Mons Ivar Mjelde måtte dra til Nord-Trøndelag uten sin kaptein Eirik Wollen Steen som ikke ble frisk tidsnok.

Åsane slapp som kjent å spille cupkamp i midtuken på grunn av et friidrettstevne på Jervs hjemmebane, Levermyr. Levanger derimot måtte i aksjon onsdag kveld, og det mot selveste Rosenborg. Om melkesyren fra den kampen fremdeles satt i bena da Åsane kom på besøk vites ikke, men det var i alle fall noe dødt og kraftløst over hjemmelaget den første halvtimen.

Den første halvfarligheten var det Åsane som sto for den lille underholdningen som var. Etter 12 minutter plukket Geir André Herrem ned et oppspill på lekkert vis, og ladet kanonen fra 18 meter. Skuddet skjøt fart i det våte kuntgresset, og Julian Faye Lund måtte gi en farlig retur som ingen luktet på.

Corner er mål

Herrem var også farlig nær på en dødball noen minutter senere, men headingen gikk utenfor. Samme mann skremte også hjemmefansen da han jaget et løst tilbakespill, som Faye Lund så vidt var først på.

Etter en rolig og hendelsesfattig 1. omgang våknet omsider hjemmelaget. Dødballstyrken til Levanger er kjent for alle som følger de øvereste divisjonene i Norge, og det var et hjørnespark som måtte til for å få maskineriet ordentlig i gang.

Fredrik Heggland hang ikke med på bevegelsen til Tom Erik Nordberg, som satte hodet til på den presise innsvingeren til lagkamerat Marcus Astvald. Forsøket ble reddet på strek, og Robert Stene pirket returen i mål. Det var tredje kamp på rad at Levanger scoret etter dødball.

Nytt dødballmål

Åsane rotet vekk ballen like etter avspark, og måtte gi vekk nok en corner. Denne gangen gikk hjemmelaget for en kort variant, og det ble spilt ut til Adria Lopez på 16-meter. Spanjolen fikk drømmetreff, men forsøket smalt klokkerent i tverrliggeren.

Levanger fortsatte å terrorisere Åsane med sine dødballer, og de skulle lykkes nok en gang før hvilen. Fredrik Heggland lagde et unødvendig frispark ute til høyre. Serven til Astvald var nok en gang perfekt, og traff rett på pannebrasken til Tom Erik Nordberg. Heggland klarte ikke å stoppe samme mann på 1-0,  og ble nok en gang smågutt i duellen med den storvokste stopperen, som stupheadet ballen i krysset.

Kampfakta

Levanger - Åsane 3-0 (2-0)

Levanger stadion. 1. divisjon herrer, 11. serierunde. 669 tilskuere. Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Marcus Astvald, Andreas Strand, Levanger.

Mål: 1-0: Robert Stene (28), 2-0: Tom Erik Nordberg (38), 3-0: Jo Sondre Aas (59).

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Sondre Bjørshol (Martin Ueland fra 46), Sindre Austevoll, Fredrik Heggland, Mads Songve - Simen Lassen (Stian Nygard fra 71), Kristoffer Nesse Stephensen - Joakim Hammersland, Jonas Hestetun, Joachim Soltvedt (Vadim Manzon fra 71) - Geir André Herrem.

Åsane kunne skapt spenning fem minutter ut i 2. omgang, men dessverre for de oransje sto stolpen i veien. Joachim Soltvedt slo inn, og på bakerste kom navnebror Hammersland skliende. Ballen strøk forbi skotuppen til sistnevnte, og traff stolperoten.

Spikeren i kisten

I det klokken nærmet seg én time spilte kom spikeren i kisten. Levanger kontret, og Jo Sondre Aas fikk ballen servert foran mål. Den tidligere RBK-spilleren var nådeløs, og satte ballen kontant i krysset.

Åsane klarte aldri å svare, selv om de kom til noen halvgode muligheter den siste halvtimen. Levanger skapte ikke mye, men var dødelige effektiv på de mulighetene de fikk. 0-3-tapet gjør at Åsane blir stående med sine 13 poeng. Det holder til en 10.-plass. Det er fem poeng ned til nedrykk, og fire opp til playoff.