Dette skriver de i en pressemelding tirsdag ettermiddag, som omhandlet søknadstallene til de videregående skolene i fylket.

Amalie Skram har 142 færre søkere i år enn året før. Tall fra tidligere år har vist at skolen har vært svært populær blant de mest skoleflinke.

Derimot har Årstad videregående hatt den største veksten av samtlige skoler i fylket, ifølge pressemeldingen.

– Årstad har blitt en svært fin og populær skole. Det ser vi på søkertallene, sier inntaksleder Nils Skavhellen i Hordaland fylkeskommune.

Den nye vinnerskolen i fylket

Skolen på Danmarks plass kan skilte med et søkertall som er 157 høyere enn året før. Fra 833 søkere, til 990 i denne gangen.

– Elevene på Årstad er mer fornøyde med den nye skolen. Den beste markedsføringen er at de sprer dette gode budskapet. At de har lykkes, ser vi på den kraftige økningen i søknadstallene. Økningen er på 16 prosent, sier inntakslederen.

I april i fjor omtalte Bergensavisen en rapport fra Kunnskapsdepartementet, hvor de ulike videregående skolene fikk en karakter på hvor gode de var med tanke på kvalitet.

Målet var å se hvor mye hver enkelt skole betyr for om eleven greier å fullføre eller ikke, samt hvilke karakterer elevene får.

Flere rektorer, blant annet ved Amalie Skram og Årstad, reagerte på hvordan rapporten hadde blitt laget og offentliggjort.

Årstad videregående havnet helt i bunnen av denne listen, med svært lav karakter.

Nå er altså samme skole «vinneren» i årets søkerrunde.

 

Flere velger yrkesfag

Totalt har 18.634 elever søkt plass på en videregående skole i Hordaland det kommende skoleåret. Dette er en nedgang på 364 fra året før.

Men samtidig har det også vært en nedgang i ungdomskullet i Hordaland med 180 elever, ifølge pressemeldingen.

– I tillegg til nedgang i kullet, kan årsaken være at den generelle nedgangen i resten av landet nå slår inn over Hordaland. En annen årsdak kan være at flere er sikre på å få plass på private skoler og ikke søker dobbelt, sier inntakslederen.

Tallene viser også at flere velger yrkesfag enn tidligere. Helse- og oppvekstfag har størst økning. Opp 133 fra året før. Økningen er på 14 prosent.

– Elevene søker denne utdanningen fordi de er sikret jobb. Utdanningen har hatt en økning over flere år, sier Skavhellen.

Størst nedgang har design- og håndverk, elektrofag og teknisk og industriell produksjon.

Her er de fem mest populære skolene i Bergen (basert på antall søkere):

1. Amalie Skram

2. Nordahl Grieg

3. Årstad

4. Bergen katedralskole

5. Langhaugen

Kilde: Hordaland fylkeskommune