Nest-Sotra gikk ut i en defensiv 5-4-1-formasjon, akkurat som de gjorde i fjorårets cupkamp mot Rosenborg på Lerkendal. Det hadde de brukbar suksess med den gang, selv om det endte med 3-1-tap.

Jevnspilt start

Selv om det er to divisjoner forskjell mellom Brann og Nest-Sotra, var det ingenting som tydet på det i starten av kampen. Nest - som spilte i kraftig motvind - var fullt på høyde med Brann det første kvarteret, anført av en frisk Johnny Furdal på venstrekanten.

Etter åtte minutter gikk det et gisp gjennom publikum da Jonas Grønner forsøkte en lobb fra midtbanen. Nest-keeper Sanchez Olsen sto langt ute, men ballen gikk over både ham og målet.

To store Nest-sjanser

Utover i omgangen tok Nest over mer og mer av banespillet. Spesielt på midtbanen fant de spillerom, og nevnte Furdal,  Andreas Rødsand og Akinbola Akinyemi dominerte mye av kampen.

Etter 24 minutter kom kampens første store målsjanse. Alexander Dang kom seg fri inne på Branns halvdel og fant Akinyemi på et løp mellom Branns midtstoppere. Nest-spilleren fikk avsluttet, men skuddet fra kloss hold gikk rett i beina på Horwath. Returen spratt til Damian Sanchez Olsen, men han skjøt rett i Bismar Acosta.

1. omgangs andre store sjanse var det også Nest som skapte. Alexander Dang rotet seg forbi Jonas Grønner, og fra 20 meter smalt han ballen i tverrliggeren bak Horwath.

Brann var heldige som kunne gå til pause på stillingen 0-0.

Friskere Brann-utgave

Brann var langt friskere i starten av 2. omgang, og fikk mer grep om midtbanen. Først var det Kristoffer Barmen som forsøkte seg med et skudd fra omtrent 16 meter. Men det ble for svakt, og rett på Nest-keeperen.

Noen minutter senere ble Sanchez Olsen satt på prøve igjen. Denne gang var det Steffen Lie Skålevik som fikk tak i en lang ball fra Grønner, og fyrte av innenfor 16-meteren. Sanchez Olsen hoppet mot venstre og fikk slått vekk skuddet. Branns første skikkelige sjanse i kampen.

To tabbemål

Etter 66 minutter gikk Brann opp i ledelsen 1-0. En lang og fullstendig ufarlig ball fra Barmen landet midt på Nest sin banehalvdel, der bare Ståle Steen Sæthre og keeper Sanchez Olsen befant seg.

De klarte ikke å snakke sammen, og mens Sæthre stusset ballen bakover, kom Sanchez Olsen løpende inn i ryggen på midtstopperen. I den påfølgende løpeduellen mot det tomme Nest-målet klarte Daniel Braaten å slenge frem en fot og sende ballen til side. Der kom Jakob Orlov som fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Like etterpå skjedde en lignende situasjon som førte til Brann-scoring. Nevnte Steen Sæthre hadde full kontroll på en ball i bakrommet. Han forsøkte en slags stupheading tilbake til keeper, men endte med å nikke ballen nesten rett i bakken. Da kom Orlov løpende bakfra, og alene med keeper trillet han ballen i mål.

To gedigne Nest-tabber sørget dermed for 2-0-ledelse til Brann.

2-0 slutt

Det ble en rolig kamp de siste 20 minuttene. Nest klarte aldri å sette noe trykk mot Brann-målet, og Brann virket fornøyde med tingenes tilstand.

Kampen ebbet dermed ut i 0-2 for Brann, som dermed er klar for 4. runde i cupen.

Man kan trygt si at lagene hadde hver sin omgang. Nest var dominerende i den 1. omgangen, og kunne fort ledet til pause. Brann var best i 2. omgang, men skapte heller ikke det store sett bort fra de to gratismålene fra Nest-Sotra.