Det var Robert Hedins første tap som norsk landslagssjef. Serbia vant den uhyre jevne VM-kampen mot Norge.

Norge skuslet vekk en kjempesjanse i håndball-VM onsdag. Svak skyting og en Erlend Mamelund-miss ga 26-27-tap mot Serbia.

Får sekunder før slutt kastet Mamelund ballen ut over sidelinjen da Norge spilte med to mann mer på banen enn serberne.

Norge er likevel klar for hovedrunden, men det blir først torsdag klart hvor mange poeng som blir med på turen til Zadar. Det avgjør kampen mot Danmark.

Sjansen er ganske stor for at det er snakk om null. Danskene har på papiret et bedre lag enn Norge.

Norge tok initiativet for første gang på 15-14 litt ut i 2. omgang. Det ble 16-14. Da hadde Norge helt styringen.

Men i stedet for å rykke litt unna, gikk Norge i stå noen minutter. Serbia grep muligheten og snudde til 17-20.

GOD EGE: Keeper Steinar Ege spilte en ny meget god kamp, men selv ikke han kunne redde laget sitt.

Også Frank Løke var god og viktig i angrep.

Norge hadde sjansen på 22-23 i overtall. Men da banket Serbia inn et mål fra distanse. Så misset Alexander Buchmann en straffe i angrepet etter.

Norge kom opp på 26-27. Vegard Samdahls skudd ble reddet. Serbia ble så avblåst for teknisk feil. Det ga Norge 11 sekunder til å utligne på i spill sju mot fem (Kristian Kjelling i keeperdrakt).

Mamelund, som hadde spilt en svært svak kamp i angrep, bommet helt med en pasning. Dermed kunne Serbia juble vilt.

FRYKTELIG START: Norge spilte en katastrofal førsteomgang i angrep. Uttellingsprosenten havnet helt nede på 31 etter 18 bomskudd og fem tekniske feil.

Håvard Tvedten, Kristian Kjelling og Mamelund var tilnærmet tikkende bomber og misset til sammen på 13 avslutninger før pause.

Flere av skuddene kom fra gode posisjoner og vinkler. Likevel havnet de ikke der trener Robert Hedin ønsket.

Altfor mange spillere bommet for mye denne gangen.

I gruppe C er Tyskland klar for hovedrunden. Polen, sølvvinner fra VM i 2005, risikerer å bli slått ut.

Norge møter lag fra denne puljen i neste grupperunde. De to topplagene er klar for semifinale.

Norge ble nummer 13 i forrige VM og kapret en 7.-plass i 2005.