Vålerenga slapp flause i byderbyet: Overtidsscoring la press på gullrivalene

Vålerenga legger press på LSK Kvinner og Rosenborg etter en knepen borteseier over bunnlaget Røa.

Vålerenga-spillerne slet seg til seier mot bunnplasserte Røa onsdag.

Røa - Vålerenga 1–2

Røa og Vålerenga innledet den sjuende serierunden i Toppserien. Røa-jentene var ikke langt unna å kapre sine første poeng. Ingibjørg Sigurdardottir ville det derimot annerledes og satte 2-1-målet ett minutt på overtid.

Hovedstadslaget er nå à poeng med serieleder LSK Kvinner, begge med 16 poeng.

Det var derimot Røa som tok ledelsen med 1-0 ved Linn Huseby midtveis i 1. omgang. Hanna Terry ble feltet innenfor 16-meterne, og Huseby var sikker fra ellevemeteren.

Ledelsen holdt seg til 52 minutter da Rikke Madsen trakk seg fri inne i feltet og nett på bakre stolpe. Vålerengas stjernespiller Sherida Spitse sto for fremspillet.

Vålerenga hadde mest å fare med ut over i kampen, men klarte ikke å spille seg de helt store sjansene. De var derimot svært nær å sende gjestene i ledelsen Njoya Ajara med kvarteret igjen å spille, men avslutningen havnet i stangen.

Sigrid Heieren Hansen kom alene med Røa-keeper Linn-Mari Nilsen, men det var sistnevnte som holdt hodet kaldest og ikke lot seg overliste.

Røa-forsvaret klarte derimot ikke å stå imot Vålerengas press mot slutten.