Thea Bjelde jubler sammen med Felicia Rogic og Linn Vickius etter 2-0-målet under toppseriekampen i fotball for kvinner mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena lørdag.

Vålerenga vant toppkampen mot Rosenborg: – Ikke vært så glad før i hele mitt liv

Vålerenga øker forspranget i tittelkampen i Toppserien etter 3-1-seieren over Rosenborg lørdag. Det er ni poeng mellom serieleder VIF og tabelltoer RBK.

Publisert

Osloklubben har spilt tolv kamper, mens Trondheim-laget kun har spilt elleve kamper så langt denne sesongen.

I lørdagens batalje i hovedstaden sendte formspiller Olaug Tvedten hjemmelaget i føringen etter 26 minutter. Deretter doblet Thea Bjelde ledelsen åtte minutter etter hvilen.

Emilie Nautnes reduserte for RBK med rett i underkant av tjue minutter igjen av kampen. VIF-spiller Janni Thomsen satte spikeren i kista ti minutter på overtid.

– Jeg var så nervøs det siste kvarteret. Jeg synes Rosenborg presset så hardt, sa Thomsen.

– Jeg tror jeg ikke har vært så glad i hele mitt liv. Det var så stress de siste minuttene. Vi lå og ble kjørt så til de grader de siste 20-25 minuttene, men sto så forbanna bra imot, la Tvedten til.

Vålerenga tok sin fjerde strake seier, og påførte RBK sesongens andre tap i Toppserien.

Neste runde møter Vålerenga byrival Lyn, mens Rosenborg spiller storkamp mot Brann.

Målkalas med Røa

I Bergen scoret Larissa Crummer og Maria Brochmann to mål hver i Branns 5-2-seier over Røa. Dermed tok den regjerende seriemesteren sin andre strake seier i Toppserien denne sesongen.

Etter drøyt ti minutter mot Røa åpnet australske Crummer målkontoen i Brann.

Få minutter senere kriget Ragne Svastuen inn utligningen for Røa. Brochmann svarte umiddelbart med et hodestøt som sendte hjemmelaget tilbake i føringen.

Crummer økte deretter til 3-1 senere i omgangen. Etter hvilen noterte Brochmann seg for sin andre scoring for dagen. Røa-spiss Julie Klæboe reduserte ledelsen, før Marte Bratberg Lund fastsatte resultatet til 5-2 på overtid.