendsen gjorde en god kamp som "forsvarer" for Rasmus Ahlholm.

Etter hvert som tida gikk, fortsatte hjemmelaget å ta mer og mer kontroll over kampen, men Storhamar-målvakt Vicktor Kokman holdt, som sin kollega på den andre siden, buret reint ved flere anledninger. Dermed ble det heller ikke i den andre perioden noen scoringer. Alt lå følgelig til rette for en nervepirrende siste periode.

— Vi blir litt for lite direkte i de to første periodene, sier hovedtrener Andersson.

Vålerenga-seier på overtid

Den tredje perioden åpner med et skikkelig smell, når hjemmelaget går opp i ledelsen med en gang. Med én mann mer på isen scorer Mathis Olimb kampens første mål etter bare 26 sekunders spill. Godkjennelsen av målet lar likevel vente på seg, da dommerne først må se på video for å bestemme om seg om Olimb hadde satt pucken i mål med hånda.

Vålerenga-spillerne kunne til slutt juble for seier i hatoppgjøret mot Storhamar.

Etter å ha holdt buret rent i nesten to og en halv periode, måtte også Tobias Breivold til sutt se seg slått. Seks minutter inn i perioden kunne Storhamar-back Martin Rønnild noe ufortjent styre inn 1-1 bak sisteskansen i kongeblått.

Etter den hektiske åpningen, med to scoringer, falt kampen litt tilbake til mønsteret fra de to første periodene, og det var nok en gang ingen av lagene som klarte å ta initiativet ute på isflata. Dermed ble det spilleforlengelse. Der tok Vålerenga-back Tommi Taimi saken i egne hender og sørget for at to poeng ble igjen på Jordal.

Kampfakta

Vålerenga - Storhamar = 2 - 1 etter spilleforlengelse (0-0, 0-0,1-1, 1-0)

Jordal Amfi

4809 tilskuere

Hoveddommere: Mads Frandsen / Christian Bo Persson

1.per: Ingen

2.per: Ingen

3.per: 1-0 40:26 Mathis Olimb (Magnus Brekke Henriksen / Tobias Lindström) 1-1 46:07 Martin Rønnild (Simen Edvardsen / André Saxrud Danielsen)

S.D: 2-1 60:33 Tommi Taimi (Olimb / Martin Røymark)

Utvisninger: VIF: 3x2min SIL: 6x2min