Den 28. - 30. april arrangerte Elevorganisasjonen i Møre og Romsdal årsmøte i Volda. Her var elever fra hele fylket representert for å utvikle nye mål i det skolepolitiske landskapet, i året som kommer. Leder for elevorganisasjonen, Marte Osvold, skirver i en pressemelding at det blant annet ble vedtatt tre nye politiske prioriteringer som det nye fylkesstyre kommer til å jobbe med.

Et team rundt eleven

Om man en dag trenger å snakke med helsesøster eller skolepsykologen, skal man ikke møte en stengt dør, for man kan ikke planlegge sykdommen sin. Derfor krever Elevorganisasjonen i Møre og Romsdal at det på hver skole er ansatt en helsesøster i 100% stilling per 250. elev.

- Dette er ikke et hårreisende mål. Det som er hårreisende er at man fortsatt ikke har nådd dette målet. Man har lovpålagt retten til et godt fysisk og psykososialt miljø på skolen og det minste skolen kan gjøre er å ansette helsesøstre” sier Osvold.

Det store yrkesfagsløftet

Det er på tide at en master er like mye verdt som et mesterbrev. I framtida kommer vi til å mangle over 30 000 helsefagarbeidere og vi kommer til å ha 30 000 for mange med en bachelor i økonomi, viser tall fra SSB. Selv om man ser slike tall, vet man at rådgivere, foreldre og samfunnet ellers presser tiendeklassinger inn på studiespesialiserende linjer, selv om elevene har lyst til å bli flinke, hardtarbeidende fagarbeidere. Derfor skal Elevorganisasjonen i Møre og Romsdal jobbe for å få flere lærlingplasser i fylket. Om man har begynt på yrkesfag, skal man ha en rett til å kunne få avslutte den også. I tillegg vil vi være med på å styrke samarbeidet mellom skole og næringsliv og vi skal jobbe for å få en mer kompetent rådgivningstjeneste som skal bidra med å framsnakke yrkesfag og gjøre det attraktivt å være fagarbeider.

En skole med et ønske om elevens beste

Sosiale medier har sørget for at mobbing er enda mer vanlig enn før og det er enklere enn før. Mange elever opplever mobbing hver dag og mange går ustraffet fra det. Støtteapparatet er ikke tilstede. Derfor vil Elevorganisasjonen i Møre og Romsdal sørge for at det blir innført tvangsmulkt på alle skoler i fylket og bedre utdannede lærere i den norske fellesskolen som skal vite hvordan de kan implementere mobbing i læreplanen