Et bilde av Bryggen prydet forsiden til Michelin Nordic Guide for 2016. Det utløste spekulasjoner om Lysverket, 1877, Bare restaurant og Colonialen kunne være på listen i fjor. Men på en pressekonferanse i København kom fasiten og ingen bergenske restauranter ble innlemmet i det storfine selskapet.

Også i år ble Bergen forbigått da stjernene ble delt ut på en pressekonferanse i Stockholm, som startet klokken 10 onsdag formiddag. Stavangers suhsi Sabi Omakase fikk sin første stjerne og Maaemo i Oslo beholdt sine tre stjerner fra fjorårets kåring.

Michelin-guiden er en reiseguide som gir stjerner til hoteller og restauranter. Hvert år gir Michelin ut en bok med anbefalte steder å spise. Å få en slik stjerne kan bety veldig mye for den restauranten eller hotellet som får den. Det var André Michelin og hans bror Édouard som publiserte den første guiden i år 1900. I 1909 ble den første guiden lansert på engelsk.