Hør kampen direkte i vår nettradio i vinduet over nå!

Brann har ledelsen etter 1. omgang etter selvmål av Kaj Ramsteijn.

For øyeblikket leder Brann tabellen!

Slik var 1.omgang

Aalesund var kjappest ut av startblokkene, og skapte kampens første farlighet allerede i åpningsminuttet da Mikkel Andersen testet Piotr Leciejewski med et halvfarlig skudd. Det virket å være vekkeren Brann trengte, for etter dette tok Brann kommandoen i kampen.

Etter 14 minutter fikk hjemmelaget også sin første sjanse. Og den var stor. Formspiller Gilli Rólantsson fintet først innlegg med høyrefoten, før han vendte opp og la et nydelig innlegg med venstre. Jakob Orlov fikk hodet på ballen, men fikk bare flikket den videre til Kristoffer Barmen på bakerste stolpe. Helt alene på fem meter fikk Barmen dempet ballen og ladet et volleyskudd, men Andreas Lie i Aalesund-målet kom ut og fikk blokkert avslutningen.

Brann dominerte kampen fullstendig i den første omgangen, men det var en tålmodighetsprøve å trenge gjennom et kompakt Aalesund-lag. Etter 25 minutter fant en langpasning fra Vito Wormgoor hodet til Orlov, som headet tilbake til Barmen. Barmen skjøt på direkten fra 20 meter, og skapte problemer for Lie. Aalesund-keeperen fikk likevel slått ballen til siden, og Rólantsson - som var først på returen – fikk for skrå vinkel til at det ble en virkelig stor målsjanse ut av det.

Selvmål av Aalesund

Etter 33 minutter skulle Brann endelig få hull på Aalesund-muren. Et nydelig Brann-angrep endte med at Orlov løp seg fri i feltet. Svensken banket ballen mot det lengste hjørnet, men Lie vartet opp med en benparade.  Brann fanget returen og rullet opp et nytt angrep som endte med Amin Nouri slo enn en knallhard markkryper på tvers av målgården -  i retning Orlov. En desperat Kaj Ramsteijn kom skliende til for å bryte ballbanen, men satte i stedet innlegget i eget nett. 1-0 og Brann kunne gå til pause som eliteseriens serieleder.