Arna-Bjørnar gjorde som i forrige hjemmekamp mot LSK, og scoret tidlig mot Trondheims-Ørn. Hjemmelaget fikk hjørnespark etter fem miutter. Elise Stenevik svingte inn, og på første stolpe brøt kaptein og kusine Ingrid Stenevik seg foran sin oppasser og fikk stusset inn 1-0. En perfekt start på kampen for Morten Røsslands kvinner. I pausen kom det en korrigering. Etter å ha finkjemmet TV-bildene viste det seg at Helene Gloppen hadde et siste touch på ballen før den gikk over målstreken, og fikk kreditert scoringen.

En skulle nesten tro at drømmestarten ville gi Arna-Bjørnar energi til å dure på videre, men det var faktisk bortelaget som fikk styre i det meste av førsteomgangen. Arna-Bjørnar ble veldig baktung, og ga vekk både hjørnespark og dødballer. Rødtrøyenes solide sisteskanse, Alyssa Giannetti, viste derimot hvorfor hun regnes som en av eliteseriens beste keepere. Gang på gang plukket hun ned forsøkene til trønderne, og da hun ikke gjorde det var pannebrasken til Ingrid Stenevik eller Helene Gloppen i veien.

Begge yppet seg

Arna-Bjørnar fikk en god kontringsmulighet etter halvspilt 1. omgang. Trondheims-Ørn ble tatt på sengen etter et hjørnespark, og plutselig var det tre Arna-Bjørnar spillere som hadde en hel flystripe å løpe på. Ballen ble slått ut til Emilie Nautnes til høyre, men innlegget fra henne var bokstavelig talt, helt bak mål. En god kontringsmulighet misbrukt.

34 minutter spilt. Arna-Bjørnar rullet opp et fint angrep. Amalie Eikeland fikk to innleggsforsøk nede ved dødlinjen. Det første ble slått flatt inn foran, men en gulkledd spiller var først på. Klareringen kom ikke lenger enn til Eikeland. Hun prøvde nok en gang, og denne gangen valgte hun luftveien. På bakerste stolpe sto Emilie Nautnes helt alene. På hel volley brente hun til, mot nærmeste hjørne. Ørn-keeper Kristine Nøstmo fikk avverget med en strålende redning.

Plutselig var det Arna-Bjørnar som var i støtet. Laget ble flyttet høyrere i banen, men da Maria Brochmann tapte en hodeduell på midten var det plutselig store rom bak AB-forsvaret. Bortelagets Andrea Haugstøyl fikk ballen på løp ned langs høyresiden. Hun dro vekk Brochmann med en innleggsfinte på hjørnet av 16-meteren, forserte inn i banen og løsnet skudd. Helene Gloppen fikk blokkert på 12-13 meter, men ballen ble liggende død foran bena til Tina Fremo inne i feltet. Hun løsnet skudd, men langt, langt over målet til Arna-Bjørnar.

Bortelaget fikk fortsette å styre

Klokken tikket og gikk mot pause. Trondheims-Ørn fikk frispark i midtsirkelen på overtid. Keeperen løp frem for å ta det, et noe utradisjonelt dødballvalg, ettersom det bare var 1. omgang. Forsøket var aldri i nærheten av å treffe det svært folksomme Arna-Bjørnar-feltet, og dommeren sendte lagene inn i garderoben.

Kampfakta

Arna-Bjørnar – Trondheims-Ørn 2-0 (1-0)

Arna idrettspark. Eliteserien kvinner. 243 tilskuere. Dommer: Ingvild Aarland, Malmefjorden. Gult kort: Haugland, Arna-Bjørnar.

Mål: 1-0 Helene Gloppen (5), 2-0: Ine Marie Wedaa (89)

Arna-Bjørnar (4-2-3-1): Alyssa Giannetti – Cecilie Kvamme, Ingrid Stenevik, Helene Gloppen, Elise Stenevik (Kristin Risnes fra 72) – Maria Brochmann, Lisa Naalsund – Emilie Nautnes (Ine Marie Wedaa fra 85), Josee Nahi, Amalie Eikeland – Ingrid Altemark (Karoline Haugland fra 54)

Trondheims-Ørn fikk styre også i 2. omgang, uten at de kom til de helt store mulighetene. Det gjorde derimot Arna-Bjørnar drøyt ti minutter ut i omgangen. Etter mye balltrilling på kryss og tvers åpnet det seg store rom ute til høyre, og hjemmelaget hugget til. Cecilie Kvamme mottok ballen helt nede ved sidelinjen, slo flatt inn i rommet mellom keeper og forsvaret. Josee Nahi var litt for sen i oppfattelsen og kom ikke på ballen, men på bakerste kom Amalie Eikeland stormende. Hun hadde derimot ikke klart å riste av seg sin oppasser, som kastet seg inn og en blokk. Meget godt forsvarsspill.

Trondheims-Ørn var nære utligning drøyt 20 minutter før slutt. Bortelaget fikk et lite press på arnabuene, og fikk flyttet mange spillere opp i boksen. Et innlegg ble skutt inn på bakre stolpe, hvor det sto to gulkledde spillere og ventet. Alyssa Giannetti oppfattet faren og kastet seg ut i full strekk. Amerikaneren fikk slått ballen ut av faresonen med en sterk hånd.

Dro i land seieren

Arna-Bjørnar så ingen grunn til å fosse i angrep i det kampen nærmet seg slutten. Rødtrøyene lå i balanse og tok ikke unødvendig risiko i spillet sitt. Det småpjusket gjestene fra Trøndelag hadde å komme med, ble greit ryddet unna.

Innbytter Ine Marie Wedaa satte 2-0 helt på tampen etter en mønsterkontring av vertinnene. En kontring som startet med en straffesituasjon i motsatt ende. En Trondheims-Ørn-spiller mente skuddet hennes traff en Arna-Bjørnar-arm. Dommeren gjorde ingen tegn til å blåse for et forsøk fra 11-meteren, og det så korrekt ut. I stedet fikk altså Arna-Bjørnar en gedigen kontringsmulighet, som endte med at Wedaa banket ballen i krysset fra 16-meteresstreken.

En sterk forsvarskamp ga tre nye poeng til Arna-Bjørnar, på en dag hvor ikke alt fungerte. Det gjorde det heller ikke gjestene.